Αποσύρει το «11» του Τζάγιτς ο Ερυθρός Αστέρας

Αποσύρει το «11» του Τζάγιτς ο Ερυθρός Αστέρας

Σε μια πολύ σημαντική κίνηση για να τιμήσει τον Ντράγκαν Τζάγιτς θα προχωρήσει ο Ερυθρός Αστέρας.

Ο Ερυθρός Αστέρας αποφάσισε να αποσύρει στο τέλος της σεζόν 2022-23 τη φανέλα με το νούμερο «11» που φορούσε ο Ντράγκαν Τζάγιτς, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος του Βελιγραδίου στην ιστοσελίδα του.

Η συνέλευση του συλλόγου, που συνεδρίασε εκτάκτως το Σάββατο, επικύρωσε την πρόταση της διοικητικής επιτροπής του συλλόγου να μην χρησιμοποιείται πλέον αυτός ο αριθμός και έτσι να τιμηθεί ο θρυλικός επιθετικός για όλα όσα έκανε για τον Ερυθρό Αστέρα.

Έτσι, ο Γκανέζος Οσμάν Μπουκαρί, ο οποίος μόλις ολοκλήρωσε τη συμμετοχή του με την Γκάνα στο Μουντιάλ του Κατάρ, θα είναι ο τελευταίος παίκτης που θα φορέσει το νούμερο 11 στο σύλλογο της σερβικής πρωτεύουσας.

Ο 76χρονος Ντράγκαν Τζάγιτς πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στον Ερυθρό Αστέρα, όπου έκανε το ντεμπούτο του το 1961, όταν ήταν μόλις 15 ετών, ενώ θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών στη Σερβία και τη Γιουγκοσλαβία.

Φόρεσε για δύο σεζόν (1975-77) τη φανέλα της Μπαστιά, βοηθώντας το σύλλογο από την Κορσική να τερματίσει στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος -για πρώτη φορά στην ιστορία του- το 1977, ενώ αποχώρησε από την ενεργό δράση το 1978.

Ο Τζάγιτς υπηρέτησε επίσης τον Ερυθρό Αστέρα ασκώντας καθήκοντα τεχνικού διευθυντή και θεωρείται ο «αρχιτέκτονας» της ομάδας, η οποία το 1991 στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης και κατέκτησε επίσης το Διηπειρωτικό Κύπελλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ