«Τρελαίνει» κόσμο ο Άκπομ – Πολυτιμότερος της σεζόν στην Championship! (vids)

«Τρελαίνει» κόσμο ο Άκπομ – Πολυτιμότερος της σεζόν στην Championship! (vids)

Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Άγγλος επιθετικός στην αρχή της περιόδου έκανε προπονήσεις με την under21 της Μίντλεσμπρο, με τον Μάικλ Κάρικ όμως, να τον βοηθάει να ανέβει στην... κορυφή.

Δεν σταματίεται

Ο Τσούμπα Άκπομ τη φετινή σεζόν είναι απλά ασταμάτητος. Ο επιθετικός της Μίντλεσμπρο την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο κάνει πράγματα και θαύματα στην Championship όντας ο «killer» στην επιθετική γραμμή της ομάδας και αφού τρέλανε τους… πάντες, αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν για φέτος, στο αρκετά δύσκολο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας της Αγγλίας.

Διαβάστε επίσης: Τα κριτήρια που φέρνουν πρώτο τον Παναθηναϊκό σε ισοβαθμία με την ΑΕΚ

Ο 27χρονος πλέον Άκπομ μετράει τη στιγμή που μιλάμε, σε 38 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις 29 τέρματα έχοντας μοιράσει και δυο ασίστ. Στα τελευταία εννιά παιχνίδια δε, έχει σκοράρει ισάριθμες φορές πετυχαίνοντας τέρμα σχεδόν σε κάθε αγώνα. Είναι ο πρώτος επίσης στην Championship, που έχει σκοράρει σε εννιά -επίσης- συνεχόμενα εντός έδρας ματς για την ομάδα του.

Η αρμόδια Αρχή λοιπόν βλέποντας τα φετινά του κατορθώματα, του έδωσε τον τίτλο του κορυφαίου της σεζόν. Διάκριση τεράστια αν σκεφτεί κανείς ξαναλέμε, ότι πρόκειται για την Championship στην Αγγλία.

Βέβαια ο Άκπομ χρειάστηκε και τη βοήθεια ενός πρώην παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και νυν προπονητή του. Μιλάμε για τον Μάικλ Κάρικ ο οποίος ανέλαβε τη Μπόρο τον Οκτώβριο του 2022 και έχει εκτοξεύσει τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ. Σκεφτείτε μάλιστα ότι η χρονιά για τον Άγγλο ξεκίνησε πολύ άσχημα, με τον ίδιο να προπονείται με την ομάδα της Κ21. Ο Κάρικ λοιπόν τον έκανε επιθετικό υπερόπλο στη Μίντλεσμπρο.

Μάλιστα, ο 27χρονος άσος -στην εποχή Κάρικ- δεν αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης ως καθαρός στράικερ, αλλά ως μεσοεπιθετικός, έχοντας πετύχει τα περισσότερα τέρματα από τη θέση αυτή. Ο Άκπομ συγκεκριμένα έχει παίξει ως μεσοεπιθετικός σε 21 ματς πετυχαίνοντας 20 τέρματα και ως καθαρός φορ σε 14 ματς, στα οποία έχει σημειώσει 9 τέρματα.

Μία θέση η οποία του ταιριάζει απόλυτα και εκτός από πρώτο σκόρερ στην κατηγορία, έχει εκτοξεύσει και την αγοραστική του αξία, αφού από τα 2,8 εκατομμύρια ευρώ που κοστολογούνταν, η τιμή του βάσει trasfermarkt έχει ανέβει πλέον στα 7 εκατομμύρια ευρώ και αν συνεχίσει έτσι, δεν γνωρίζουμε το… ταβάνι του.

Τελειώνει το συμβόλαιό του φέτος – Ζυγίζει τις επιλογές του ο ίδιος!

Με τη Μπόρο πάντως το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται τη φετινή σεζόν (Ιούνιο του 2023), και ήδη ομάδες από το νησί τον βολιδοσκοπούν με τους ιθύνοντες τoυ συλλόγου του (προς ώρας), να… αγχώνονται μη φύγει ως ελεύθερος το καλοκαίρι, και καταστρώνουν τα πλάνα τους είτε για να τον έχουν στη γραμμή κρούσης τους και τη νέα σεζόν είτε για να βγάλουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούν σε ενδεχόμενη πώλησή του.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, πως ο Άκπομ έχει συμμετοχές με την Εθνική Αγγλίας μέχρι την Κ21. Σίγουρα φαίνεται αδιανόητο (και όνειρο τρελό για τον ίδιο) να μπει στην ομάδα του Σαουθγκέιτ αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Σημασία έχει πάντως πως με 29 τέρματα και 2 ασίστ με τη Μίντλεσμπρο φέτος, ως άλλος… Μίτροβιτς προσπαθεί να ξανασυστηθεί στην Ευρώπη και να μας δείξει πόσο ταλαντούχος είναι.

Το «κτήνος» που ακούει στο όνομα Τσούμπα Άκπομ: 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ