Ελληνική εκπροσώπηση στη «Χρυσή Μπάλα» (vid)

Ελληνική εκπροσώπηση στη «Χρυσή Μπάλα» (vid)

Δείτε με ποιο τρόπο υπήρξε ελληνική συμμετοχή στα λαμπερά βραβεία για τη «Χρυσή Μπάλα».

Το ελληνικό ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα η ελληνική αθλητική δημοσιογραφία έχει την τύχη να εκπροσωπείται στα κορυφαία βραβεία παγκοσμίως και στην ανάδειξη των κορυφαίων αθλητών.

Ένας δημοσιογράφος από τις πρώτες εκατό χώρες στην κατάταξη της UEFA επιλέγει πέντε ποδοσφαιριστές από μια λίστα 30 υποψηφίων, την οποία έχει καταρτίσει το «France Football» και τους βαθμολογεί από το ένα ως το πέντε.

Διαβάστε επίσης: «Ματιές» του Ολυμπιακού σε Ντέιβις – Αποκάλυψη από την Ιταλία (vids)

Ωστόσο από το 2022, οι κανονισμοί για την ανάδειξη του νικητή της «Χρυσής Μπάλας» άλλαξαν, καθώς λαμβάνεται υπόψιν η απόδοση του εκάστοτε ποδοσφαιριστή ανά αγωνιστική περίοδο και όχι ανά ημερολογιακό έτος, ενώ μειωμένος είναι και ο αριθμός των δημοσιογράφων που έχουν δικαίωμα ψήφου. Αντιλαμβάνεται κανείς πόσο μεγάλη τιμή είναι να έχει η Ελλάδα εκπροσώπηση στη συγκεκριμένη διοργάνωση ακόμη και μετά την αλλαγή των κανονισμών.

Ο άνθρωπος που εκπροσωπεί την χώρα μας είναι ο Μάνος Σταραμόπουλος, αναλυτής Διεθνούς Ποδοσφαίρου και Υποθέσεων και ο παλαιότερος εν ενεργεία διεθνολόγος του Ελληνικού Τύπου, ο οποίος ψηφίζει σταθερά για το νικητή της «Χρυσής Μπάλας». Την φετινή χρονιά δεν έπεσε μέσα στο νικητή καθώς η δική του ψήφος πήγε στον Χάαλαντ και όχι στον Μέσι και μάλιστα εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ3 και συγκεκριμένα στην εκπομπή «ο κόσμος των σπορ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ