Μπενφίκα – Πόρτο 1-2: Οι «Δράκοι» πέρασαν από το «Da Luz» και ελπίζουν για τίτλο

Μπενφίκα – Πόρτο 1-2: Οι «Δράκοι» πέρασαν από το «Da Luz» και ελπίζουν για τίτλο

Η Πόρτο νίκησε μέσα στη Λισαβόνα με 2-1 την Μπενφίκα και διατηρεί ακόμη ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η Μπενφίκα είχε τη μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει μια και καλή την υπόθεση «τίτλος» στο μεγάλο ντέρμπι με την Πόρτο για την 27η αγωνιστική της πορτογαλικής Primeira Liga, όμως οι «Δράκοι» απέδρασαν απ’ το «Da Luz» επικρατώντας με 2-1 και μείωσαν στους επτά βαθμούς τη διαφορά τους απ’ την κορυφή, επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Σαφώς και οι «Αετοί» είναι ακόμη το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο απέδειξε πως παραμένει πολύ σκληρό καρύδι και θα συνεχίσει να το παλεύει μέχρι εκεί που μπορεί.

Διαβάστε επίσης: Το «κλειδί» για το ντέρμπι και ο… αινιγματικός Ανιγκό

Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για την Μπενφίκα, η οποία είχε ξανά βασικό κάτω απ’ τα δοκάρια της τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο και πήρε προβάδισμα στο σκορ μόλις το 10ο λεπτό, με το αυτογκόλ του Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος είδε την μπάλα να χτυπάει πάνω του και να καταλήγει στα δίκτυα, έπειτα απ’ την κεφαλιά του Ράμος που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η Πόρτο «απάντησε» στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου με το πολύ ωραίο σουτ του Ουρίμπε στο 45′, ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων είδε το VAR να της στερεί άλλο ένα πολύ ωραίο τέρμα του Γκαλένο, διότι ο σκόρερ ήταν εκτεθειμένος για εκατοστά.

Στο 54′ ο Ταρεμί έδειξε ξανά την κλάση του και με ένα εξαιρετικό, γωνιακό σουτ έδωσε προβάδισμα στην Πόρτο (2-1), «παγώνοντας» το «Da Luz», με την Μπενφίκα να «πνίγεται» στο άγχος της και να μην βρίσκει άλλες καθαρές ευκαιρίες ως το φινάλε για να ξαναφέρει το ματς στα ίσα.

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Γκριμάλδο, Οταμένδι, Αντόνιο Σίλβα, Όρνες, Φλορεντίνο Λουίς (56’Νέρες), Τσικίνιο, Ράφα Σίλβα (87’Μούσα), Γκονσάλο Ράμος, Ζοάο Μάριο, Μπα (26’Ζιλμπέρτο).

Πόρτο: Ντιόγκο Κόστα, Πέπε, Μαρκάνο, Οτάβιο, Βέντελ (72’Ζαϊντού), Μαναφά (56’Ζοάο Μάριο-72’ Τόνι Μαρτίνεθ), Γκαλένο, Πεπέ Ακίνο, Γκρούγιτς (56’Εουστάκιο), Ουρίμπε, Ταρεμί (88’Καρντόσο).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ