Η συζήτηση Λεβαντόφσκι-Κλοπ που άλλαξε την καριέρα του Πολωνού

Η συζήτηση Λεβαντόφσκι-Κλοπ που άλλαξε την καριέρα του Πολωνού

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι μίλησε για μία κουβέντα που είχε με τον Γιούργκεν Κλοπ, στα χρόνια τους στην Ντόρτμουντ και του άλλαξε την καριέρα.

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Γιούργκεν Κλοπ συνυπήρξαν στην Μπορούσια Ντόρτμουντ από το 2010 έως το 2014.

Ο Πολωνός επιθετικός αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του Γερμανού Τεχνικού σε 186 παιχνίδια, στα οποία κατάφερε να χτίσει το όνομα του, χάρη στις συμβουλές του Κλοπ για να μεταπηδήσει μετά  στην Μπάγερν Μονάχου.

Διαβάστε επίσης: «Εγώ και ο κόσμος το πιστεύουμε, εσείς δείξτε το…» – Η ομιλία του Μίτσελ, η 11άδα με Χάμες, Φορτούνη και δύο αλλαγές

Ο Λεβαντόφσκι σε συνέντευξη που έδωσε στο ESPN αναφέρθηκε σε μία συζήτηση που είχε με τον Κλοπ στα πρώτα χρόνια παρουσίας του στον γερμανικό σύλλογο, που τον βοήθησε να σκεφτεί με διαφορετικό τρόπο την συνέχεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

«Νομίζω ότι μια κατάσταση άλλαξε την καριέρα μου. Ήταν η πρώτη σεζόν, ίσως η αρχή της δεύτερης σεζόν μου στη Ντόρτμουντ. Δεν ήμουν σε καλή φόρμα, δεν έβαζα τόσα γκολ. Δεν ήξερα τι ήθελε ο Γιούργκεν από μένα.

Μετά από ένα παιχνίδι που χάσαμε, πήγα απευθείας σε αυτόν. Ήταν ίσως μεσάνυχτα στο ξενοδοχείο. Είπα: «Θέλω να μιλήσω μαζί σου γιατί δεν καταλαβαίνω και δεν ξέρω τι θέλεις από μένα, τι περιμένεις από μένα».

Σκέφτηκα ότι ίσως θα μιλήσουμε πέντε λεπτά, 10 λεπτά, αλλά μιλούσαμε για μιάμιση ώρα. Το πιο σημαντικό ήταν ότι του μιλούσα σαν πατέρα. Και μου έλειψε ο πατέρας μου, γιατί τον έχασα στα 16 μου. Ίσως από τότε, δεν μπορούσα να βρω κάποιον που να μπορεί να μιλήσει μαζί μου έτσι.

Τρεις μέρες μετά, δεν προλαβαίνεις να αλλάξεις τίποτα στην προπόνηση γιατί δεν έχεις χρόνο, παίζαμε στην Bundesliga και πέτυχα χατ τρικ, μοίρασα μία ασίστ και κερδίσαμε 4-0.

Εκείνη τη στιγμή κατάλαβα ότι η νοοτροπία και αυτό που έχεις μέσα στο κεφάλι σου είναι τόσο σημαντικό, γιατί δεν άλλαξα απολύτως τίποτα. Αλλά ένιωσα κάποια ελευθερία, είχα καθαρό μυαλό. Μετά από αυτό όλα άλλαξαν», δήλωσε ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ