Γιατί ο Μέσι άξιζε τη Χρυσή Μπάλα (pics, vids)

Γιατί ο Μέσι άξιζε τη Χρυσή Μπάλα (pics, vids)

Στατιστικά, τρόπαια και μεγάλα γκολ. Ο Μέσι άξιζε τη Χρυσή Μπάλα για τη σεζόν 2020/21 περισσότερο από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή.

«Χρυσός» για έβδομη φορά στην καριέρα του και η απόλυτη «σφραγίδα» για τον τίτλο του GOAT. Ο Λιονέλ Μέσι είναι από χθες το βράδυ και πάλι ο κάτοχος της Χρυσής Μπάλας, καθώς κατάφερε να φτάσει και πάλι στο Έβερεστ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, κερδίζοντας το μεγαλύτερο ατομικό βραβείο του πλανήτη.

Ανεπανάληπτος, μυθικός, θρυλικός. Ένα επίτευγμα που μοιάζει αδύνατον να καταφέρει κάποιος ποδοσφαιριστής να φτάσει. Μόνος του αυτή τη στιγμή έχει περισσότερες Χρυσές Μπάλες από ότι όλοι οι υπόλοιποι ενεργοί ποδοσφαιριστές μαζί!

Ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλάνε για αδικία. Για κλοπή. Τα πράγματα όμως μόνο έτσι δεν είναι και για αυτό είναι εδώ και τα στατιστικά εκτός από τα ίδια τα ανθρώπινα τα μάτια, για να αποδείξουν πως ο pulga άξιζε τη Χρυσή Μπάλα και μάλιστα με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο, τον τρίτο και τον τέταρτο.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ κατάφερε να βάλει την Μπαρτσελόνα στο… κόλπο του περσινού πρωταθλήματος με έναν περίεργο τρόπο μία από τις χειρότερες ομάδες που είχαν ποτέ οι «μπλαουγκράνα» στη σύγχρονη ιστορία τους και με έναν από τους χειρότερους προπονητές που είχε ποτέ το κλαμπ.

Και μόνο αυτό είναι μεγάλο επίτευγμα. Ωστόσο τα νούμερα είναι εδώ για να πείσουν και τον κάθε δύσπιστο. Ο Μέσι υπερτερεί σε 15 από 16 διαφορετικές στατιστικές κατηγορίες του κατά τα άλλα εκπληκτικού Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που τερμάτισε στη δεύτερη θέση.

Ο Πολωνός «κίλερ» της Μπάγερν είχε τα περισσότερα γκολ για τη σεζόν 2020/21, καθώς κατάφερε να βρει δίχτυα συνολικά 54 φορές. Για αυτό και κατέκτησε το Χρυσό Παπούτσι. Ο Μέσι από την άλλη είχε 41 γκολ. Ωστόσο είχε και 17 ασίστ. Διπλάσιες (+1) από τις 8 του «Λέβα», του οποίου η δουλειά δεν είναι να «σερβίρει». Όπως δεν είναι όμως και για τον Μέσι το σκοράρισμα τα τελευταία χρόνια, καθώς ο Αργεντινός έχει οπισθοχωρήσει σε μεγάλο βαθμό στο γήπεδο και κινείται περισσότερο ως ένας all around playmaker.

Μάλιστα ο Μέσι έχασε μόλις 12 μεγάλες ευκαιρίες κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν, την ώρα που ο Λέβα είχε συνολικά 35 big chances missed! Στις πάσες η διαφορά είναι διαστημική με 2.525 εναντίον 715, όπως είναι και στις ντρίμπλες (224-48)

Και ευκαιρίες ο Μέσι κατάφερε να δημιουργήσει περισσότερες, έχοντας «φτιάξει» συνολικά 118, σε αντίθεση με τον Λεβαντόφσκι που είχε μόλις 55. Ακόμα και στα αμυντικά καθήκοντα, ο Μέσι ήταν με διαφορά καλύτερος, τόσο στα τάκλιν (31-12), όσο και στις ανακτήσεις (107-98)

Πάμε ωστόσο και στα πιο… σημαντικά. Ο 34χρονος σούπερ σταρ κατάφερε να δώσει στην Μπαρτσελόνα συνολικά 22 πόντους μόνο με γκολ, ενώ μαζί με ασίστ «μάζεψε» μόνος του μόνο 39 πόντους για τους «μπλαουγκράνα».

Ο Λεβαντόφσκι από την άλλη έδωσε στην Μπάγερν 20 πόντους με τα γκολ και 25 με τα γκολ και τις ασίστ μαζί. Η διαφορά; Τεράστια… Και στα νικητήρια γκολ ο Μέσι υπερτερεί του Πολωνού, καθώς είχε 9 match winning goals, σε αντίθεση με τον «Λέβα» που είχε ένα λιγότερο, ενώ παράλληλα ο Αργεντινός κατέκτησε 27 φορές το βραβείο του MVP, 14 περισσότερες φορές από τον επιθετικό της Μπάγερν!

Στους τίτλους τώρα… 2-2, με τον Μέσι να έχει το Copa del Rey και το Copa America και τον Λεβαντόφσκι να έχει την Bundesliga και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Στα ατομικά βραβεία; Ο Μέσι βγήκε ο πρώτος σκόρερ της La Liga, ο πρώτος σκόρερ του Copa America, πρώτος στις ασίστ στο Copa America και φυσικά ο MVP της διοργάνωσης. Ο «Λέβα» από την άλλη, ήταν ο πρώτος σκόρερ στο γερμανικό πρωτάθλημα και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ενώ κατέκτησε και το Χρυσό Παπούτσι.

Παράλληλα και οι δύο κατάφεραν να σπάσουν μερικά «θρυλικά» ρεκόρ. Ο Μέσι έγινε ο πρώτος σκόρερ με χώρα από τη Νότια Αμερική, ξεπερνώντας τον Πελέ, ενώ κατάφερε να γίνει και ο πρώτος σκόρερ με έναν και μόνο σύλλογο.

Ο Λεβαντόφσκι από την άλλη, κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ του «θρύλου» Γκερντ Μίλερ με τα περισσότερα γκολ σε μία σεζόν στην Bundesliga.

Μπορεί ο «Λέβα» να ήταν απολαυστικός. Να έκανε μία τρομερή σεζόν και να έγραψε μερικά απίστευτα νούμερα. Ωστόσο ο Μέσι ήταν και πάλι από άλλον πλανήτη και έδειξε πως δεν είναι μόνο τα γκολ στο ποδόσφαιρο. Τα οποία αν τα είχε σκοράρει οποιοσδήποτε άλλος θα μιλούσαμε αλλιώς…

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι άξιζε τη Χρυσή Μπάλα. Αυτήν της σεζόν 2019/20. Διότι η φετινή είχε έναν και μόνο νικητή και αυτός ήταν ο Μέσι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ