Nωρίτερα η χειμερινή διακοπή στη Σκωτία λόγω κορωνοϊού

Nωρίτερα η χειμερινή διακοπή στη Σκωτία λόγω κορωνοϊού

Ο κορωνοϊός φέρνει αλλαγές στην Σκωτία.

Τα έκτακτα μέτρα τα οποία ανακόνωσε η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στάρτζεον, επηρέασαν άμεσα και το ποδόσφαιρο της χώρας. Πιο συγκεκριμένα η κυβέρνηση αποφάσισε πως από τις 26 Δεκεμβρίου στα γήπεδα της χώρας επιτρέπεται η παρουσία μόνο 500 θεατών, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Έτσι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να συμβούν κάποιες αλλαγές και αναβολές στο καλεντάρι της Σκωτσέζικης λίγκας. Αρχικά προγραμματισμένη μεταξύ 3 και 26 Ιανουαρίου, χειμερινή διακοπή, θα αρχίσει μετά τους αγώνες που θα διεξαχθούν για την Boxing Day (26 Δεκεμβρίου) και θα ολοκληρωθεί στις 17 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, οι επόμενες δύο αγωνιστικές, που περιλαμβάνουν το ντέρμπι μεταξύ της Σέλτικ και της Ρέιντζερς, αναβλήθηκαν, καθώς το «Old Firm» έχει προγραμματιστεί για τις 2 Φεβρουαρίου.

«Είχαμε προειδοποιήσει τους συλλόγους ότι οποιαδήποτε αναβολή, θα αύξανε τον κίνδυνο μελλοντικής αναστάτωσης λόγω ενός ήδη συμφορημένου προγράμματος», δήλωσε σχετικά, ο εκτελεστικός διευθυντής της σκωτσέζικης λίγκας (SPFL), Νιλ Ντονκάστερ και πρόσθεσε: «Ωστόσο, η πλειοψηφία προτίμησε να αναβάλει τους προγραμματισμένους αγώνες για την εορταστική περίοδο, προκειμένου να έχει την ευκαιρία να διεξαχθούν παρουσία φιλάθλων και αφού περάσει η περίοδος περιορισμού των τριών εβδομάδων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ