Περίπου 2.500 ποδοσφαιριστές στην Αγγλία έχουν ζητήσει βοήθεια για θέματα ψυχικής υγείας

Περίπου 2.500 ποδοσφαιριστές στην Αγγλία έχουν ζητήσει βοήθεια για θέματα ψυχικής υγείας

Περίπου 2.500 ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη χώρα από το 2018 εώς και σήμερα έχουν ζητήσει βοήθεια και στήριξη για θέματα ψυχικής υγείας, όπως έκανε γνωστό η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών στην Αγγλία.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών στην Αγγλία, περίπου 2.500 ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγεία και έχουν ζητήσει βοήθεια, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (PFA) της χώρας.

Το ποσοστό αυτό αφορά την την τετραετία 2018-22, με το ποσοστό των νεαρών παικτών που στράαφηκαν στους ειδικούς, προκειμένου να ζητήσουν βοήθεια αυξήθηκε δραματικά.

Ο Μπένετ υποστήριξε πως οι νεαροί παίκτες δυσκολεύονται να διαχειριστούν την παλιά πιο αυστηρή «σχολή» ποδοσφαίρου και την επιθετική προσέγγιση ορισμένων προπονητών, ενώ δήλωσε πως αυξάνονται επειδή είναι πιο έτοιμοι να δεχθούν συμβουλές συγκριτικά με μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές.

«Τους μιλάμε για τις συναισθηματικές μεταπτώσεις στο ποδόσφαιρο και τους κινδύνους που υπάρχουν. Ένας μακροχρόνιος τραυματισμός, ότι είναι μακριά από την οικογένεια, τα οικονομικά, τους γάμους, την απόκτηση παιδιών, τη μετακίνηση σε άλλη χώρα και μετά αναγνωρίζουμε ότι είναι σημαντικό για αυτούς να μπορούν να μιλήσουν για το πώς νιώθουν.

Δυσκολεύονται να μιλήσουν με τον σύλλογο γιατί ανησυχούν ότι μπορεί να λειτουργήσει εναντίον τους. Και μερικές φορές δεν θέλουν να ανησυχούν ή να επιβαρύνουν την οικογένειά τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ