Έγινε η παρουσίαση του βιβλίου για τον Ερίκ Καντονά, «Ο Βασιλιάς Κι Εγώ» (pics)

Έγινε η παρουσίαση του βιβλίου για τον Ερίκ Καντονά, «Ο Βασιλιάς Κι Εγώ» (pics)

Το βιβλίο του Κλοντ Μπολί για τον Ερίκ Καντονά, σε μετάφραση του Γιάννη Μπίλιου, παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα στον χώρο iFocus Gallery στο κέντρο της Αθήνας.

Ήταν μία ευχάριστη και παρεϊστικη βραδιά, με επίκεντρο βέβαια την προσωπικότητα του ήρωα του βιβλίου Ερίκ Καντονά«Ο Βασιλιάς Κι Εγώ» από τον Κλοντ Μπολί, σε μετάφραση του Γιάννη Μπίλιου, και με καλεσμένους κάποιους ανθρώπους που είτε τον γνώρισαν είτε έζησαν από κοντά την εποχή της «βασιλείας» του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την οποία περιγράφει στο μεγαλύτερό μέρος του αυτό το βιβλίο.

Το πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες ηθοποιούς, ο οποίος είχε ζήσει εκείνα τα χρόνια στην ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ, παρακολουθούσε τη Γιουνάιτεντ και θαύμαζε τον Καντονά. Μίλησε για το πώς βίωσε όλη εκείνη την κοσμογονική εποχή που συνέπεσε με τα νεανικά του χρόνια, διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου και με τις έξυπνες ατάκες του κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά να κάνει: έκλεψε την παράσταση.

Ο ποδίατρος Μάνος Αρβανιτάκης διηγήθηκε την εμπειρία του από την επαφή, ως νεαρός ειδικευόμενος, με τους ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με τον ίδιο τον Καντονά στο Μάντσεστερ της δεκαετίας του’90, ενώ ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Κούτουλας θυμήθηκε τις μονομαχίες του με τον Γάλλο σούπερ σταρ στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1988 και τις διαφορές ανάμεσα στον «άγριο» Καντονάτηςώρας του αγώνα και τον τζέντλεμαν έξω από το γήπεδο μετά από αυτόν.

Το ακροατήριο γέμισε κάθε γωνιά του ιδιαίτερου χώρου της i-Focus Gallery, απόλαυσε τη βραδιά και ευχήθηκε στους συντελεστές να συνεχίσουν με εκδοτικές ανάλογου ενδιαφέροντος και ανάλογης ποιότητας. Η βιογραφία του Ερίκ Καντονά «Ο Βασιλιάς Κι Εγώ» συνεχίζει το ταξίδι της, έχοντας ήδη αγκαλιαστεί από το αναγνωστικό κοινό, ποδοσφαιρικό και μη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ