Φράνκο Αρμάνι: Ο σωτήρας της Μπόκα Τζούνιορς, φορούσε φανέλα της Ρίβερ Πλέιτ (vids)

Φράνκο Αρμάνι: Ο σωτήρας της Μπόκα Τζούνιορς, φορούσε φανέλα της Ρίβερ Πλέιτ (vids)

Μια απόκρουση πέναλτι ένας τίτλος. Όχι για την ομάδα του αλλά για την «μισητή», Μπόκα Τζούνιορς. Ο Φράνκο Αρμάνι έκανε απλώς την δουλειά του, ωστόσο αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μετατραπεί στο «μαύρο πρόβατο» για την ομάδα του και ίσως ο πιο αγαπητός άνθρωπος για την Λα Μπόκα του Μπουένος Άιρες.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα το οποίο προσφέρει αμέτρητες συγκινήσεις και ξεχωριστές ιστορίες. Ναι ξέρουμε το παραπάνω είναι ένα από τα πολλά κλισέ τα οποία ακούγονται κατά καιρούς, ωστόσο δεν γίνεται να μην το επαναλάβουμε, έπειτα από αυτό που έλαβε χώρα στην τελευταία αγωνιστική του αργεντίνικου πρωταθλήματος.

Εκεί όπου η ποδοσφαιρική μοίρα συνωμότησε ώστε να μας προσφέρει ένα φινάλε βγαλμένο από επιστημονική φαντασία. Εκεί όπου ο μεγαλύτερος εχθρός σου, έγινε ο μεγαλύτερος σωτήρας σου, εκεί που αυτός ο οποίος μισείς σου χάρισε απλόχερα έναν τίτλο, μια αφορμή να βγεις να πανηγυρίσεις.

Διαβάστε επίσης: Η μεγάλη κίνηση του Ελ Αραμπί, οι 10 ημέρες στα πιτς, τα 3 γκολ και η απόφαση του Μίτσελ

Η Μπόκα Τζούνιορς είναι η ομάδα που πήρε τον τίτλο για 35η φορά στην ιστορία της και το οφείλει στη Ρίβερ Πλέιτ, η οποία κατάφερε να φύγει με την νίκη από την έδρα της Ρασίνγκ, ομάδα η οποία βρισκόταν στο -1 από την Μπόκα.

Ωστόσο αυτός που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τον τίτλο της Μπόκα Τζούνιορς, είναι ο Φράνκο Αρμάνι. Σε αυτόν που έπεσαν τα βλέμματα, μόλις ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα για την Ράσινγκ στις καθυστερήσεις. 

Στον άνθρωπο στον οποίο όσο και αν απίθανο ακούγεται στηρίχθηκαν όλες οι ελπίδες της Μπόκα για τον τίτλο, την ώρα που η ίδια δεχόταν την ισοφάριση στην έδρα της από την Ιντεπεντιέντε.

Ένα γκολ της Ρασίνγκ θα την έστεφε πρωταθλήτρια. Μια απόκρουση του Αρμάνι θα έδινε το πρωτάθλημα στη Μπόκα. Ο Αργεντίνος κίπερ μάντεψε σωστά στο χτύπημα του Γκαλβάν και ο τίτλος έπεσε στην «αγκαλιά» της Μπόκα.

Στο «Μπομπονέρα» επικράτησε πανζουρλισμός. Οι οπαδοί της Μπόκα είχαν ακουστικά στα αυτιά τους και άκουγαν την περιγραφή της εκτέλεσης του πέναλτι. Μια σωτήρια επέμβαση του τερματοφύλακα της Ρίβερ πανηγυρίστηκε σαν να ήταν γκολ της ομάδας τους.

Φυσικά το συγκεκριμένο γεγονός οι οπαδοί της Ρίβερ Πλέιτ δεν θα μπορούσαν να τον πάρουν… ψύχραιμα. Αν κάνει κάνεις μια βόλτα από τα social media του 36χρόνου κίπερ τότε θα δει σχόλια του τύπου «Μπορούσε για μια φορά, αυτή τη συγκεκριμένη φορά να επιτρέψει στον αντίπαλο να σκοράρει», η «Από σήμερα είναι παίκτης της Μπόκα».

Μια υπέροχη ιστορία που μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να γεννήσει. Ο Φράνκο Αρμάνι έκανε το καθήκον του χαρίζοντας το πρωτάθλημα στην «μισητή» αντίπαλο. Τον αν το μετάνιωσε το ξέρει μόνο ο ίδιος, το μόνο σίγουρο είναι πως η ιστορία έγραψε πως ο σωτήρας της Μπόκα Τζούνιορς, φορούσε την φανέλα της Ρίβερ Πλέιτ.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ