Έτοιμη να γράψει ιστορία η ομάδα γυναικών της Μπαρτσελόνα (pics)

Έτοιμη να γράψει ιστορία η ομάδα γυναικών της Μπαρτσελόνα (pics)

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται στο «Καμπ Νου» τη Ρεάλ για το Champions League γυναικών και ετοιμάζεται να γράψει ιστορία με παγκόσμιο ρεκόρ προσέλευσης.

Μπαρτσελόνα και «Καμπ Νου» ετοιμάζονται αύριο (30/3) να πανηγυρίσουν ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Η ιστορική έδρα των Καταλανών… φιλοδοξεί να ξεπεράσει τους 90.195 θεατές του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου (10/7/99) μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας (0-0 και 5-4 στα πέναλτι) στο «Rose Bowl» στην Πασαντένα της Καλιφόρνια, νούμερο που αποτελεί τον μεγαλύτερο αριθμό που έχει καταγραφεί ποτέ στο ποδόσφαιρο γυναικών.

Το νέο παγκόσμιο ρεκόρ σε αγώνα γυναικών φιλοδοξεί να πετύχει η Μπαρτσελόνα που θα υποδεχτεί τη Ρεάλ Μαδρίτης την Τετάρτη στον αγώνα ρεβάνς των προημιτελικών για το Champions League, στον οποίο σημειώθηκε sold out μέσα σε τρεις μέρες. Στο πρώτο παιχνίδι οι παίκτριες της Μπαρτσελόνα είχαν επικρατήσει με 3-1 στη Μαδρίτη και είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά.

«Θέλουμε να σπάσουμε το παγκόσμιο ρεκόρ προσέλευσης. Οι 91.000 θεατές είναι πολλοί, αλλά έχουμε βάλει σκοπό να κάνουμε», είπε ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, σε συνέντευξή του στο RAC1. Η Μπαρτσελόνα θα ξεπεράσει επίσης και τα 60.739 εισιτήρια στον αγώνα Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα (0-2) στις 17 Μαρτίου 2019 στο «Wanda Metropolitano» την 24η αγωνιστική της Primera Iberdrola, ο μεγαλύτερος σε μια μονομαχία μεταξύ συλλόγων γυναικών.

Πέρα από αυτά τα δύο ρεκόρ, η αυριανή αναμέτρηση φιλοδοξεί να σπάσει και άλλα ρεκόρ, όπως οι 50.212 θεατές που συγκεντρώθηκαν στον τελικό του Champions League γυναικών στις 17 Μαΐου 2012 στο Olympiastadion του Βερολίνου, μεταξύ Λιόν και FFC Φρανκφούρτης (2-0), αλλά και αυτό συνολικά (σε άνδρες και γυναίκες) της τρέχουσας σεζόν, ξεπερνώντας τους 86.422 θεατές που παρακολούθησαν το Clasico της LaLiga, μεταξύ των πρώτων ανδρικών ομάδων της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης (1-2), στις 24 Οκτωβρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ