Σπουδαία διάκριση για τον εργοφυσιολόγο των καδημιών του Ολυμπιακού, Δημήτρη Στεργιόπουλο

Σπουδαία διάκριση για τον εργοφυσιολόγο των καδημιών του Ολυμπιακού, Δημήτρη Στεργιόπουλο

Ο εργοφυσιολόγος της ακαδημίας του Ολυμπιακού, Δημήτρης Στεργιόπουλος, έλαβε μέρος σε Παγκόσμιο Συνέδριο Ποδοσφαίρου το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Μάιο στο Γκρόνιγκεν της Ολλανδίας.

Ο Στεργιόπουλος, ως μέλος του τεχνικού τιμ της «ερυθρόλευκης» ακαδημίας, μετά από την υποτροφία που διεκδίκησε και πήρε από την UEFA (UEFA Research Grant Program 2021/2022), συμμετείχε ως ομιλητής στο Παγκόσμιο Συνέδριο.

Εκεί παρουσίασε ορισμένα από τα κύρια ευρήματα της μελέτης του, τα οποία σχετίζονται με κρίσιμους παράγοντες κόπωσης στο ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα την επίδραση των αεροπορικών ταξιδιών μικρής διάρκειας (για παράδειγμα πτήσεις για Ευρωπαϊκούς αγώνες Champions League) σε φυσιολογικούς δείκτες αλλά και στην απόδοση των αθλητών υψηλού επιπέδου.

Διαβάστε επίσης: Η… μισή Ευρώπη στα πόδια του Τόμπσον: Στο… κόλπο και ο Παναθηναϊκός – Πώς μπορεί να ασχοληθεί ο Ολυμπιακός… (vids)

Στο Συνέδριο έλαβε μέρος επίσης ο καθηγητής Tim Meyer (ο γιατρός της εθνικής Γερμανίας), ο οποίος ήταν ο επιστημονικός κριτής από την πλευρά της UEFA καθ’ όλη τη διάρκεια πραγματοποίησης της μελέτης του Δημήτρη Στεργιόπουλου.

Η παρουσίαση του μέλους της ακαδημίας του Ολυμπιακού, συμπεριλήφθηκε στην τελική αξιολόγηση ακόμη και σε επίπεδο βράβευσης όμως από τη στιγμή που είχε χρηματοδοτηθεί από την UEFA η έρευνα αυτή δεν μπορούσε να βραβευτεί εκ νέου.

Άλλη μία απόδειξη αυτού που είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, για στελέχη του συλλόγου τα οποία διαπρέπουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ο Ολυμπιακός τους δίνει όλα τα εχέγγυα για να δείξουν και στο εξωτερικό τη δουλειά τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ