Η επιστροφή του Λιβάγια

Η επιστροφή του Λιβάγια

Ο Μάρκο Λιβάγια κάνει... μάγια στην Κροατία, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την Χάιντουκ. Ο πρώην άσος της ΑΕΚ τα πηγαίνει περίφημα στο Σπλιτ, με τους οπαδούς της ομάδας να τον λατρεύουν.

Τον Γενάρη του 2021 και μετά από πολλά… επεισόδια, ο Μάρκο Λιβάγια αποχώρησε από την Ελλάδα και την ΑΕΚ, αναζητώντας νέες ποδοσφαιρικές περιπέτειες. Για τρεισήμισι χρόνια, ο Κροάτης σταρ τίμησε την κιτρινόμαυρη φανέλα, με αποτέλεσμα να γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών της Ένωσης. Κάθε του ενέργεια, κάθε του κίνηση συνοδευόταν και από επιφωνήματα από την κιτρινόμαυρη εξέδρα, με τον Λιβάγια να ολοκληρώνει την παρουσία του στον Δικέφαλο, έχοντας 42 γκολ και 29 ασίστ σε 147 συμμετοχές.

Την ποδοσφαιρική του… Ιθάκη, την βρήκε στην Χάιντουκ ο Λιβάγια, με τον 28χρονο επιθετικό να δείχνει στα καλύτερά του. Μετά την λαϊκή απαίτηση για παραμονή στην ομάδα της γενέτειρας του, ο Μάρκο έχει πάρει από το χεράκι τους Κροάτες, με τη μια θετική εμφάνιση να διαδέχεται την άλλη.

Σούπερ ξεκίνημα και δεύτερος σκόρερ στην Κροατία

Ο Μάρκο Λιβάγια έχει ξεκινήσει… καυτός την εφετινή σεζόν στην Κροατία, δείχνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως βρίσκεται στα high του. Ο Κροάτης killer αποτελεί την αιχμή του δόρατος της επιθετικής γραμμής της Χάιντουκ, έχοντας βρει δίχτυα 8 φορές σε 13 αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα. Ο πρώην άσος της ΑΕΚ είναι στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ, ενώ έχει σερβίρει και 3 γκολ στους συμπαίκτες του.

Ο 28χρονος παίκτης βρίσκεται σε δαιμονιώδη κατάσταση, με τους αριθμούς να λένε την… αλήθεια. Με τη σεζόν να μην έχει φτάσει ούτε στα μισά και ο πρώην σταρ της Ένωσης έχει ήδη καταρρίψει της περσινές του επιδόσεις. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής, ο Μάρκο Λιβάγια έχει «ματώσει» τα δίχτυα 13 φορές σε 21 αναμετρήσεις, ενώ την περσινή αγωνιστική περίοδο, σημείωσε 12 γκολ σε 42 ματς.

Ο Λιβάγια αγωνίζεται κυρίως πίσω από τον επιθετικό στην Χάιντουκ, με αποτέλεσμα να μη… χάνεται στα άκρα, όπως συνέβαινε σε αρκετές περιπτώσεις κατά τη θητεία του στην ΑΕΚ.

Κέρδισε (ξανά) την εμπιστοσύνη του Ντάλιτς

Για τον Μάρκο Λιβάγια αποτελούσε (μεγάλο) στοίχημα και η εθνική ομάδα. Μέσω των εμφανίσεών του με τη φανέλα της ΑΕΚ, είχε κερδίσει την… κλήση του στην Κροατία. Ωστόσο, η χαρά δεν κράτησε για πολύ, με τον Ζλάτκο Ντάλιτς να «αποσύρει» την εμπιστοσύνη του.

Λιβάγια και εθνική ομάδα ξανάσμιξαν μετά τα… όργια του πρώτου στην Χάιντουκ. Ο Ντάλιτς παρακολουθούσε την πορεία του 28χρονου στον σύλλογο του Σπλιτ, με τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ να τον αναγκάζει σε εκ νέου κάλεσμα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Η… πόρτα της εθνικής ομάδας άνοιξε ξανά για τον Λιβάγια, ο οποίος είχε και πρωταγωνιστικό ρόλο στα τελευταία ματς της χώρας του. Ο 28χρονος επιθετικός βρήκε δίχτυα τόσο στην αναμέτρηση με την Σλοβενία, όσο και στο ματς κόντρα στην Κύπρο, με την Κροατία να μοιράζει τριάρες.

Πλέον, ο Ντάλιτς εμπιστεύεται απόλυτα τον Λιβάγια, καθώς έχει κληθεί και στα δύο τελευταία κρίσιμα ματς με Μάλτα και Ρωσία. Με την Κροατία να βρίσκεται στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα και να δίνει μεγάλη μάχη για την απευθείας πρόκριση στα γήπεδα του Κατάρ. Κάτι που θα κριθεί στον «τελικό» με τους Ρώσους.

Ο Λιβάγια τα πηγαίνει περίφημα στην… γειτονιά του, με τους οπαδούς της Χάιντουκ να πίνουν νερό στο όνομά του. Ο πρώην σταρ της ΑΕΚ φαίνεται να απολαμβάνει (ξανά) το ποδόσφαιρο με τους αριθμούς του να προκαλούν… ζάλη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ