Δύο φίλοι ήρθαν απόψε απ’τα παλιά: Στην Ελλάδα Γκαλέτι και Τσόρι

Δύο φίλοι ήρθαν απόψε απ’τα παλιά: Στην Ελλάδα Γκαλέτι και Τσόρι

Στην Αθήνα βρίσκεται ένας από τους πιο εμβληματικούς παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, ενώ εντός ολίγων ωρών αναμένεται να επισκεφθεί τη χώρα μας κι άλλος ένας πρώην Ερυθρόλευκος Αργεντινός ο Τσόρι Ντομίνγκες.

Το ιδανικό σκηνικό θα περιελάμβανε και τους δύο με την ερυθρόλευκη ριγωτή και τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο στο στήθος, να χορεύουν παθιασμένα με την μπάλα στα πόδια όπως έμαθαν στη χώρα με τα χίλια πρόσωπα, την Αργεντινή.

Αμφότεροι κατέχουν ξεχωριστή θέση στις καρδιές των φιλάθλων του Ολυμπιακού και όχι άδικα. Έφεραν μαζί τους κάτι από την αργεντίνικη «αλητεία», κάτι από τους ρυθμούς του τάνγκο. Κάτι από το πάθος που «επιτάσσει» ο συνδυασμός αργεντινό… αναθρεμένων ποδοσφαιριστών που φορούν τη φανέλα του Ολυμπιακού. (Για σκεφτείτε! Γκάμπριελ Σούρερ, Λουτσιάνο Γκαλέτι, Φερνάντο Μπελούτσι, Αριέλ Ιμπαγάσα). Εδώ ο λόγος για τους Λουτσιάνο Γκαλέτι και Τσόρι Ντομίνγκες. Ο Λούτσι βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα, ενώ ο Τσόρι αναμένεται στη χώρα μας σήμερα (08/06)…

Ο πρώτος έχει ζήσει μια ζωή στα ερυθρόλευκα. Από το 2000 ως το 2001 στην Εστουδιάντες. Από το 2005 ως το 2007 στα ροχιμπλάνκα της Ατλέτικο Μαδρίτης. Από το 2007 στον Πειραιά. Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι δεν δυσκολεύτηκε να τρυπώσει στις καρδιές του κόσμου, να γίνει σύνθημα, να χαρίσει κούπες, να σκορπίσει θλίψη (με το σοβαρό πρόβλημα υγείας του που τερμάτισε άδοξα την καριέρα του). Ανήκει σε εκείνη την…κάστα των παικτών που όσα χρόνια κι αν περάσουν το όνομά του δεν θα ξεγραφτεί από τις μνήμες. Ήταν πάθος, μαχητικότητα, ήθος. Θα είναι πάντα ευπρόσδεκτος. Ο δρόμος του πάντοτε θα περιλαμβάνει μια στάση στην Ελλάδα.

Ο Λούτσι βρίσκεται στη χώρα μας λοιπόν. Είναι εδώ για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Λούκας Ντιάρτε στον Αστέρα Τρίπολης. Ο 38χρονος παλαίμαχος πια ποδοσφαιριστής και νυν μάνατζερ βρίσκεται πίσω από τη συμφωνία του 25χρονου αριστερού μπακ της Εστουδιάντες που «φλερτάρουν» οι Αρκάδες. Ο Αργεντινός δεν παρέλειψε να… φρεσκάρει στη μνήμη του τη γεύση του El mejor souvlaki de Grecia όπως συγκεκριμένα χαρακτηρίζει το σουβλάκι, ενώ επισκέφθηκε και μια πίστα paintball. Εντός ολίγων ωρών αναμένεται να «υποδεχτεί» και τον συμπατριώτη του Τσόρι Ντομίνγκες.

Ο Τσόρι μέχρι πριν λίγες ημέρες πανηγύριζε στο Βαγιέκας την άνοδο της Ράγιο στα «σαλόνια» της La Liga. Όταν οι πανηγυρισμοί κόπασαν σχεδίασε το ταξίδι του στη χώρα μας. Ο 36χρονος άσος, ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στην ομάδα του Πειραιά την τελευταία δεκαετία, κι ένα στολίδι για τα γήπεδα της Superleague στην τετραετή του θητεία (2013-2017) στον Ολυμπιακό, κλείνει σε δύο ημέρες (10 Ιούνη) τα 37 και σύμφωνα με πληροφορίες ήθελε να βρίσκεται στην Ελλάδα την ημέρα των γενεθλίων του για να σβήσει τα κεράκια σε φόντο…γαλανόλευκο μαζί με αγαπημένα του πρόσωπα.

Ο μόνος από την αργεντίνικη παροικία με τις ερυθρόλευκες αναμνήσεις, ο οποίος θα πάρει απουσία, είναι ο Εστέμπαν Καμπιάσο. Όπως είναι ήδη γνωστό ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού (ολοκλήρωσε την τεράστια καριέρα του παίζοντας δύο χρόνια στην ομάδα του Πειραιά, 2012-2017) επιλέχθηκε από τον Χοσέ Νέστορ Πέκερμαν να τον πλαισιώσει στο επικείμενο Μουντιάλ στα γήπεδα της Ρωσίας ως μέλος του τεχνικού επιτελείου της Κολομβίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ