Τι συμβαίνει στη Γαλλία με τη Βία: Ποια απόφαση πήρε η Κυβέρνηση της χώρας για τα διαδοχικά επεισόδια βίας στα γήπεδα

Τι συμβαίνει στη Γαλλία με τη Βία: Ποια απόφαση πήρε η Κυβέρνηση της χώρας για τα διαδοχικά επεισόδια βίας στα γήπεδα

Απαγόρευση σοκ που φέρνει σε δύσκολη θέση και την UEFA από την Γαλλική Κυβέρνηση

Τελικά δεν είναι μόνο τα… δικά μας. Όχι, δηλαδή ότι δεν το ξέραμε αλλά καλό είναι καμιά φορά να το θυμόμαστε πως τα περιστατικά της οπαδικής βίας δεν είναι ούτε ελληνική «πατέντα», ούτε δικό μας πρόβλημα. Αποτελεί έναν τεράστιο μπελά στον δυτικό κόσμο. Με ότι αυτό συνεπάγεται.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Γαλλίας που τις τελευταίες εβδομάδες περνάει τη δική της «ταλαιπωρία» με αποκορύφωμα όσα συνέβησαν πριν από το ματς της Μαρσέιγ με τη Λιόν με την δολοφονική επίθεση στην αποστολή των φιλοξενούμενων, αλλά και με τη δολοφονία οπαδού της Ναντ πριν από το ματς με τη Νις (2/12).

Διαβάστε επίσης: Σοβαρή εξέλιξη με Ρίτσαρντς στον Ολυμπιακό

Έχει φτάσει «ψηλά» λοιπόν και εκεί η υπόθεση. Και η Γαλλική Κυβέρνηση έχει πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Πρώτα απαγορεύοντας τις «εκδρομές» οπαδών εντός της Γαλλίας (ίσχυσε ήδη το Σαββατοκύριακο). Και πλέον κάνοντας το ίδιο και για τα διεθνή ματς. Κάπως έτσι; Ο Υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμαρέν ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει την είσοδο οπαδών της Σεβίλλης στην χώρα για την αναμέτρηση με την Λανς για τους ομίλους του Champions League! Κάτι που σημαίνει ότι οι Ανδαλουσιανοί δεν θα έχουν την στήριξη των οπαδών τους στην αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο «Φελίξ Μπολάρ».

Η Κυβέρνηση της Γαλλίας ήδη ανακοίνωσε τις προθέσεις της στην UEFA που με τη σειρά της, έστειλε τις σχετικές οδηγίες στους Ισπανούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ