Κλοπ: «Θέλουμε… απεγνωσμένα να κατακτήσουμε το Κύπελλο»

Κλοπ: «Θέλουμε… απεγνωσμένα να κατακτήσουμε το Κύπελλο»

Ανυπόμονος ο Γιούργκεν Κλοπ για το μεγάλο παιχνίδι κόντρα στην Τσέλσι.

Η Λίβερπουλ κοντράρεται αύριο (14/5, 18:45) με την Τσέλσι στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ και ο Γιούργκεν Κλοπ δήλωσε ότι η ομάδα του δεν είχε αρκετό «βάθος» για να διεκδικήσει πολλαπλά τρόπαια νωρίτερα στη θητεία του. Ο Γερμανός προπονητής ανέλαβε τα «ηνία» των «reds» το 2015, ωστόσο μόλις φέτος οδήγησε στον τελικό του FA Cup τη Λίβερπουλ, η οποία στέφθηκε για τελευταία φορά κυπελλούχος Αγγλίας το 2006. Οι «κόκκινοι» έπαιξαν για τελευταία φορά σε τελικό το 2012, όταν ηττήθηκαν 2-1 από την Τσέλσι, ενώ ο Κλοπ δεν είχε καταφέρει -μέχρι φέτος- να τους οδηγήσει πέρα από τη φάση των «16» στη διοργάνωση.

«Ποτέ δεν ήταν ότι δεν θέλαμε να πάμε στον τελικό, απλά δεν είχαμε τη δύναμη για να το κάνουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γερμανός τεχνικός σε σημερινή συνέντευξη Τύπου και συνέχισε: «Δεν είχαμε την ομάδα για να κυνηγήσουμε (όλα τα τρόπαια). Είναι ο πρώτος μας τελικός Κυπέλλου Αγγλίας και είμαστε πραγματικά… απελπισμένοι να το κατακτήσουμε, αλλά ξέρουμε ότι οι αντίπαλοί μας είναι το ίδιο».

Αναφορικά με την Τσέλσι, την οποία η Λίβερπουλ νίκησε 11-10 στα πέναλτι στον τελικό του League Cup στις 27 Φεβρουαρίου, ο Κλοπ συμπλήρωσε: «Είναι σπεσιαλίστες στο Κύπελλο… Δεν νικήσαμε την Τσέλσι. Κερδίσαμε στα πέναλτι. Έχω πει πολλές φορές ότι χωρίς τύχη δεν έχεις ελπίδα και η τύχη ήταν με το μέρος μας εκείνη την ημέρα».

Ο Φαμπίνιο δεν θα βρίσκεται στην αποστολή που θα ταξιδέψει στο Λονδίνο, αλλά ο Κλοπ δήλωσε ότι ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος θα είναι εγκαίρως έτοιμος για τον τελικό του Champions League, όπου η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Παρίσι στις 28 Μαΐου. Στην Premier League, η Λίβερπουλ βρίσκεται τρεις βαθμούς πίσω από τη Μάντσεστερ Σίτι, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος.

«Όταν κυνηγάς τρία ή τέσσερα τρόπαια, είναι ξεκάθαρο ότι τα καταφέρνεις ή όχι. Είναι μια γεμάτη σεζόν, αλλά δεν θα συμβεί ποτέ ο τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας να είναι ένα κανονικό παιχνίδι. Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι και, για κάποιους, το μεγαλύτερο στην καριέρα τους. Θέλουμε να το απολαύσουμε και να προσφέρουμε στον κόσμο μας. Πραγματικά ανυπομονούμε γι’ αυτή την ευκαιρία. Είναι τώρα ένας τεράστιος τελικός για μας και είμαι πραγματικά χαρούμενος που είμαι μέρος του».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ