Αρης – Γάνδη 1-0: Βελτιωμένος, νέος και ωραίος ο Άρης

Αρης – Γάνδη 1-0: Βελτιωμένος, νέος και ωραίος ο Άρης

Με νεο σύστημα 3-5-2 και τους νεαρούς παίκτες που χρησιμοποίησε ο Μπούργος να κερδίζουν τις εντυπώσεις, ο Άρης επικράτησε με 1-0 επί της κυπελλούχου Βελγίου Γάνδη στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας του στην Αυστρία.

Ο Άρης κέρδισε (1-0) την κυπελλούχο Βελγίου  Γάνδη αλλά και τις εντυπώσεις στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας στην Αυστρία. Ο Γκαρσία πέτυχε το γκολ της νίκης με πέναλτι στο 35′, όμως, άλλα ήταν τα αξιοσημείωτα της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

Οι κιτρίνομαυροι αγωνίσθηκαν για πρώτη φορά με σύστημα 3-5-2, το οποίο είχαν δοκιμάσει και στη χθεσινή προπόνηση. Στο πρώτο ημίχρονο ο Μπούργος χρησιμοποίησε πέντε νεαρούς παίκτες στην ενδεκάδα, ενώ στο δεύτερο μισό έβαλε τους περισσότερους βασικούς.

Το συγκεκριμένο σύστημα λειτούργησε, με τον Άρη να είναι καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, με εξαίρεση το πρώτο εικοσάλεπτο. Απέναντι σε μια σαφώς πιο έτοιμη ομάδα, οι κιτρίνομαυροι ήταν σαφώς βελτιωμένοι σε σχέση με το φιλικό παιχνίδι με το Αμβούργο.

Με τους νεαρούς παίκτες να στέκονται πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και να δικαιώνουν τον προπονητή τους για την εμπιστοσύνη του. Ακόμα, τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής με τη φανέλα του Άρη πήρε και ο νεοαποκτηθείς Τζαμαϊκανός επιθετικός, Γκρέι.

Ενδεκάδα έκπληξη

Αλλαγές σε σύστημα και σε πρόσωπα για τον Χερμάν Μπούργος σε σχέση με τη φιλική αναμέτρηση με το Αμβούργο. Ο Αργεντινός τεχνικός παράταξε την ομάδα του με σύστημα 3-5-2 και πολλούς νεαρούς παίκτες στο βασικό σχήμα. Οι Παναγίδης και Χατζηιωάννου ξεκίνησαν στην κορυφή της επίθεσης για τους κιτρινόμαυρους, ενώ οι Τανούλης και Χρυσοπουλος ξεκίνησαν δίπλα στον Μπράμπετς στο κέντρο της άμυνας. Το ίδιο σύστημα επέλεξε και ο προπονητής της Γάνδης, Χάινς Βανάιζεμπρουκ, που χρησιμοποίησε, όμως, τους βασικούς παίκτες του. Οι Κάιπερς και Μπρούνο ήταν το δίδυμο κρούσης για τους Βέλγους.

Σταθερός ο Σιαμπάνης

Η Γάνδη είχε την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά, χωρίς, όμως να μπορεί να γίνει επικίνδυνη για την εστία του Σιαμπάνη. Παρά το γεγονός οτι η συγκεκριμένη ενδεκάδα του Άρη δεν είχε ξαναπαίξει μαζί, οι κιτρίνομαυροι «κρατούσαν» τις θέσεις τους και δημιούργησαν προβλήματα στην επιθετική ανάπτυξη των Βέλγων. Ο Άρης προσπαθούσε να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις, με τους γρήγορους Χατζηιωάννου και Παναγίδη. Στο 15′ ο Μπρούνο μπήκε από δεξιά στη μεγάλη περιοχή και σούταρε δυνατά όμως ο Σιαμπάνης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 20′ νέα εντυπωσιακή επέμβαση του Έλληνα τερματοφύλακα σε δυνατό σουτ του Κούμς.
Οι οδηγίες του Μπούργος
Οι κιτρίνομαυροι τα πήγαν πολύ καλά στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Μπούργος ζητούσε συνεχώς από τους παίκτες του να πιέζουν ψηλά και να γυρίζουν γρήγορα στην άμυνα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός οτι ο Άργεντινός τεχνικός ήταν συνεχώς όρθιος, ζούσε έντονα το παιχνίδι και έδινε συνεχώς οδηγίες στους ποδοσφαιριστές του.
Εκτός ο Ντιόπ

Ο Σέικ Ντιόπ δεν βρίσκεται στο 100% απο πλευράς ετοιμότητας και θα παίρνει σταδιακά ολοένα και περισσότερο αγωνιστικό χρόνο. Στο 29′ ο Σενεγαλέζος χαφ δέχτηκε ενα μαρκάρισμα και ο Ασλανίδης πέρασε στη θέση του. Ο νεαρός στόπερ, μάλιστα, αγωνίστηκε ως παρτενέρ του Γκαρσία στα χαφ.

Άνοιξε το σκορ ο Γκαρσία, 0-1

Στο 35′  ο νεαρός Παναγίδης εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα της Γάνδης,. έκλεψε την μπάλα και ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα Ρουφ. Ο διαιτητής υπέδειξε το πεντακάθαρο πέναλτι και ο Γκαρσία το εκτέλεσε εύστοχα, ανοίγοντας το σκορ για τον Άρη. Οι κιτρίνομαυροι διαχειρίστηκαν έξυπνα το προβάδισμα τους στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, χωρίς να κινδυνέψει η εστία τους.

Ίδιο σύστημα με βασικούς

Με πολλές αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Χερμάν Μπούργος, που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους περισσότερους βασικούς του. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πάντως, οτι ο Αργεντινός τεχνικός δεν άλλαξε το σύστημα, διατηρώντας το 3-5-2, με τους Πάλμα και Μανσίνι στην κορυφή της επίθεσης. Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μισού του αγώνα κύλησαν χωρίς φάσεις, με εξαίρεση μια αντεπίθεση του Άρη στο 49′, με τους Πάλμα και Ιτούρμπε. Στο 62′ οι κιτρίνομαυροι έφτασαν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, όταν μετά από κόρνερ του Ιτούρμπε από αριστερά και κεφάλια του Φαμπιάνο, η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της βελγικής εστίας. Στο 64′ σημειώθηκε η πρώτη τελική για τη Γάνδη, με τον Κάιπερς να σουτάρει δυνατά και τον Κουέστα να απομακρύνει σε κόρνερ. Στο 72′  ακόμα μια γρήγορη αντεπίθεση για τον Άρη, με τον Μανσίνι να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Ρουφ να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.
Ντεμπούτο για Γκρέι
Τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής με τη φανέλα του Άρη πήρε ο Γκρέι. Ο διεθνής Τζαμαϊκανός επίθετικός μπήκε ως αλλαγή στο 79′ στη θέση του Γκαρσία και έδειξε καλά στοιχεία, αν και χρειάζεται χρόνο συμμετοχής. Έφτασε,. μάλιστα,.μια ανάσα από το γκολ στο 86′ , όταν και πλάσαρε τον Ρουφ, όμως ο Βέλγος τερματοφύλακας έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Άρης (Χ. Μπούργος): Σιαμπάνης (46′ Κουέστα), Τανούλης (46′ Φαμπιάνο), Μπράμπετς, Χρυσόπουλος, Μαρμαρίδης (46′ Εμπακατά), Ντιόπ (29′ Aσλανίδης, 46′ Ιτούρμπε), Σγουρός (46′ Ντουκουρέ), Χαϊροβιτς (46′ Πίρσμαν), Ματέο (79′ Γκρέι), Χατζηιωάννου (46′ Μαντσίνι), Παναγίδης (46′ Πάλμα).

Γάνδη (Χ. Βανχάζενμπουρκ): Ρουφ, Λαχά, Ενγκαντό, Οκούμου, Νούριο, Καστρομέντες, Οφόε, Κουμς, Γκουλσάγκερ , Κάιπερς, Μπρούνο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ