Ολυμπιακός: Έχει πλέον Big 3- Και αυτή τον άλλαξε θεαματικά

Ολυμπιακός: Έχει πλέον Big 3- Και αυτή τον άλλαξε θεαματικά

Πως οι Ινμπόμ Χουάνγκ, Χάμες Ροντρίγκες και Πεπ Μπιέλ υπογράφουν πια την version «Ολυμπιακός 2022-23»

Συμβαίνει με συνέπεια από τις 22 Οκτώβρη στον ποδοσφαιρικό οργανισμό Ολυμπιακός. Από εκείνη την αποστολή εκτός έδρας στο Αγρίνιο αμέσως μετά το σοκ με τον ΠΑΟΚ στον Καραϊσκάκη. Και μιας και τέσσερις διαδοχικές στροφές Super League δεν είναι πια ούτε τυχαίο γεγονός, ούτε σύμπτωση; Το συμπέρασμα μοιάζει πια ασφαλές. Ο Ολυμπιακός άλλαξε, έστω και αν δεν κατάφερε σε αυτό το διάστημα να αλλάξει και τα βαθμολογικά δεδομένα του πρωταθλήματος. Άλλαξε στην ταχύτητα της σκέψης. Στην ταχύτητα της πάσας. Στην ταχύτητα της δημιουργίας. Και αυτή η αλλαγή –που τον έκανε πιο όμορφο για το κοινό του- δεν προέκυψε συγκυριακά. Έχει και ονόματα και επώνυμα στους ρόλους φυσικών αυτουργών.

Διαβάστε επίσης: Το αφιέρωμα της Marca σε Μίτσελ και Χάμες

Σα να λέμε: Ο βελούδινος Ινμπόμ Χουάνγκ ως το άλλο μισό του Γιαν Εμβιλά στη μεσαία γραμμή σε διαδοχικές σπουδαίες εμφανίσεις που σε κάνουν να απορείς για το πώς βρέθηκε στα μέρη μας μόλις στα 26 του χρόνια. Ο απολαυστικός (mvp του Οκτώβρη) Χάμες Ροντρίγκες σε ρόλο ελεύθερο πίσω από τον φορ. Ο Πεπ Μπιέλ –των έξι εκατ ευρώ μεταγραφής- ξεκινώντας από τα άκρα και «πατώντας» -με πρόσωπο στην εστία- στα μεσοδιαστήματα ανάμεσα στις γραμμές των αντιπάλων. Μια άκρως ενδιαφέρουσα Big 3 που δίνει άλλη ποιότητα και κυρίως: που τα κάνει όλα και συμφέρει. «Σήμα κατατεθέν» της ομάδας που πλέον φέρει την υπογραφή του Μίτσελ μια στάση πριν την χειμερινή διακοπή. Πριν από το αντάμωμα της Κυριακής με την ΑΕΚ (19.30) που ρίχνει την αυλαία του πρώτου γύρου και της δράσης ως τις 20/12.

Άλλος Ολυμπιακός
Δίχως αμφιβολία. Οι τρεις έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο καλύτερο φετινό «καρέ» Super League της σεζόν για τον Ολυμπιακό: 2-0 στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό, 2-0 τη Λαμία στο Φάληρο, 1-1 με τον Παναθηναϊκό στην παράξενη και επεισοδιακή ιστορία της Λεωφόρου, 1-0 την Τετάρτη στη Λιβαδειά. Δέκα  βαθμοί, με 6-1 (το γνωστό πέναλτι του Σπόραρ) γκολ μα κυρίως 58 εκτελεσμένες τελικές προσπάθειες: 15 στο Αγρίνιο, 13 με τη Λαμία, 14 με τον Παναθηναϊκό, 16 με τον Λεβαδειακός. Είπαμε δεν είναι πλέον σύμπτωση. Και για τις απαραίτητες συγκρίσεις; Ως και την 8 αγωνιστική ο Ολυμπιακός είχε κατά μέσο όρο 12, 1 τελικές ανά ματς. Στις τελευταίες 4 αγωνιστικές έχει ανέβει σχεδόν στις 14,5. Μάλιστα παίζοντας πλέον με τη μπάλα κάτω και αποκτώντας «ομοιογένεια», οι τελικές φέρνουν και πολλές κλασικές ευκαιρίες. Δεν χρειάζεται κάποιος να το ψάξει πολύ. Με τον Παναθηναϊκό την περασμένη Κυριακή είχε 5-6 φάσεις γκολ ο πρωταθλητής. Το ποσοστό ευστοχίας είναι που στερεί σκορ από εκείνα που «φωνάζουν» την πρόοδο.

Το… βρήκε
Υπάρχει πια μια ξεκάθαρη ιδέα στο παιχνίδι για την ομάδα του Μίτσελ. Με τους «παλιούς» Γιαν Εμβιλά και Γιώργο Μασούρα να εγγυώνται για τη νέα Big 3 από το «6» και τη δεύτερη θέση winger. Και με τους Σεντρίκ Μπακαμπού και Γιουσέφ Ελ Αραμπί να προσθέτουν δύο διαφορετικού στιλ «9αρια» στην εξίσωση. Το βρήκε αυτό που έψαχνε ο Ολυμπιακό από τη μέση και μπροστά. Και εκμεταλλευόμενος την τεράστια ατομική ποιότητα των ποδοσφαιριστών του αρχίζει να παράγει (ξανά) ποδόσφαιρο πάνω από τη στάθμη της Super League: Στο -10 από την κορυφή αλλά με 4.000 οπαδούς στη Λιβαδειά. Και με δεδομένο sold out (έχουν μείνει κάποια λίγα τελευταία εισιτήρια) για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ.  Οι αποδείξεις για το πώς αποδέχεται ο κόσμος αυτή την αγωνιστική «αλλαγή».

 

Αυτό του λείπει
Τι ψάχνει ο Ολυμπιακός για να σκαρφαλώσει ακόμη ψηλότερα σε ότι αφορά στις αγωνιστικές του δυνατότητες. Κάτι καλύτερο στα ακραία του μπακ. Είναι κλειδί για την επιθετική ανάπτυξη η δική τους συμπεριφορά. Φυσικά θα είναι αλλιώς μετά τη χειμερινή διακοπή –με ένα ματς την εβδομάδα στο καλεντάρι- σε ότι αφορά στην επιβάρυνση. Κακά τα ψέματα όμως. Παρότι ο πρωταθλητής έκανε μια μεγάλη επένδυση σε αυτά τα τετραγωνικά, δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι διαρκείς μικροτραυματισμοί του Σίμε Βρσάλικο και ο ξεκάθαρος χαμηλός βαθμός ετοιμότητας του Μαρσέλο δεν έχουν δώσει το παραμικρό. Ουσιαστικά ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ παραμένει μόνη επιλογή αριστερά –με τον δεξιοπόδαρο Μάριο Βρουσάι να είναι πια το μπακ-απ του- και δεξιά ο Γκονζάλο Άβιλα  έχοντας καλές και κακές στιγμές δεν δείχνει ότι είναι το «κάτι καλύτερο» που αναζητήθηκε το καλοκαίρι για την αντικατάσταση του Κένι Λαλά. Δεν είναι τυχαία η αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός θα ξαναβγεί το χειμώνα στην αγορά έχοντας το νου του σε αυτές τα τετραγωνικά του αγωνιστικού χώρου. Και στα δύο άκρα της άμυνας    

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ