Δωρεά ενός εκατ. ευρώ της ECA για την Ουκρανία

Δωρεά ενός εκατ. ευρώ της ECA για την Ουκρανία

Η ECA αποφάσισε τη δωρεά ενός εκατομμυρίου ευρώ για τη στήριξη του ουκρανικού λαό.

O πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν και της ECA (ευρωπαϊκή ένωση συλλόγων), Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, ανακοίνωσε κατά τη γενική συνέλευση της ECA που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη, δωρεά ενός εκατομμυρίου ευρώ για τη στήριξη του ουκρανικού λαού, ενώ τόνισε ότι «πολλοί σύλλογοι υποδέχτηκαν νεαρούς παίκτες».

Ο Αλ Κελαϊφί το δήλωσε μπροστά στον Όλεγκ Προτάσοφ -εκπρόσωπο της oυκρανικής ομοσπονδίας- και τον Σεργκέι Πάλκιν – διευθύνων σύμβουλο της Σαχτάρ Ντόνετσκ -, τονίζοντας ότι «είναι δύσκολες στιγμές και είμαστε όλοι λυπημένοι, ζητάμε ειρήνη. Οι δύσκολες καταστάσεις που βλέπουμε μας θυμίζουν τι πραγματικά έχει σημασία στη ζωή και γιατί το εκτιμούμε τόσο απελπισμένα. Μας θυμίζει επίσης τη θετική δύναμη του ποδοσφαίρου, την κοινωνική του αποστολή.»

Η αποτυχία της ευρωπαϊκής Super League ήταν μεταξύ των άλλων ζητημάτων που εξετάστηκαν, ενώ μίλησε για τη διαχείριση της πώλησης των δικαιωμάτων μάρκετινγκ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων ανδρών, που εξασφάλισε η TEAM Marketing και η Relevent Sports Group:
«Αυτό σηματοδοτεί ένα νέο προοδευτικό μοντέλο διακυβέρνησης για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, με συλλόγους που καθορίζουν τη μοίρα τους. Αποδεικνύει επίσης ότι οι σκεπτικιστές του ευρωπαϊκού μοντέλου ποδοσφαίρου ήταν λάθος. Περισσότερη επιρροή και περισσότερος πλούτος για τους συλλόγους, πιο προοδευτική διακυβέρνηση και περισσότερη ενότητα. Μερικοί άνθρωποι προσπάθησαν να γκρεμίσουν το σύστημα για να έχουν μόνο ένα μέρος του δηλαδή», τόνισε.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η ECA προτείνει προς την UEFA τη συμμετοχή δύο συλλόγων στο Champions League με βάση τον συντελεστή στην UEFA και όχι μόνο τη θέση τους στο τελευταίο πρωτάθλημα. Από το 2024, όπως είναι γνωστό, η μορφή του Champions League θα αναμoρφωθεί.

Ο συντελεστής UEFA, υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη τον μέσο όρο των αθλητικών αποτελεσμάτων τις προηγούμενες πέντε σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ