EFL Cup: Μοναδική ομάδα του Λονδίνου που συνεχίζει, η Τσάρλτον

EFL Cup: Μοναδική ομάδα του Λονδίνου που συνεχίζει, η Τσάρλτον

Η Τσάρλτον Αθλέτικ, που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου είναι η μοναδική ομάδα από το Λονδίνο που πήρε την πρόκριση για τους «16» του EFL Cup.

Ο τρίτος γύρος του EFL Cup ολοκληρώθηκε και η χθεσινή (9/11) βραδιά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εφιαλτική για τους συλλόγους του Λονδίνου. Και αυτό γιατί από τις 13 ομάδες της πρωτεύουσας, που αγωνίστηκαν στη διοργάνωση, η μοναδική που κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την φάση των «16» είναι η Τσάρλτον, ομάδα που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία τους αγγλικού ποδοσφαίρου.

Η Τσάρλτον προκρίθηκε στην επόμενη φάση, επικρατώντας στα πέναλτι της Στίβενεϊτζ με 5-4, μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας του αγώνα, χάρη στο γκολ της ισοφάρισης του Τζανκς Ανεκέ στο 87ο λεπτό.

Διαβάστε επίσης: Ντόι: Δύο εθνικές ομάδες για χάρη του – Θα προλάβει η Ελλάδα; (vid+pics)

Μάλιστα ο τεχνικός της ομάδας, Μπεν Γκάρνερ, είχε δηλώσει πως θα ήθελε πολύ να συναντήσει η ομάδα του της Κρίσταλ Πάλας, σε ένα «ντέρμπι» του Νότιου Λονδίνου, κάτι τέτοιο ωστόσο δεν πρόκειται να συμβεί καθώς η ομάδα του Πατρίκ Βιεϊρά αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Νιουκάστλ, με τους «Αετούς» να είναι ένα από τα… λονδρέζικα θύματα του θεσμού.

Αναπάντεχο αποκλεισμό γνώρισε και η Τότεναμ, με την ομάδα του Αντόνιο Κόντε να ηττάται με 2-0 από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, χάρη στα γκολ του Λόντι στο 50′ και του Λίνγκαρντ στο 57′. Στη διαδικασία των πέναλτι αποχαιρέτισε και η Γουεστ Χαμ, καθώς ηττήθηκε από την Μπλάκμπερν με 9-10, μετά την ισοπαλία με 2-2 στον αγώνα.

Σκληρή ήττα γνώρισε η Άρσεναλ, με τους «Κανονιέρηδες» να αποχαιρετούν το θεσμό μετά την ήττα με 3-1 από την Μπράιτον στο Εmirates. Παρόλο που προηγήθηκαν στο 20′ με τον Ενκέτια, οι πρωτοπόροι της Premier League, δέχτηκαν τρία αναπάντητα γκολ, από τους Γουέλμπεκ (27′), Μιτόμα (58′) και Λάμπτει (71′).

Στο μεγάλο ντέρμπι της τρίτης φάσης, η Μάντσεστερ Σίτι άφησε εκτός συνέχειας την Τσέλσι, επικρατώντας των «μπλε» με 2-0. Αρχικά ο Μαχρέζ στο 53′ έδωσε το προβάδισμα στους «Πολίτες», για να έρθει ο Άλβαρεζ στο 58′ και να σφραγίσει την πρόκριση των πρωταθλητών.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των ομάδων του Λονδίνου στην 3η φάση EFL Cup:

Άρσεναλ – Μπράιτον 1-3
Μπρέντφορντ – Τζίλιγχαμ 1-1 (5-6 πέν.)
Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι 2-0
Νιούκαστλ – Κρίσταλ Πάλας 0-0 (3-2 πεν.)
Νότιγχαμ Φόρεστ – Τότεναμ 2-0
Γουέστ Χαμ – Μπλάκμπερν 2-2 (9-10 πεν.)
Στίβενεϊτζ – Τσάρλτον 1-1 (4-5 πέν.)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ