Η μεγάλη «μάχη» για τον πρώτο σκόρερ: Οι Χάαλαντ-Κέιν, το… repeat του Εμπαπέ και ο 38χρονος Ρονάλντο (pics)

Η μεγάλη «μάχη» για τον πρώτο σκόρερ: Οι Χάαλαντ-Κέιν, το… repeat του Εμπαπέ και ο 38χρονος Ρονάλντο (pics)

Ο κακός... χαμός για τον πρώτο σκόρερ στο 2023 - Ο Χάαλαντ που είναι φαβορί, οι Κέιν, Ρονάλντο και Εμπαπέ και τα ματς που... έρχονται μέχρι το τέλος της σεζόν

Το 2023 πλησιάζει στο τέλος του, αφού απομένει ένας μήνας και κάτι για να κλείσει ημερολογιακά το έτος και να αναδειχτεί ο πρώτος σκόρερ της χρονιάς. Η μάχη για το βραβείο του πρώτου σκόρερ για το 2023 μαίνεται και είναι μεγάλη, αφού τέσσερις τοπ επιθετικοί παλεύουν για το βραβείο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Έρλινγκ Χάαλαντ, Χάρι Κέιν, Κριστιάνο Ρονάλντο και Κιλιάν Εμπαπέ, οι οποίοι διεκδικούν το βραβείο του κορυφαίου σκόρερ και έχουν διαφορά μόλις δύο τερμάτων μεταξύ τους.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ πραγματοποίησε μια ονειρική σεζόν με τη Μάντσεστερ Σίτι το 2023, καθώς κατέκτησε το τρεμπλ στην πρώτη του χρονιά στον σύλλογο (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Champions League). Ο Νορβηγός επιθετικός έκανε… όργια, σκόραρε κατά ριπάς και ένα μήνα πριν ολοκληρωθεί ημερολογιακά το 2023 είναι το μεγάλο φαβορί για να αναδειχτεί πρώτος σκόρερ, αφού μετράει 48 γκολ με την ομάδα και τη χώρα του και έχει μπροστά του 10 παιχνίδια για να «κόψει» πρώτος το νήμα.

Ο εντυπωσιακός φορ της Σίτι είναι φαβορί επειδή έχει τα περισσότερα ματς σε σχέση με τους άλλους τρεις, αν και έχει πολλά ντέρμπι η Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με τη Λίβερπουλ.

Τα παιχνίδια που απομένουν στον Έρλινγκ Χάαλαντ

Από εκεί και πέρα, εκτός από τον Χάαλαντ στο… κόλπο είναι και ο Χάρι Κέιν, ο οποίος έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά την καριέρα του στην Μπάγερν Μονάχου, έχει βρει δίχτυα 21 φορές σε όλες τις διοργανώσεις και μαζί με τα γκολ του στην Τότεναμ και την Εθνική Αγγλίας έχει φτάσει στα 48 και εκείνος.

Είναι μαζί με τον Χάαλαντ στην κορυφή και θα μπορούσε λόγω και της δυναμικότητας της Bundesliga να είναι και αυτός το φαβορί, αλλά το αρνητικό για εκείνον είναι πως απομένουν μόλις 7 παιχνίδια για να ξεπεράσει τον Νορβηγό, αφού το γερμανικό ποδόσφαιρο έχει διακοπή λόγω χειμώνα. Παρόλα αυτά, ο Κέιν έχει ματς για την Bundesliga που αντικειμενικά θα βρει δίχτυα και ας έχει 3 παιχνίδια λιγότερα από τον Χάαλαντ.

Τα παιχνίδια που απομένουν στον Χάρι Κέιν

Ο τρίτος της σπουδαίας αυτής και πρωτόγνωρης μάχης για τον πρώτο σκόρερ για το 2023, δεν είναι άλλος από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος κάνει… παπάδες στη Σαουδική Αραβία, είναι πρώτος σκόρερ στο εγχώριο πρωτάθλημα και περνάει τη δεύτερη «νιότη» του.

Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος θρύλος της Αλ Νασρ έχει 46 τέρματα στο 2023 και ακολουθεί κατά πόδας τους Χάαλαντ και Κέιν, είναι μόλις 2 ματς πίσω τους και έχει ακόμη 9 παιχνίδια όλα με την Αλ Νασρ. Δεν είναι φαβορί για το βραβείο του πρώτου σκόρερ, όμως αντικειμενικά δεν γίνεται να μην τον υπολογίζεις. Υστερεί μόλις δύο τέρματα και την ίδια ώρα αγωνίζεται σε ένα πρωτάθλημα κατώτερο από την Premier League, που αγωνίζεται ο Χάαλαντ, αλλά και η Bundesliga που παίζει ο Κέιν. Συν ότι πρόκειται για τον Ρονάλντο…

Τα παιχνίδια που απομένουν στον Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο τέταρτος δεν είναι άλλος από τον Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος είναι και αυτός που το 2022 ήταν ο πρώτος σκόρερ πετυχαίνοντας 56 τέρματα σε 56 αναμετρήσεις. Ο Γάλλος δεν γίνεται να μην υπολογίζεται στη «μάχη» που μαίνεται, αφού έχει ήδη 46 τέρματα.

Το μόνο πρόβλημα για τον Γάλλο παικταρά της Παρί Σεν Ζερμέν είναι ότι έχει μόνο 7 ματς μέχρι το τέλος του 2023 και θα πρέπει να βρει και περισσότερα τέρματα από τους υπόλοιπους και σε λιγότερα παιχνίδια. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια πως δεν είναι ακατόρθωτο, ειδικά για εκείνον που και πέρσι στο δεύτερο μισό της σεζόν με την Παρί έκανε απίθανα πράγματα με τη φανέλα της γαλλικής ομάδας.

Τα παιχνίδια που απομένουν στον Κιλιάν Εμπαπέ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ