Ινφαντίνο: «Να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε γυναίκες και άνδρες με τον ίδιο τρόπο»

Ινφαντίνο: «Να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε γυναίκες και άνδρες με τον ίδιο τρόπο»

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο μίλησε για το ποδόσφαιρο ανδρών και γυναικών.

Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο είπε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 γυναικών άλλαξε το πρόσωπο του γυναικείου ποδοσφαίρου και απηύθυνε έκκληση στις κυβερνήσεις, τις ομοσπονδίες, τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και τα μέσα ενημέρωσης να βοηθήσουν να διατηρηθεί η δυναμική προς την ισότητα μόλις τελειώσει το τουρνουά την Κυριακή.

Μιλώντας στα εγκαίνια του 2ου συνεδρίου γυναικείου ποδοσφαίρου της FIFA στο Σίδνεϊ, ο πρόεδρος της FIFA ευχαρίστησε την Αυστραλία και την Νέας Ζηλανδία για τη συνδιοργάνωση «απλώς του καλύτερου και σπουδαιότερου Παγκόσμιου Κυπέλλου γυναικών που έγινε ποτέ»:

«Αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών ήταν πραγματικά εντυπωσιακό, όχι μόνο στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία αλλά σε όλο τον κόσμο», είπε.

«Στις διοργανώτριες χώρες, είχαμε σχεδόν δύο εκατομμύρια θεατές στα γήπεδα και δύο δισεκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, και όχι μόνο να παρακολουθούν τη χώρα τους αλλά να παρακολουθούν το Παγκόσμιο Κύπελλο, επειδή είναι ένα γεγονός όπου δεν παρακολουθώ απλώς την ομάδα μου. Είναι υπέροχο άθλημα, είναι διασκεδαστικό και ο κόσμος το λατρεύει. Πρέπει να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία γιατί χωρίς αυτές αυτό δεν θα ήταν τόσο μαγικό», τόνισε.

Η Υπουργός Αθλητισμού της Αυστραλίας Άνικα Γουέλς τόνισε:

«Ενώ αυτό είναι σχεδόν το τέλος για αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών, είναι μόνο η αρχή μιας νέας εποχής για τον αθλητισμό στην Αυστραλία. Ο κοιμισμένος γίγαντας ξύπνησε», είπε.

«Στην Αυστραλία, αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών της FIFA δεν άλλαξε απλώς το γυναικείο ποδόσφαιρο, έχει αλλάξει το γυναικείο αθλητισμό. Η Αυστραλία είναι πλέον μια ποδοσφαιρική χώρα. Θέλω να ευχαριστήσω τη FIFA για όσα κάνατε για να επιταχύνετε την επιδίωξη της ισότητας των φύλων στη χώρα μας».

Ο πρόεδρος της FIFA είπε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν και προέτρεψε τους εταίρους της FIFA να συνεισφέρουν:

«Χρειαζόμαστε τους πάντες. Χρειαζόμαστε τις υπηρεσίες του ΟΗΕ, που μας βοήθησαν πολύ σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, να συμμετέχουν μαζί μας. Χρειαζόμαστε τις κυβερνήσεις, χρειαζόμαστε τους θεσμούς, να δημιουργήσουν ειδικούς χώρους για τις γυναίκες, τον γυναικείο αθλητισμό και τον γυναικείο αθλητισμό ειδικά το ποδόσφαιρο, φυσικά. Χρειαζόμαστε τους εταίρους, τους χορηγούς να πληρώσουν ένα δίκαιο τίμημα. Χρειαζόμαστε τα μέσα ενημέρωσης», είπε ο Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος ζήτησε από τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς «να πληρώσουν ένα δίκαιο τίμημα για το γυναικείο ποδόσφαιρο, όχι μόνο για το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά για το γυναικείο ποδόσφαιρο γενικά, σε όλες τις χώρες, όλα τα πρωταθλήματα, σε όλες τις διοργανώσεις».

Ο πρόεδρος της FIFA προέτρεψε τις ομοσπονδίες-μέλη της FIFA να διασφαλίσουν τη διοργάνωση γυναικείων πρωταθλημάτων, επισημαίνοντας ότι ορισμένες από τις παίκτριες που πρωταγωνίστησαν στο τουρνουά δεν έχουν κανένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα:

«Δεν μπορούν όλες οι παίκτριες να πάνε να παίξουν σε μερικούς συλλόγους στην Ευρώπη ή στις ΗΠΑ. Χρειαζόμαστε τα επόμενα τέσσερα χρόνια να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε να μπορούν να παίξουν σε επαγγελματικό επίπεδο στην έδρα τους και αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε πρέπει να λάβουμε υπόψη», είπε.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο πρόσθεσε ότι η επιτυχία του τουρνουά στήριξε την απόφαση να διευρυνθεί το τουρνουά από 24 σε 32 ομάδες:

«Η FIFA είχε δίκιο», είπε. «Με την αύξηση του αριθμού των ομάδων, είχαμε οκτώ πρωτοεμφανιζόμενες, είχαμε πολλές χώρες που ξαφνικά συνειδητοποίησαν ότι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν. Τώρα, όλοι έχουν την ευκαιρία να λάμψουν στην παγκόσμια σκηνή. Το τουρνουά είχε αποφέρει 570 εκατομμύρια δολάρια, επιτρέποντάς του να αλλάξει επίπεδο» είπε.

Ολοκληρώνοντας, ο πρόεδρος της FIFA κάλεσε επίσης το συγκεντρωμένο κοινό να ενεργήσει σε όλα τα επίπεδα:

«Πρέπει να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις γυναίκες και τους άνδρες με τον ίδιο τρόπο. Λέω σε όλες τις γυναίκες ότι έχετε τη δύναμη να αλλάξετε. Με τη FIFA, εσείς θα βρει ανοιχτές πόρτες, απλά σπρώξτε τις πόρτες, είναι ανοιχτές. Και κάντε το σε εθνικό επίπεδο σε κάθε χώρα, σε ηπειρωτικό επίπεδο σε κάθε συνομοσπονδία, απλώς συνεχίστε να πιέζετε, συνεχίστε τη δυναμική, συνεχίστε να ονειρεύεστε και ας πάμε πραγματικά για μια πλήρη ισότητα.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ