Το FourFourTwo «μίλησε»: Αυτός είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών! (pics)

Το FourFourTwo «μίλησε»: Αυτός είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών! (pics)

Το μεγάλο περιοδικό FourFourTwo αποφάσισε και επέλεξε τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών! Ποιος είναι...

Για τους παλιούς το όνομα του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα δεν έχει καμία άλλη θέση πέρα από την κορυφή, στο μεγάλο ερώτημα για το ποιος είναι ο καλύτερος όλων των εποχών.

Άλλοι έχουν στη συγκεκριμένη θέση ποδοσφαιρικές καψούρες όπως ο Ρονάλντο, το φαινόμενο, ή ο Ροναλντίνιο. Οι Βραζιλιάνοι έχουν τον δικό τους… Θεό, τον Πελέ. Η νέα γενιά έχει διαχωριστεί στα δύο, λόγω Μέσι και Ρονάλντο.

Διαβάστε επίσης: Εξελίξεις στη Γουλβς: Γιατί μπαίνει στην… άκρη ο Πέδρο Μαρτίνς

Ποιος είναι ωστόσο ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών στην πραγματικότητα; Το ερώτημα δύσκολα μπορεί να απαντηθεί και μάλλον δύσκολα θα απαντηθεί γενικότερα και στο μέλλον. Ωστόσο το πασίγνωστο περιοδικό FourFourTwo έκανε το μεγάλο βήμα και πήρε θέση.

Σύμφωνα λοιπόν με το μεγάλο περιοδικό, ο GOAT είναι ο Λιονέλ Μέσι! Ο «θρύλος» της Μπαρτσελόνα και νυν ποδοσφαιριστής της Παρί Σεν Ζερμέν ειναι αυτός που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων ποδοσφαιριστών ever, σύμφωνα πάντα με το FourFourTwo.

Από εκεί και πέρα η λίστα δίνει αναμενόμενα πολλούς λόγους για συζήτηση. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο DIOS της Αργεντινής. Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Τρίτος της λίστας ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Μάλλον και ο βασικότερος λόγος που έχει προκληθεί τέτοιος πανικός με τη λίστα του γνωστού περιοδικού, καθώς κάτω από τον CR7 βρίσκονται ποδοσφαιριστές «μύθοι».

Όπως και να έχει πάντως, κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον Πορτογάλο σούπερ σταρ. 4ος ο «θρύλος» της Βραζιλίας, ο Πελέ, με τον Ζιντάν να κλείνει την πεντάδα.

Στη συνέχεια, στην έκτη θέση βρίσκεται ο Γιόχαν Κρόιφ, μια θέση πάνω από τον Τζορτζ Μπεστ. Μπεκενμπάουερ, Πούσκας και Ρονάλντο το «φαινόμενο» κλείνουν την δεκάδα…

Γιατί οι συγκεκριμένοι

«Μετά από εβδομάδες προσπαθειών να συγκεντρώσουμε όλους τους ποδοσφαιριστές σε μια λίστα με 100, εμείς στο FourFourTwo καταλαβαίνουμε τώρα τι ανοησία είναι αυτό. Η επιλογή γίνεται σχεδόν αδύνατο αίνιγμα, όταν συνειδητοποιείς πόσοι εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές υπήρξαν, σε όλες τις ηπείρους και για δεκαετίες.

Ειλικρινά, θα μπορούσαμε να κάνουμε άλλη μια λίστα με 100 σπουδαίους παίκτες. Αλλά στο τέλος, έπρεπε να διαλέξουμε τους παίκτες που πιστεύαμε ότι είχαν τη μεγαλύτερη επιρροή στη συγκεκριμένη εποχή τους, τους πιο αξέχαστους, τους παίκτες που έφτασαν μακριά με το ταλέντο τους και τα κατορθώματά τους. Με λίγα λόγια, τους 100 καλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία», αναφέρει αρχικά το περιοδικό, πριν εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους επέλεξε τον Μέσι στην κορυφή.

Η εξήγηση για τον Μέσι

«Τα βιβλία της ιστορίας θα επαινούν τον Μέσι. Σε 20 χρόνια, οι νεαροί οπαδοί του ποδοσφαίρου θα διαβάζουν για μια φιγούρα, της οποίας η «λάμψη» εξέπληξε τον κόσμο, έσπασε ρεκόρ και εγκαινίασε μια εποχή κυριαρχίας, αλλά μέχρι να δουν τα βίντεο δεν θα έχουν ιδέα τι έχασαν.

Είναι άλλο πράγμα να φτάνεις στην κορυφή και εντελώς άλλο να παραμένεις εκεί. Μόνο με την εξέλιξη κατάφερε ο Μέσι να διατηρήσει το επίπεδό του. Ο ντριμπλέρ έχει γίνει ένας ώριμος πλέι μέικερ που τώρα αποφασίζει το παιχνίδι, ενώ συνεχίζει να αποδεικνύεται αποφασιστικός στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Ο Μέσι δεν είχε ποτέ καλύτερα ισορροπημένο παιχνίδι, ντρίμπλα και γκολ.

Όπως είπε ο Χαβιέρ Μασεράνο, είναι τρεις παίκτες σε έναν. Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι ένας από τους καλύτερους σκόρερ όλων των εποχών είναι και ο καλύτερος πασέρ και δεν θα του έλειπαν στοιχεία για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του.

Εν τω μεταξύ, ειδικοί, θαυμαστές και συγγραφείς θα προσπαθήσουν να εκφράσουν το μεγαλείο του με λέξεις και μεταφορές. Θα αποτύχουν όλοι, όπως το άρθρο που διαβάζετε τώρα. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ακούσουμε τον Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος είπε: «Μην γράφεις για αυτόν, μην προσπαθείς να τον περιγράψεις. Απλώς πρόσεχε τον»».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ