Gold lake city!

Gold lake city!

Υπάρχει τελικά “χρυσάφι”στην άκρη της λίμνης ή μήπως θα πρέπει να ψάξει κάποιος στο “χωράφι” για να βρει κάτι να γυαλίζει; Βαρύς ο χαρακτηρισμός “χωράφι”. Δε θα διαφωνήσουμε αλλά όταν τον έχουν χρησιμοποιήσει όλοι (μηδενός εξαιρουμένου) όσοι έχουν πατήσει τον συγκεκριμένο αγωνιστικό χώρο, τότε μας δίνουν το δικαίωμα να πούμε το αυτονόητο. Απ’ την αναφορά […]

Υπάρχει τελικά “χρυσάφι”στην άκρη της λίμνης ή μήπως θα πρέπει να ψάξει κάποιος στο “χωράφι” για να βρει κάτι να γυαλίζει; Βαρύς ο χαρακτηρισμός “χωράφι”. Δε θα διαφωνήσουμε αλλά όταν τον έχουν χρησιμοποιήσει όλοι (μηδενός εξαιρουμένου) όσοι έχουν πατήσει τον συγκεκριμένο αγωνιστικό χώρο, τότε μας δίνουν το δικαίωμα να πούμε το αυτονόητο.

Απ’ την αναφορά για τη λίμνη και για το γήπεδο μπορεί εύκολα να καταλάβει κάποιος και την πόλη και την ομάδα. Και ναι, στα Γιάννινα υπάρχει “χρυσός” και η εταιρεία που κάνει την…εξόρυξη είναι ο ΠΑΣ.

Παρατηρώντας κάποιος τα μεταγραφικά δρώμενα στην ομάδα των Ιωαννίνων την τελευταία τετραετία, αν μη τι άλλο οφείλει να βγάλει το “καπέλο” στους Ηπειρώτες. Ο τρόπος με τον οποίο εμπιστεύτηκαν νέα παιδιά οι Γιαννιώτες επέτρεψε στον ΠΑΣ ν’ αποκομίσει σημαντικά οικονομικά οφέλη, σε μια περίοδο μάλιστα που το χρήμα δεν είναι εύκολο στη χώρα μας.

Πάμε λοιπόν να δούμε ποια ήταν τα deals που έκανε ο Γιώργος Χριστοβασίλης και τα οποία έδωσαν τη δυνατότητα στον “Άγιαξ” της Ηπείρου να σταθεί όρθιος στη δίνη της οικονομικής κρίσης.
Όπως θα έλεγαν και οι Αμερικανοί για να περιγράψουν την κατάσταση, Gold Lake City…

Τόμας Ντε Βινσέντι

Το πρώτο “μπαμ” των Ηπειρωτών θα γίνει με τον Τόμας Ντε Βινσέντι, τον Αργεντινό που χόρεψε τάνγκο στη λίμνη κι έκανε τον Χριστοβασίλη να βλέπει γύρω του εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Ο Ολυμπιακός θα κινηθεί άμεσα για την απόκτηση του λατινοαμερικάνου μέσου, όπως έκανε και ο Παναθηναϊκός, αλλά οι “ερυθρόλευκοι” ήταν αυτοί που πήραν τον παίκτη σε χρόνο dt (που λένε και στα Γιάννινα).

Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο ομάδες (το καλοκαίρι του 2013) απέφερε στον ΠΑΣ κάτι παραπάνω από 500.000 ευρώ και όλοι ήταν ευχαριστημένοι. Η ομάδα των Ιωαννίνων έβαζε στα ταμεία της ένα πολύ σημαντικό ποσό, ο Ολυμπιακός αποκτούσε έναν παίκτη που είχε προοπτικές και τέλος ο Ντε Βινσέντι έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του.

Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν όπως προσδοκούσε ο λατινοαμερικάνος μέσος, καθώς ο Ντε Βινσέντι δεν μπόρεσε να παίξει στους “ερυθρόλευκους”. Άτυχος κι αδικημένος; Μπορεί και να ήταν.

Η ουσία πάντως είναι πως το 10άρι του ΠΑΣ δεν κατάφερε ν’ αγωνιστεί στο μεγάλο λιμάνι και δόθηκε αμέσως δανεικός στην πρώην ομάδα του. Η συνέχεια είχε να κάνει με δανεισμούς στον ΑΠΟΕΛ και τελικά μεταγραφή στην Αλ Σαμπάμπ και πριν δυο μήνες στην Αλ Αχλί.

Μάριος Οικονόμου

Το καλοκαίρι του 2013 αποχωρεί από την ομάδα των Ιωαννίνων, εκτός του Βινσέντι και ο Μάριος Οικονόμου. Η δική του μεταγραφή όμως δε θα σηκώσει “σκόνη”, ίσως γιατί όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο “σίριαλ” με τον Αργεντινό.

Ωστόσο οφείλει να επισημάνει κάποιος ότι ο Οικονόμου απέδειξε πως πρόκειται για εξαιρετικό ποδοσφαιριστή και η Κάλιαρι έδωσε 250.000 ευρώ στον ΠΑΣ για να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Στην ομάδα της Σαρδηνίας έπαιξε μόλις σ’ ένα ματς ωστόσο την επόμενη σεζόν πήρε μεταγραφή για την Μπολόνια κι εκεί έδειξε τις ικανότητες του. Στις αρχές του φετινού Ιούλη, η νεοφώτιστη στο Καμπιονάτο, Σπαλ απέκτησε τον Οικονόμου από την Μπολόνια με τη μορφή δανεισμού για μια σεζόν. Στη συμφωνία των δύο ομάδων υπάρχει και οψιόν απόκτησης των δικαιωμάτων του παίκτη από τη Σπαλ.

Δημήτρης Κολοβέτσιος

Δύο εντυπωσιακές χρονιές (2012-2014) με τη φανέλα του ΠΑΣ ήταν αρκετές για να κάνει το μεγάλο βήμα ο Δημήτρης Κολοβέτσιος. Η ΑΕΚ φρόντισε να κάνει δικό της τον Θεσσαλό στόπερ το καλοκαίρι του 2014, ποντάροντας στο ταλέντο του 23χρονου τότε αμυντικού.

Ο “δικέφαλος” έδωσε στον ΠΑΣ περίπου 250.000 ευρώ και ο Κολοβέτσιος γίνονταν ένας ακόμα “κρίκος” στη “χρυσή αλυσίδα” πωλήσεων της ομάδας των Ιωαννίνων. Η “φουρνιά” ήταν κάτι παραπάνω από προσοδοφόρα για τον ΠΑΣ και βλέποντας τις πωλήσεις που έχουν κάνει την τελευταία τετραετία οι Ηπειρώτες, διαπιστώνει πως όλα πήγαν…πρίμα και στο οικονομικό σκέλος. O Κολοβέτσιος αγωνίστηκε για τρεις σεζόν στην ΑΕΚ και το περασμένο καλοκαίρι πήγε ως ελεύθερος στον Παναθηναϊκό.

Χάρης Χαρίσης

Ένας ακόμη Έλληνας παίκτης που σε νεαρή ηλικία «εκτόξευσε» τις μετοχές του, φορώντας τη φανέλα του ΠΑΣ. Ο Χαρίσης έδειξε τις δυνατότητες του απο τα πρώτα κιόλας βήματα στον ΠΑΣ και ο ΠΑΟΚ «παρακολουθούσε» με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εξέλιξη του.

Το καλοκαίρι του 2015 η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα δώσει 400.000 ευρώ στους Γιαννιώτες και ο Χαρίσης θα “μετακομίσει” στην Τούμπα. Τα πράγματα βέβαια δεν εξελίχθηκαν όπως θα τα περίμενε ο νεαρός μεσοαμυντικός, ο οποίος αγωνίζεται πλέον στη Σεντ Τρούιντεν με τη μορφή δανεισμού.

Ήδη μάλιστα ακούγεται πως γερμανικές ομάδες έχουν στο “μόνιτορ” τον μέσο του ΠΑΟΚ και ετοιμάζονται για επαφές με τον “δικέφαλο”.

Νίκος Κοροβέσης

 

Ο Χρήστος Χαρίσης δεν έκανε μόνος το “δρομολόγιο” Γιάννινα – Θεσσαλονίκη, καθώς ένας ακόμα παίκτης του ΠΑΣ, ο Νίκος Κοροβέσης πήρε την ίδια περίοδο μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ.

Ο 24χρονος τότε εξτρέμ προέρχονταν από εξαιρετικές εμφανίσεις και ο “δικέφαλος” του Βορρά αποφάσισε να προχωρήσει στην απόκτηση του. Ο ΠΑΣ είχε μόλις ολοκληρώσει μιαν ακόμα εξαιρετική συμφωνία βάζοντας στα ταμεία του 400.000 ευρώ.

Ο Κοροβέσης δεν μπόρεσε πάντως να παίξει στον ΠΑΟΚ, επέστρεψε για ένα “φεγγάρι” δανεικός στον ΠΑΣ και πλέον ανήκει στον Πλατανιά.

Αλέξανδρος Πασχαλάκης

Ο 28χρονος γκολκίπερ έκανε μια σούπερ σεζόν στο προηγούμενο πρωτάθλημα και σ’ αρκετές περιπτώσεις ήταν ο MVP στα παιχνίδια του ΠΑΣ. Ο ΠΑΟΚ που αναζητούσε τερματοφύλακα αποφάσισε την απόκτηση του Πασχαλάκη αλλά εδώ τα πράγματα ήταν διαφορετικά σε ότι αφορά το οικονομικό.

Ο Πασχαλάκης ήταν ελεύθερος από την ομάδα των Ιωαννίνων κι έτσι οι Ηπειρώτες δεν είχαν το παραμικρό οικονομικό όφελος από τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ