Επικεφαλής Saudi pro league: «Οι παίκτες έρχονται στη Σ. Αραβία για να αφήσουν κληρονομιά, όχι για τα χρήματα»

Επικεφαλής Saudi pro league: «Οι παίκτες έρχονται στη Σ. Αραβία για να αφήσουν κληρονομιά, όχι για τα χρήματα»

Την άποψη του σχετικά με το γιατί επιλέγουν να συνεχίσουν τη καριέρα τους στη Saudi Pro League ποδοσφαιριστές από την Ευρώπη, εξέφρασε ο επικεφαλής της λίγκας, Μίκαελ Ενεμάλο.

Το δυναμικό και οριακά… επιθετικό μπάσιμο της Σαουδικής Αραβίας στο ποδόσφαιρο έχει προκαλέσει σεισμό στο φετινό μεταγραφικό παζάρι, καθώς πολλά «αστέρια» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως ο Μπενζεμά και ο Καντέ, μετακόμισαν στην χώρα της Μέσης Ανατολής όπου εκεί τους περίμενε ο Κριστιάνο Ρονάλντο από τον περασμένο Ιανουάριο. Οι ιθύνοντες του σαουδαραβικού πρωταθλήματος δεν δείχνουν ωστόσο να έχουν επαναπαυτεί αφού δείχνουν αποφασισμένοι να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους κορυφαίους παίκτες μπορούν.

Σύμφωνα μάλιστα με τον άλλοτε τεχνικό διευθυντή της Τσέλσι, Μίκαελ Ενεμάλο, ο οποίος πλέον είναι ο επικεφαλής της Saudio Pro League, όσοι ποδοσφαιριστές επιλέγουν να συνεχίσουν την καριέρα τους στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας δεν το κάνουν μόνο εξαιτίας των υψηλών οικονομικά συμβολαίων.

Διαβάστε επίσης: Αποκαλύψεις Γιαννακόπουλου για τα μεταγραφικά του Παναθηναϊκού: «Είχα συμφωνήσει με Ντόρσεϊ, Βέσελι και Χεζόνια αλλά…»

«Οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν με τι έχει να κάνει η βιομηχανία. Αντιλαμβάνονται πότε συμβαίνει κάτι καλό και για να πειστούν να έρθουν πρέπει να συζητήσεις και μαζί τους, όχι μόνο με τους ατζέντηδές τους, να τους εξηγήσεις τα πράγματα γύρω από τη λίγκα μας.

Το ότι πολλοί παίρνουν αυτή την απόφαση δεν έχει να κάνει μόνο με το οικονομικό μέρος της ευκαιρίας. Καταλαβαίνουν πως θα ορίσουν την κληρονομιά τους εδώ και θα έχουν την ευκαιρία να συμβάλουν σε κάτι ξεχωριστό», ανέφερε αρχικά ο Νιγηριανός.

«Αυτό ψάχνει κάθε παίκτης, ανταγωνισμό και ευκαιρίες να κάνει κάτι εξαιρετικό και ξεχωριστό. Αυτό προσφέρουμε και για αυτό υπάρχουν τόσοι ποδοσφαιριστές που ενδιαφέρονται να έρθουν στο πρωτάθλημά μας», προσέθεσε στη συνέχεια.

Όλες αυτές οι μεταγραφικές κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής από τους συλλόγους που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας, έχουν φέρει τη Saudi Pro League στην κορυφή των πρωταθλημάτων της Ασίας όσον αφορά τη δυναμική των ομάδων αλλά και το πόσο ανταγωνιστικό θα είναι το συγκεκριμένο πρωτάθλημα από την έναρξη της σεζόν 2023/24.

Κάπως έτσι, ο Ενεμάλο έδωσε συνέχεια στις πρόσφατες δηλώσεις του «σούπερ σταρ» του πρωταθλήματος, Κριστιάνο Ρονάλντο που είχε πει την άποψη του σχετικά με το πρωτάθλημα που αγωνίζεται αναφέροντας, «το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας είναι καλύτερο από το MLS», φυσικά αιτία της σύγκρισης ήταν η ανακοίνωση του Λιονέλ Μέσι από την Ίντερ Μαϊάμι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ