Το πρωτοποριακό και οικονομικό VAR: Με λάπτοπ και χωρίς τις γραμμές οφσάιντ

Το πρωτοποριακό και οικονομικό VAR: Με λάπτοπ και χωρίς τις γραμμές οφσάιντ

Η νέα έκδοση του VAR έρχεται στην Αγγλία και συγκεκριμένα στις τρεις κατηγορίες κάτω από την Premier League και τη Super League γυναικών.

To VAR εδώ και λίγα χρόνια έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι για κάθε αγώνα ποδοσφαίρου και έχει προσφέρει σημαντική βοήθεια στους διαιτητές για να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις τις κρίσιμες στιγμές, αλλά απ’ ότι φαίνεται έχει έρθει η ώρα για την ανανέωση του.

Όπως αναφέρουν οι Times, η EFL εξετάζει το ενδεχόμενο να εισαχθεί σε Championship, League One, League Two αλλά και στη Super League γυναικών η νέα, πιο οικονομική version του συστήματος βίντεο, η οποία θα βοηθά στη μείωση των διαιτητικών λαθών και θα έχει αισθητά μικρότερο κόστος από το σύστημα που υπάρχει σήμερα.

Πρόκειται για μία σειρά από τέσσερις στύλους που θα καλύπτουν με κάμερες όλον τον αγωνιστικό χώρο, στέλνοντας εικόνα στο λάπτοπ του video assistant referee και θα χρειάζεται περίπου 45 λεπτά για την εγκατάσταση τους.

Τεστ έχουν γίνει ήδη στην Ολλανδία, με το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB) να συνεδριάζει στις 3 Μαρτίου και να αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για την χρήση του, η οποία πάντως δεν προβλέπεται να γίνει νωρίτερα από το 2023.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ