Οι αλήθειες του Ζιώγα πήγαν… στράφι

Οι αλήθειες του Ζιώγα πήγαν… στράφι

Ο Μιχάλης Ζιώγας θέλησε να μιλήσει για το σημερινό πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου και της διαιτησίας. Αλλά κάποιοι στάθηκαν στον... Σαραβάκο.

Τα είδε όλα ο Μιχάλης Ζιώγας στο ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Ανάσα δεν την άφησαν να πάρει την ΑΕΛ. Σε ένα ματς έκατσε στον πάγκο ο βοηθός του Ηλία Φυντάνη, παρέταξε μια ΑΕΛ που έτρωγε… σίδερα απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο, άγγιξε μια μεγάλη νίκη που θα τον έβαζε μάλιστα στο κόλπο της πρόκρισης, αλλά είδε τον Μανούχο να έχει άλλη άποψη.

Φάουλ… φάντασμα στις καθυστερήσεις, εκτέλεση του Κούρτιτς, 1-1 τελικό αποτέλεσμα. Ο Ζιώγας δεν άντεξε από τη συμπεριφορά των διαιτητών προς την ομάδα του, κυρίως μετά το υπέρ της 1-0. «Έγειραν» όλα τα σφυρίγματα προς την πλευρά του ΠΑΟΚ. Και ξέσπασε μετά το ματς.

«Αγωνίστηκαν δύο μεγάλες δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου και είμαστε απογοητευμένοι, γιατί πρέπει να σέβονται την ομάδα και τη φανέλα της Λάρισας. Και την Κυριακή είχαμε μια κατάφορη αδικία σε βάρος μας, αλλά και σήμερα.

Σφυρίχτηκε ένα φάουλ που δεν υπήρχε. Θύμισε εποχές της παντοδυναμίας του Παναθηναϊκού, που κάποιοι λέγανε “Μήτσο πέσε, Μάικ πέσε”. Υπάρχει κατάφωρη αδικία για την ομάδα μας. Εμείς είχαμε πειθαρχία ήταν κοντά οι γραμμές μας. Οι μεγάλοι νικητές της αναμέτρησης είμαστε εμείς. Απαιτούμε σεβασμό γιατί είμαστε από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του ποδοσφαίρου. Μας στεναχωρεί η αδικία γιατί ένα επιθετικό φάουλ που το έδειξε ο διαιτητής έγινε αμυντικό και δεχτήκαμε γκολ».

Τι ήθελε να περάσει ο Ζιώγας με τις δηλώσεις του; Τι ακριβώς ήθελε να στηλιτεύσει; Το προφανές. Το μπάχαλο που επικρατεί στο σημερινό ποδόσφαιρο. Το πόσο επηρεάζονται οι διαιτητές, οι Έλληνες διαιτητές, όταν σφυρίζουν τον ΠΑΟΚ. Το θέμα του ήταν η «σφαγή» της ομάδας του από τον ΠΑΟΚ. Τον ΠΑΟΚ του 2021, τον ΠΑΟΚ των τελευταίων ετών, τον ΠΑΟΚ του Σαββίδη. Αυτόν είχε αντίπαλο και όχι τον… Παναθηναϊκό της δεκαετίας του 80’.

Έφερε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα από τον καιρό που έπαιζε ο ίδιος ποδόσφαιρο. Το χρησιμοποίησε προκειμένου να αναδείξει ένα τεράστιο πρόβλημα του σημερινού ελληνικού ποδοσφαίρου. Και όχι του… τότε. Κι όμως, κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτό.

Κανείς δεν στάθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν διάφορες ομάδες. Σήμερα ήταν η Λάρισα, χθες ήταν ο Παναιτωλικός, αύριο θα είναι ο Απόλλων. Όποιος παίζει με τον ΠΑΟΚ έχει παράπονα. Όποιος παίζει με τον ΠΑΟΚ υπάρχει και μια ανακοίνωση μετά.

Κι όμως, οι μόνοι που αντέδρασαν ήταν οι… Παναθηναϊκοί, οι οποίοι παρεξηγήθηκαν για τον Σαραβάκο, για τον Μάικ Γαλάκο και για το τι συνέβαινε το 1984. Ο Ζιώγας καυτηρίασε το σήμερα και «έδειξε» τον ΠΑΟΚ, αλλά οι επικοινωνιακοί στρατοί που έχουν πάρει… εργολαβία ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό χρησιμοποίησαν ως «όχημα» τη δήλωσή του που αφορά μια Ελλάδα πριν από 35 χρόνια και το πήγαν μονάχα εκεί.

Πουθενά ο ΠΑΟΚ. Πουθενά η «σφαγή» της Τετάρτης. Πουθενά το φάουλ εφεύρεση από το οποίο ήρθε η ισοφάριση του ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις. Μονάχα Σαραβάκος, Γαλάκος και… Βαρδινογιάννης. Γύρισαν τον χρόνο πίσω. Γύρισαν το ποδόσφαιρο πίσω. Την Κυριακή με τα επεισόδια στην Τούμπα. Και την Τετάρτη με τον… Σαραβάκο!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ