Ο σπουδαίος Σεσκ Φάμπρεγκας κρέμασε τα παπούτσια και ξεκινάει καριέρα προπονητή (pics)

Ο σπουδαίος Σεσκ Φάμπρεγκας κρέμασε τα παπούτσια και ξεκινάει καριέρα προπονητή (pics)

Στα 36 του χρόνια και μετά από μία τεράστια καριέρα, ο Σεσκ Φάμπρεγκας ανακοίνωσε πως σταματάει το ποδόσφαιρο και ξεκινάει τα πρώτα του βήματα στην προπονητική.

Τέλος εποχής για έναν σπουδαίο! Στα 36 του χρόνια ο Σεσκ Φάμπρεγκας ανακοίνωσε πως αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο, βάζοντας τέλος σε μία τεράστια καριέρα για να ξεκινήσει όμως μία άλλη. Εκείνη του προπονητή καθώς ήδη ανέλαβε τη Β’ ομάδα της Κόμο, στον σύλλογο στον οποίο έκλεισε τη διαδρομή του ως ποδοσφαιριστής.

Ο Ισπανός ήταν από τους κορυφαίους χαφ της εποχής του, ένα από τα «διαμάντια» που ανέδειξαν οι περίφημες ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. Στα 16 του μόλις χρόνια, το 2003, τον έκανε δικό της η Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ και το 2011 επέστρεψε στην αγαπημένη του Μπάρτσα, με την οποία αγωνίστηκε για τρία χρόνια.

Διαβάστε επίσης: «Βουίζει» η Ευρώπη για Ολυμπιακό και Μίροτιτς – 6 εκατ. ευρώ στο τραπέζι

Από το 2014 μέχρι το 2019 φόρεσε τη φανέλα της Τσέλσι, για να ακολουθήσει μία τριετία στη Μονακό και το φινάλε του με την Κόμο στη δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας. Αγωνίστηκε σε 110 ματς με την Εθνική ομάδα της Ισπανίας σκοράροντας 15 φορές.

Όσο για το παλμαρέ του; Kατέκτησε 17 τίτλους, ανάμεσα στους οποίους ένα Μουντιάλ, δύο Euro, ένα πρωτάθλημα Ισπανίας, δύο πρωταθλήματα Αγγλίας και πολλές ακόμη προσωπικές διακρίσεις.

Το μήνυμα του Σεσκ στα social media:

«Με μεγάλη λύπη ήρθε η ώρα να κρεμάσω τα παπούτσια μου.

Θα αγαπώ κάθε στιγμή, από τις πρώτες μέρες στη Μπαρτσελόνα, την Άρσεναλ, την επιστροφή στους μπλαουγκράνα, την Τσέλσι, τη Μονακό και τέλος την Κόμο.

Από το Παγκόσμιο Κύπελλο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, τις νίκες στην Αγγλία, την Ισπανία, την κατάκτηση ευρωπαϊκών τροπαίων: ήταν ένα ταξίδι που δεν θα ξεχάσω ποτέ.

Σε όλους όσοι με βοήθησαν, τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές, τους διευθυντές, τους προέδρους, τους ιδιοκτήτες, τους φιλάθλους και τον ατζέντη μου. Σε όλη μου την οικογένειά μου, από τους γονείς μου μέχρι την αδερφή μου, τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου, που πάντα μου έδιναν συμβουλές και ήταν πάντα οδηγός. Στους αντιπάλους μου με τους οποίους έχω μοιραστεί μεγάλες μάχες στο γήπεδο: ευχαριστώ που με κάνατε πιο δυνατό.

Έχω τόσες πολλές ανεξίτηλες αναμνήσεις και βρήκα φίλους στην πορεία, θα άξιζε τον κόπο και μόνο για αυτό.

Έμαθα επίσης τρεις γλώσσες, μεγάλωσα και ωρίμασα στα ταξίδια μου.

Είχα εμπειρίες που ποτέ δεν πίστευα ότι θα πλησίαζα σε ένα εκατομμύριο χρόνια.

Αλλά δεν είμαι λυπημένος, γιατί πρόκειται να ξεκινήσω έναν νέο δρόμο: να προπονήσω την ομάδα B’ και Primavera της Κόμο 1907. Ένας σύλλογος και ένα έργο για το οποίο δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιώδης. Αυτή η ομάδα κέρδισε την καρδιά μου από το πρώτο λεπτό, γνωριστήκαμε στην τέλεια στιγμή της καριέρας μου. Θα τα δώσω όλα σε αυτή τη νέα περιπέτεια.

Έτσι, μετά από 20 απίστευτα χρόνια γεμάτα θυσίες, χαρά και πάθος, ήρθε η ώρα να πούμε ξανά ευχαριστώ και να πούμε ένα γεια στο πιο όμορφο άθλημα του κόσμου.

Μου άρεσε κάθε λεπτό.

Σεσκ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ