Βαλένθια – Μπιλμπάο 1-3: Πρόκριση με τριάρα μέσα στο «Μεστάγια» για τον Βαλβέρδε

Βαλένθια – Μπιλμπάο 1-3: Πρόκριση με τριάρα μέσα στο «Μεστάγια» για τον Βαλβέρδε

Η Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε επικράτησε με 3-1 της Βαλένθια εκτός έδρας και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας.

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ινιάκι Γουίλιαμς, η Αθλέτικ Μπιλμπάο επικράτησε με 3-1 της Βαλένθια στο «Μεστάγια» και προκρίθηκε πανηγυρικά στους ημιτελικούς του Copa del Rey. Μετά από δύο σερί ήττες στη LaLiga η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε «έψαχνε» την αντίδραση στο σημερινό ματς Κυπέλλου και το πέτυχε με… οδηγό τον Ινιάκι Γουίλιαμς.

Ο διεθνής με την Εθνική Γκάνας επιθετικός μοίρασε δύο ασίστ στους Μουνιαΐν (35′) και στο αδελφό του, Νίκο, στο 45′, ενώ στο 72′ κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ο Βέσγκα «κλείδωσε» την πρόκριση των Βάσκων. Οι «νυχτερίδες» ήταν φανερό πως είχαν το μυαλό τους στο πρωτάθλημα, όπου μετά το 2-2 με την Αλμερία στο ίδιο γήπεδο βρίσκονται στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Διαβάστε επίσης: Ο Θρύλος της Ευρώπης για 15η φορά σε ημιτελικά!

Η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο ισοφάρισε προσωρινά στο 43′ με το αυτογκόλ του Ντε Μάρκος, αλλά δέχτηκε πολύ γρήγορα το δεύτερο γκολ και στο β΄ μέρος δεν κατάφερε ν΄ αντιδράσει.

Βαλένθια: Μαμαρντασβίλι, Φουλκιέ, Γκαγιά, Τσέμερτ, Ντιακαμπί (46’ Οζκατσάρ), Γκιγιαμόν (75’ Μάρκος Αντρέ), Μούσα (57’ Aλμέιδα), Μορίμπα, Καστιγιέχο (57’ Φραν Πέρεθ), Λίνο, Καβάνι (57’ Ντούρο)

Μπιλμπάο: Αγιρεθαμπάλα, Γεράι, Βιβιάν, Ντε Μάρκος, Γιούρι, Βέσγα, Αντέρ Ερέρα (79’ Ντάνι Γκαρσία), Μουνιαΐν (79’ Σάνσετ), Μπερενγκέρ, Ν.Ουίλιαμς, Ι.Ουίλιαμς (88’ Γουρουθέτα)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ