Το ημι-αυτόματο οφσάιντ κάνει ντεμπούτο στο Super Cup και θα εφαρμοστεί στο Champions League

Το ημι-αυτόματο οφσάιντ κάνει ντεμπούτο στο Super Cup και θα εφαρμοστεί στο Champions League

Η UEFA γνωστοποίησε πως το ημι-αυτόματο οφσάιντ θα χρησιμοποιηθεί κανονικά στους ομίλους του Champions League της νέας σεζόν ενώ θα κάνει ντεμπούτο στο Super Cup ανάμεσα σε Ρεάλ και Άιντραχτ.

Νέα εποχή στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο! Όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της η UEFA, η ημι-αυτόματη τεχνολογία οφσάιντ θα εισαχθεί για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση συλλόγων, στο Super Cup μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο Ελσίνκι την επόμενη εβδομάδα (10/8) ενώ θα χρησιμοποιηθεί επίσης από τη φάση των ομίλων στην επερχόμενη σεζόν του Champions League.

«Η UEFA αναζητά συνεχώς νέες τεχνολογικές λύσεις για να βελτιώσει το παιχνίδι και να υποστηρίξει το έργο των διαιτητών», δήλωσε ο επικεφαλής διαιτησίας της UEFA, Ρομπέρτο Ροζέτι, και συμπλήρωσε πως «Αυτό το καινοτόμο σύστημα θα επιτρέψει στις ομάδες VAR να προσδιορίζουν τις καταστάσεις οφσάιντ γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια, ενισχύοντας τη ροή του παιχνιδιού και τη συνέπεια των αποφάσεων».

Διαβάστε επίσης: Κορμπεράν: «Θέλω να βλέπω επίθεση και ευκαιρίες για 90 λεπτά» (vid)

Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι οι οπαδοί που θα παρακολουθούν το ματς είτε από το γήπεδο είτε από την τηλεόραση θα έχουν την ευκαιρία να βλέπουν ξανά τις φάσεις μέσα από 3D animations που θα ξεδιαλύνουν έτσι κάθε αμφιβολία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ