FIFA – Πρέπει να πληρώσει 120 εκατ. στους δημιουργούς του διαιτητικού σπρέι

FIFA – Πρέπει να πληρώσει 120 εκατ. στους δημιουργούς του διαιτητικού σπρέι

H FIFA είναι υποχρεωμένη να καταβάλει το ποσό των 120 εκατομμυρίων ευρώ στους δημιουργούς του σπρέι που χρησιμοποιείται για τη σήμανση των αποστάσεων.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «AS» η FIFA καλείται να πληρώσει 120 εκατομμύρια ευρώ στους Πάμπλο Σίλβα και Χάιν Αλεμάν, οι οποίοι είναι οι δημιουργοί του σπρέι που χρησιμοποιείται για τη σήμανση των αποστάσεων στα γήπεδα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ισπανικό Μέσο το ποσό αυτό είναι αποτέλεσμα των 40 εκατομμυρίων ευρώ που είχε συμφωνήσει ο πρώην πρόεδρος της FIFA Σεπ Μπλάτερ με τους δημιουργούς τους πριν το παγκόσμιο κύπελλο του 2014. Αυτό το ποσό βέβαια τριπλασιάστηκε μετά τα πολλά πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε μία επτάχρονη πορεία δικαστικών αγώνων.

Το επίκεντρο της διαμάχης ήταν η παραβίαση της συμφωνίας από τον επόμενο πρόεδρο της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο, και το 2017 το δικαστήριο της Βραζιλίας επέβαλλε πρόστιμο 15.000 ευρώ για κάθε παιχνίδι στο οποίο θα χρησιμοποιείται το σπρέι.

Την προηγούμενη Τρίτη το 14ο αστικό τμήμα του δικαστηρίου του Ρίο ντε Τζανέιρο διέταξε τη FIFA αναπλήρωση στους δημιουργούς για κατάχρηση της εφεύρεσης.

Μετά το τέλος της δικαστικής διαμάχης ο Σίλβα δήλωσε στην «AS»: 

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι, συγκλονισμένοι που δύο απλά άτομα σαν εμάς κατέστρεψαν ένα γίγαντα όπως η FIFA».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ