Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της βουλγαρικής Ομοσπονδίας, Μπόρισλαβ Μιχάιλοφ

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της βουλγαρικής Ομοσπονδίας, Μπόρισλαβ Μιχάιλοφ

Η κατρακύλα της Εθνικής Βουλγαρίας οδήγησε σε παραίτηση τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Μπόρισλαβ Μιχάιλοφ.

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Βουλγαρίας (BFU) Μπόρισλαβ Μιχάιλοφ, υπό πίεση λόγω των κακών αποτελεσμάτων της εθνικής ομάδας, ανακοίνωσε σήμερα (27/11) την αποχώρησή του, μετά από βίαιες διαδηλώσεις οπαδών.

«Υπέβαλα την παραίτησή μου με πνεύμα κατευνασμού», δήλωσε ο 60χρονος που ήταν επικεφαλής για 18 χρόνια, μετά από συνεδρίαση του σώματος στη Σόφια. Έχοντας δεχθεί έντονη αμφισβήτηση για χρόνια, ωθήθηκε προς την έξοδο μετά τα επεισόδια της 16ης Νοεμβρίου με τραυματίες δεκάδες αστυνομικούς και οπαδούς, στο περιθώριο του προκριματικού αγώνα Βουλγαρίας-Ουγγαρίας για το Euro 2024.

Διαβάστε επίσης: «Αγκάθι» με Αραούχο στην ΑΕΚ – Γιατί οδηγείται προς την έξοδο ο Αργεντινός

Οι Βούλγαροι παίκτες είχαν χάσει τότε κάθε ελπίδα να πάρουν εισιτήριο για τη Γερμανία. Μια ακόμη αποτυχία που δεν την υποδέχθηκαν με καλό τρόπο οι Βούλγαροι φίλαθλοι, οι οποίοι έχουν να δουν την εθνική τους σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα από το 2004 στην Πορτογαλία.

Ειδικά από τη στιγμή που η BFU είχε ζητήσει να διεξαχθεί ο αγώνας κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου να αποφευχθούν συνθήματα στις εξέδρες κατά του Μιχάιλοφ, ο οποίος κατήγγειλε «ανήκουστες πιέσεις, συκοφαντίες και μόνιμες επιθέσεις», λέγοντας ότι είναι «περήφανος για ό,τι έχει επιτευχθεί». Στο ενδιάμεσο διάστημα επικεφαλής θα είναι ο αντιπρόεδρος Μίχαιλ Καμπάσοφ.

Ο Μπόρισλαβ Μιχάιλοφ είχε ήδη παραιτηθεί τον Οκτώβριο του 2019 μετά από ένα σκάνδαλο ρατσιστικών προσβολών κατά τη διάρκεια ενός αγώνα με την Αγγλία. Αλλά τελικά αντέστρεψε την απόφασή του και επέστρεψε ενάμιση χρόνο αργότερα.

Ο πρώην τερματοφύλακας από την ένδοξη εποχή του βουλγαρικού ποδοσφαίρου το 1994 έχει εκλεγεί πέντε φορές από το 2005. Η προεδρία του χαρακτηρίστηκε από επαναλαμβανόμενες καταγγελίες για στημένους αγώνες και παράνομα στοιχήματα, κατάχρηση δημοσίων πόρων και συγκρούσεις συμφερόντων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ