O Ινφαντίνο στηρίζει τον Βλάχοβιτς που έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης (pic)

O Ινφαντίνο στηρίζει τον Βλάχοβιτς που έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης (pic)

O Ντούσαν Βλάχοβιτς έγινε δέκτης ρατσιστικών μηνυμάτων χθες από τους οπαδούς της Αταλάντα στο Μπέργκαμο και ο Τζιάνι Ινφαντίνο τον υποστήριξε δημόσια.

Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο με ανάρτησή του στο Instagram, υποστήριξε τον Ντούσαν Βλάχοβιτς, που άκουσε αρκετά ρατσιστικά συνθήματα προς το πρόσωπό του, από τους οπαδούς της Αταλάντα, στο χθεσινό παιχνίδι που η Γιουβέντους πέρασε από το Μπέργκαμο με 2-0.

Ο Σέρβος επιθετικός της «Γηραιάς Κυρίας» κλείδωσε το διπλό για την ομάδα του, με το γκολ που πέτυχε στο 98ο λεπτό της αναμέτρησης.

Διαβάστε επίσης: Επιμένουν στην Τουρκία – Τι συμβαίνει με Μπιέλ και Μπεσίκτας…

Αναλυτικά τα λόγια στήριξης του Ινφαντίνο στον Βλάχοβιτς: «Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό ή οποιαδήποτε άλλη μορφή διάκρισης. Είναι απολύτως απαράδεκτα  τα ρατσιστικά συνθήματα χθες των οπαδών κατά του Ντούσαν Βλάχοβιτς, επιθετικού της Γιουβέντους, κατά τη διάρκεια του αγώνα στη Serie A με την Αταλάντα. Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και καλώ τις αρμόδιες αρχές να διασφαλίσουν την εφαρμογή αυστηρών κυρώσεων για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών και να λειτουργήσουν αποτρεπτικά».

«Η FIFA και εγώ στεκόμαστε στο πλευρό του Ντούσαν Βλάχοβιτς, καθώς και σε οποιονδήποτε άλλο παίκτη, προπονητή, διαιτητή, φίλαθλο ή συμμετέχοντα σε ποδοσφαιρικό αγώνα που έχει βιώσει ρατσισμό ή οποιαδήποτε άλλη μορφή διάκρισης. Τα θύματα αυτών των ρατσιστικών επιθέσεων πρέπει να υποστηρίζονται και οι δράστες να τιμωρούνται δεόντως από τις αρχές σε όλα τα επίπεδα. Επαναλαμβάνω επίσης την έκκληση που έχω ήδη κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν στους φιλάθλους να πάρουν θέση και να φιμώσουν τους ρατσιστές», συμπλήρωσε ο Ινφαντίνο.

«Μια για πάντα: Όχι στο ρατσισμό. Όχι σε κάθε μορφή διάκρισης», είπε με μεγάλα γράμματα κλείνοντας και στέλνοντας σαφές μήνυμα σε όσους επιτίθονται ρατσιστικά.

Η ανάρτηση του Προέδρου της FIFA:

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ