Bίκτορ Γιόκερες: Ένα σουηδικό «τανκ» που έχει τρελάνει την Ευρώπη με τη φανέλα της Σπόρτινγκ

Bίκτορ Γιόκερες: Ένα σουηδικό «τανκ» που έχει τρελάνει την Ευρώπη με τη φανέλα της Σπόρτινγκ

Ο Βίκτορ Γιόκερες έχει εξελιχθεί σε μεγάλο πρωταγωνιστή της Σπόρτινγκ Λισαβόνας τη φετινή σεζόν και με τις εμφανίσεις του ο Σουηδός επιθετικός έχει μπει στο στόχαστρο αγγλικών ομάδων.

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Πορτογαλίας απέναντι στη Πόρτο, επικρατώντας με 2-0 των Δράκων. Με αυτή τη νίκη τα «Λιοντάρια της Λισαβόνας» ανέβηκαν στην κορυφή του εγχώριου πρωταθλήματος έχοντας 34 βαθμούς, έναν περισσότερο από τη συμπολίτισσα Μπενφίκα.

Για την ομάδα του Ρούμπεν Αμορίν, μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη επί της Πόρτο ήταν ο Βίκτορ Γιόκερες, ο οποίος είχε γκολ και ασίστ αποτελώντας τον πολυτιμότερο παίκτη της αναμέτρησης. Ο Σουηδός επιθετικός έκανε τα πάντα απέναντι στην ομάδα του Οπόρτο. Αρχικά, στο 11ο λεπτό ο 25χρονος άσος με ατομική ενέργεια δημιούργησε το 1-0, εκθέτοντας τον πολύπειρο αμυντικό Πέπε, ενώ με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Γκονζάλβες για το 2-0, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο της Σπόρτινγκ.

Διαβάστε επίσης: Oλυμπιακος Κ19: Με την Ίντερ για μια θέση στους «16» του UEFA Youth League

Θα μπορούσε να έχει κι άλλο γκολ στην αναμέτρηση, όμως ο διαιτητής Αλμέιδα ακύρωσε (χωρίς κάποιον προφανή λόγο) εκείνο που πέτυχε στο 45′, εξαιτίας  επιθετικού φάουλ στην αρχή της φάσης. Η εμφάνισή του, όμως, ήταν κάτι παραπάνω από γεμάτη καθώς ο Σουηδός, είχε ακόμα ένα σουτ εντός στόχου, 4 επιτυχημένες ντρίμπλες, 15 στις 19 ακριβείς πάσες, 2 πάσες κλειδιά, 2 κερδισμένα φάουλ, 6 κερδισμένες μονομαχίες εδάφους, 2 εναέριες κερδισμένες μονομαχίες και ένα τάκλιν.

Ο Γιόκερες φέτος είναι έτοιμος να ξεπεράσει τις περσινές του επιδόσεις, αποτελώντας το μεγάλο πρωταγωνιστή της Σπόρτινγκ τη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. O Σουηδός μετράει ήδη 10 γκολ και 5 ασίστ σε 13 παιχνίδια πρωταθλήματος, 4 γκολ σε 2 ματς Κυπέλλου, ενώ στο Europa League έχει 3 γκολ και 1 ασίστ σε 5 εμφανίσεις. Ήδη φαίνεται πως άξιζαν και με το παραπάνω το 20 εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν από τον πορτογαλικό σύλλογο για να τον αγοράσει από την Κόβεντρι το προηγούμενο καλοκαίρι.

Και όπως όλα δείχνουν, στο μέλλον θα ακολουθήσει μια ακόμα μεγαλύτερη αγορά του Γιόκερες, αφού το όνομά του έχει μπει στο στόχαστρο αρκετών ομάδων από την Αγγλία. Σύμφωνα, με αγγλικά δημοσιεύματα η Τσέλσι έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του 25χρονου διεθνή επιθετικού, με την διοίκηση της Σπόρτινγκ να μην διαπραγματεύεται με ένα ποσό κάτω από 85 εκατομμύρια.

Ο Γιόκερες διαθέτει ένα πολύ ελκυστικό πακέτο λόγω των σωματοδομικών του χαρακτηριστικών, ενώ έχει και εμπειρία από το αγγλικό ποδόσφαιρο, αφού έχει αγωνιστεί στις ακαδημίες της Μπράιτον, και στην Τσάμπιονσιπ, με τη φανέλα της Σουόνσι και της Κόβεντρι, με την οποία έφτασε μέχρι τα play-off για την άνοδο στην Premier League. Mε τη Κόβεντρι, μάλιστα η περσινή χρονιά ήταν η πιο παραγωγική στη καριέρα του, αφού σημείωσε 22 γκολ και 12 ασίστ σε 50 παιχνίδια, με τη σεζόν αυτή να αποτελεί το… διαβατήριο για τη μεταγραφή του στη Σπόρτινγκ.

Η χρηματιστηριακή του αξία, σύμφωνα με το trsnsfermarkt, έχει εκτοξευθεί μέσα σε 1 χρόνο στα 32 εκατομμύρια ευρώ, ενδεικτικό της εξέλιξης του Γιόκερες. Ήδη έχουν εμφανιστεί οι πρώτοι μνηστήρες για τον Σουηδό επιθετικό, ο οποίος αναμένεται να γίνει από τα «καυτά» ονόματα στα επόμενα μεταγραφικά παζάρια.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ