Επίσημο το «αντίο» του Μπουφόν (vid)

Επίσημο το «αντίο» του Μπουφόν (vid)

Κρέμασε τα γάντια του κι επίσημα ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Με μία δήλωση στα social media, ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν επισημοποίησε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, σε ηλικία 45 ετών. «Τελείωσε φίλοι μου! Μου δώσατε τα πάντα, σας έδωσα τα πάντα. Μαζί το κάναμε» έγραψε ο θρυλικός Ιταλός τερματοφύλακας στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του, το οποίο συνοδεύεται από ένα βίντεο, με σπουδαίες στιγμές της καριέρας του.

Ο Τζίτζι Μπουφόν ξεκίνησε και ολοκλήρωσε την καριέρα του στην Πάρμα (1995-2001 και 2021-2023), με την οποία μάλιστα πανηγύρισε το Κύπελλο UEFA του 1999. Επαιξε επίσης μία σεζόν στην Παρί Σεν Ζερμέν, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Γαλλίας το 2019. Η καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο, όμως, ταυτίστηκε με τη Γιουβέντους, στην οποία αγωνίστηκε συνολικά 19 χρόνια και κατέκτησε δέκα πρωταθλήματα, πέντε κύπελλα και επτά σούπερ καπ Ιταλίας, ενώ έφτασε τρεις φορές ως τον τελικό του Champions League (2003, 2015, 2017), χωρίς το κερδίσει ποτέ. Παρέμεινε στη «Γηραία Κυρία» ακόμη και όταν υποβιβάστηκε στη β΄ κατηγορία, λόγω του σκανδάλου στημένων αγώνων.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη κίνηση με Μαρκίνιος ο Ολυμπιακός – Αποκάλυψη για τον Βραζιλιάνο εξτρέμ (vid)

Ο παλαίμαχος πλέον τερματοφύλακας είναι ο ρέκορντμαν συμμετοχών (176) στην εθνική Ιταλίας, με την οποία αγωνίστηκε σε πέντε Μουντιάλ. Με τη «σκουάντρα ατζούρα» έμελλε να πανηγυρίσει και τη σημαντικότερη επιτυχία της τεράστιας καριέρας του, την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006, στη Γερμανία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ