FIFA: Οι τέσσερις προτάσεις για τη διοργάνωση του Μουντιάλ γυναικών 2027

FIFA: Οι τέσσερις προτάσεις για τη διοργάνωση του Μουντιάλ γυναικών 2027

Όπως έγινε γνωστό, η FIFA έχει λάβει τέσσερις προτάσεις για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών του 2027.

Τέσσερις προτάσεις για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών του 2027 έχει λάβει η FIFA, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα (24/04) από το ανώτατο διοικητικό όργανο του ποδοσφαίρου. Η απόφαση για την ανάθεση της διοργάνωσης θα ληφθεί το Μάιο του 2024, στο πλαίσιο του συνεδρίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Η Γερμανία, το Βέλγιο και η Ολλανδία έχουν υποβάλει πρόταση για την από κοινού διοργάνωση του τουρνουά, όπως και οι Ηνωμένες Πολιτείες με το Μεξικό. Οι άλλες δύο χώρες που διεκδικούν το Μουντιάλ γυναικών είναι η Βραζιλία και η Νότια Αφρική. Η FIFA ανακοίνωσε ότι θα στείλει τη συμφωνία προσφοράς σε όλες τις ενδιαφερόμενες χώρες, οι οποίες θα έχουν προθεσμία έως τις 19 Μαΐου για να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους.

Διαβάστε επίσης: Παίζοντας με τη φωτιά…

«Είμαστε ενθουσιασμένοι από τις εκδηλώσεις ενδιαφέροντος που λάβαμε, κυρίως επειδή προέρχονται από ενώσεις-μέλη με ισχυρή ποδοσφαιρική παράδοση που εκπροσωπούν τέσσερις συνομοσπονδίες…» δήλωσε η γενική γραμματέας της FIFA, Φάτμα Σαμούρα. «Όλες οι ομοσπονδίες-μέλη μπορούν να βασιστούν στην πιο ισχυρή και ολοκληρωμένη διαδικασία υποβολής προτάσεων στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών της FIFA», συμπλήρωσε.

Οι «οικοδεσπότες» θα οριστούν από το Συνέδριο της FIFA μέσω δημόσιας ψηφοφορίας στις 17 Μαΐου 2024. Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία συνδιοργανώνουν το τουρνουά του 2023, που ξεκινά στις 20 Ιουλίου. Οι ΗΠΑ, το Μεξικό και ο Καναδάς θα φιλοξενήσουν από κοινού το Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών το 2026.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ