Ελεύθεροι και ωραίοι: Αυτά είναι τα πέντε πιο «καυτά» ονόματα που κυκλοφορούν στην αγορά

Ελεύθεροι και ωραίοι: Αυτά είναι τα πέντε πιο «καυτά» ονόματα που κυκλοφορούν στην αγορά

Η μεταγραφική περίοδος των ελεύθερων ποδοσφαιριστών συνεχίζεται με πέντε «βαριά» ευρωπαϊκά ονόματα να αναζητούν ακόμη τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.

Η μεταγραφική περίοδος σχεδόν σε όλα τα πρωταθλήματα έχει λήξει οριστικά, με την πλειοψηφία των ομάδων να έχουν διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό τα ρόστερ τους για τη σεζόν 2023/2024.

Ηχηρές μεταγραφές σε όλη την Ευρώπη (και όχι μόνο πλέον), πολλά λεφτά δαπανημένα και συμβόλαια «βαριά», όμως οι προσθήκες δεν σταματάνε εδώ.

Και αυτό διότι υπάρχει και άλλη μια κατηγορία, αυτή των ελεύθερων ποδοσφαιριστών.

Στην Ελλάδα που μας ενδιαφέρει περισσότερο, η περίοδος των ελεύθερων ολοκληρώνεται στις 31/9, επομένως πιθανές προσθήκες θα αποτελέσουν όσοι αυτή τη στιγμή δεν έχουν συμβόλαιο.

Στην Ευρώπη κυκλοφορούν ορισμένα ονόματα με σπουδαίες καριέρες που ακόμα ψάχνουν τον επόμενο σταθμό της επαγγελματικής τους ζωής.

Νταβίντ Ντε Χέα

Ο Ισπανός τερματοφύλακας αποχαιρέτησε το Μάντσεστερ και την Γιουνάιτεντ μετά από συνολικά 12 χρόνια πιστής παρουσίας στο «νησί».

Η καριέρα του, οι επιτυχίες του και οι ικανότητες του δεν χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις. Κυκλοφορεί ελεύθερος από την 1η Ιουλίου, όταν και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέλεξε να αλλάξει σελίδα στην ιστορία των τερματοφυλάκων, επενδύοντας στον Αντρέ Ονάνα.

Εντέν Αζάρ

Ακόμη ένας παίκτης που δεν χρήζει πολλών αναλύσεων. Ο Εντέν Αζάρ έμεινε ελεύθερος το φετινό καλοκαίρι από την Ρεάλ Μαδρίτης και μετά από 4 χρόνια στα οποία αγωνίστηκε ελάχιστα, ψάχνει τον καλό του εαυτό στην επόμενη του ομάδα.

Αυτή όμως δεν έχει βρεθεί, επομένως ο 32χρονος πλέον Βέλγος να κυκλοφορεί ελεύθερος στην ευρωπαϊκή και όχι μόνο αγορά.

Ζερόμ Μπόατενγκ

Ο επί σειρά ετών κεντρικός αμυντικός της Μπάγερν είναι ακόμη ένας στην λίστα που ψάχνει την ομάδα στην οποία θα συνεχίσει την επαγγελματική του καριέρα.

Ο Γερμανός έμεινε ελεύθερος τον περασμένο Ιούλιο από την Λιόν, στην οποία αγωνιζόταν για έναν χρόνο.

Έχοντας στην πλάτη του 500+ εμφανίσεις στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο και στην προσωπική του τροπαιοθήκη δύο Champions League και συνολικά πάνω από 25 τίτλους, μπορεί να αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση για κάθε ευρωπαϊκό σύλλογο.

Τζέσε Λίνγκαρντ

Ο μικρότερος ηλικιακά αυτής της λίστας, αλλά με αδιαμφισβήτητο ταλέντο και «πλούσια» εμπειρία, είναι ο Τζέσε Λίνγκαρντ.

Ο 30χρονος Άγγλος εξτρέμ έχει περάσει όλη του την ποδοσφαιρική καριέρα στην Αγγλία, ενώ με τις φανέλες των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γουέστ Χαμ πέρασε τα καλύτερα του χρόνια.

Ο Λίνγκαρντ έμεινε ελεύθερος από την Νότιγχαμ Φόρεστ τον Ιούλιο και με σχεδόν 300 εμφανίσεις με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» δικαιωματικά ψάχνει έναν καλό σύλλογο για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Πάπου Γκόμεζ

Ένας από τους παίκτες που αποτέλεσαν πόλο έλξης λόγω της τρομερής του παρουσίας στην απολαυστική Αταλάντα του Τζιαν Πέρο Γκασπερίνι.

Ο Πάπου Γκόμεζ έμεινε ελεύθερος από την πρωταθλήτρια του Europa League, Σεβίλλη και πλέον αναζητεί και αυτός την επόμενη του ομάδα.

Στα 34 του χρόνια δεν έχει βρεθεί ακόμα αυτή στην φετινή μεταγραφική περίοδο, όμως τα ποδοσφαιρικά του χαρακτηριστικά του επιτρέπουν να περιμένει μέχρι να βρει την κατάλληλη για αυτόν λύση.

250+ εμφανίσεις με τη φανέλα της Αταλάντα, 90 με αυτή της Σεβίλλης για έναν παίκτη που μπορεί να σταθεί σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ