Πόρτο – Μπενφίκα 3-1 – «Καθάρισε» Μπενφίκα και ανέβηκε κορυφή η Πόρτο

Πόρτο – Μπενφίκα 3-1 – «Καθάρισε» Μπενφίκα και ανέβηκε κορυφή η Πόρτο

Η εξαιρετική Πόρτο επικράτησε με 3-1 της Μπενφίκα στο πορτογαλικό clasico και επανήλθε στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Το clasico του πορτoγαλικού ποδοσφαίρου βάφτηκε με τα χρώματα της Πόρτο. Οι Δράκοι επικράτησαν με 3-1 στο Ντράγκαο και πλέον βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Από την άλλη, οι Αετοί μετά από αυτήν την ήττα έχασαν αρκετό έδαφος στην μάχη του πρωταθλήματος, όντας 7 βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Η ομάδα του Σέρτζιο Κονσιενσάο επιβεβαίωσε και σε αυτό το παιχνίδι την ανωτερότητα της, είχε από την αρχή τον έλεγχο της αναμέτρησης και με δυο γκολ προς την λήξη του πρώτου ημιχρόνου έβαλε στέρεες βάσεις για την νίκη. Στο 34΄ ο Βιέρα, νίκησε με διαγώνιο σουτ τον Βλαχοδήμο, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να έχει μερίδιο ευθύνης, ενώ τρια λεπτά αργότερα μετά από σέντρα του Οτάβιο, ο Πεπέ με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 2-0.

Η Μπενφίκα, η οποία είναι σε μεταβατική περίοδο μετά από το διαζύγιο με τον Ζόρζε Ζεσούς κατάφερε να μπει και πάλι στην διεκδίκηση του ματς. Με το καλημέρα του δεύτερου μέρους (47΄) οι Αετοί μείωσαν με τον Γέραμπτσουκ αναπτερώνοντας τις ελπίδες τους, ωστόσο στο 49΄ έμειναν με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Αλμέιδα.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και στο 69΄ ο Ταρέμι διαμόρφωσε το 3-1, το οποίο έμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Από τον Μάρτιο του 2019, έχει να πάρει ντέρμπι η Μπενφίκα, η οποία και πάλι δέχθηκε τριάρα από την Πόρτο μετά το παιχνίδι του Κυπέλλου πριν από μερικές μέρες.

Πόρτο: Ντιόγκο Κόστα, Εμπεμπά, Ζαϊντού, Καρδόσο, Ζοάο Μάριο (29’ Μαναφά, 60’ Kορόνα), Βιτίνια, Ουρίμπε, Οτάβιο, Πεπέ Ακίνο (84’ Κονσεϊσάο), Φάμπιο Βιέιρα (84’ Σέρτζιο Ολιβέιρα), Ταρεμί (84’ Τόνι Μαρτίνεθ)

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Αλμέιδα, Ζιλμπέρτο, Φερτόνχεν, Μοράτο, Έβερτον (87′ Ντιόγκο Γκονσάλβες), Βάιγκλ, Ζοάο Μάριο (68’ Πίτσι), Ράφα Σίλβα (68’ Τααράμπ), Γκονσάλο Ράμος (66’ Σεφέροβιτς), Γιάρεμτσουκ (52’ Λατσάρο)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ