Εκτός βάθρου και στη πέμπτη θέση Πλατανιώτη στο ελεύθερο σόλο (vid)

Εκτός βάθρου και στη πέμπτη θέση Πλατανιώτη στο ελεύθερο σόλο (vid)

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στον τελικό του ελεύθερου σόλο της καλλιτεχνικής κολύμβησης, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου.

Εκτός βάθρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου της Φουκουόκα έμεινε η Ευαγγελία Πλατανιώτη και στο ελεύθερο πρόγραμμα του σόλο.

Μετά την τέταρτη θέση στο τεχνικό, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης κατετάγη σήμερα (19/7) πέμπτη στο ελεύθερο και δεν κατάφερε να επαναλάβει την επιτυχία της στο περσινό Παγκόσμιο της Βουδαπέστης, όπου είχε κατακτήσει δύο χάλκινα μετάλλια.

Διαβάστε επίσης: Η «τρέλα» Κορδόν για τον πανάκριβο Χεζέ, η ερώτηση για Φρέιρε και οι αναζητήσεις στη Λατινική Αμερική

Η 29χρονη αθλήτρια βαθμολογήθηκε με 205.5459, αλλά, παρότι βελτίωσε τη συγκομιδή της σε σχέση με τον προκριματικό (199.4834β.), δεν μπόρεσε να διατηρήσει την τρίτη θέση που είχε πάρει.

Η Γιαπωνέζα Γιουκίκο Ινούι ολοκλήρωσε για δεύτερη διαδοχική φορά το «νταμπλ», θριαμβεύοντας, μετά το τεχνικό, και στο ελεύθερο πρόγραμμα (όπως και στη Βουδαπέστη). Η 32χρονη κολυμβήτρια συγκέντρωσε 254.6062 βαθμούς και πήρε με μεγάλη διαφορά την πρώτη θέση.

Δεύτερη, όπως και στο τεχνικό πρόγραμμα, ήταν η Βασιλική Αλεξανδρή, η οποία με 229.3251β. χάρισε στην Αυστρία το ασημένιο μετάλλιο. Το βάθρο συμπλήρωσε η Βρετανή Κέιτ Σόρτμαν, η οποία με 219.9542β. πανηγύρισε τη σημαντικότερη επιτυχία της καριέρας της.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη σε δηλώσεις της μετά τον αγώνα ανέφερε:

«Η αλήθεια είναι ότι ήταν το δεύτερο μετάλλιο που χάθηκε σήμερα. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μου. Ήταν αρκετά δύσκολος αυτός ο αγώνας για εμένα γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν είχα την στήριξη που ήθελα. Αναγκάστηκα να βρω μόνη μου τους χορηγούς μου.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς προσπαθούσα να έρθω σε επαφή και να κανονιστεί το κομμάτι της προετοιμασίας με τις Ισπανίδες προπονήτριες, αυτό έγινε τον τελευταίο μήνα. Το σόλο το οποίο παρουσίασα το ξεκίνησα πριν από ένα μήνα και το ολοκλήρωσα μια εβδομάδα πριν έρθω στη Φουκουόκα.

Όλες οι αθλήτριες για να έρθουμε σε αυτόν τον αγώνα δουλεύουμε τουλάχιστον ένα χρόνο τη χορογραφία που θα παρουσιάσουμε. Εμένα ήταν δουλειά ενός μήνα. Έγιναν κάποια λάθη τα οποία μου στοίχισαν το μετάλλιο. Αν δεν είχαν γίνει αυτά θα βρισκόμουν στα μετάλλια.

Σίγουρα είμαι στεναχωρημένη. Παρ’ όλα αυτά είμαι ευτυχισμένη από την εμφάνισή μου. Ειδικά από το τεχνικό είμαι απόλυτα ευχαριστημένη και θεωρώ ότι θα έρθει το μετάλλιο. Όσον αφορά το ελεύθερο σίγουρα ήθελε παραπάνω δουλειά. Το απόλαυσα, θα ήθελα να μάθω ποια ήταν αυτά τα λάθη που έγιναν».

 

Η πρώτη οκτάδα του τελικού στο ελεύθερο πρόγραμμα του σόλο:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ