Τα «χρυσά παιδιά» του Ολυμπιακού, το Youth League, η επένδυση, το πλάνο και η Μπάγερν Μονάχου

Τα «χρυσά παιδιά» του Ολυμπιακού, το Youth League, η επένδυση, το πλάνο και η Μπάγερν Μονάχου

Ο Ολυμπιακός ακολούθησε τον δύσκολο δρόμο στην Ακαδημία του, πλήρωσε, εξέλιξε παίκτες, παρήγαγε αστέρια, έφτασε στους «8» της Ευρώπης και πλέον μόνο η Μπάγερν Μονάχου τον εμποδίζει από το να συνεχίσει να γράφει ιστορία.

Μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Ιντερ στο Youth League, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε μιλήσει στα αποδυτήρια στους ποδοσφαιριστές της ομάδα Κ19. Μεταξύ άλλων, είχε εκφράσει την πίστη του «…να μας δώσετε εσείς τη χαρά που μας έχουν στερήσει οι μεγαλύτεροι φέτος και να πάτε ακόμα καλύτερα» και παράλληλα τους είχε προτρέψει «…να το πιστέψετε. Μετά τα όσα είδαμε δεν θα είναι ούτε θαύμα, ούτε κάτι το οποίο είναι τόσο δύσκολο. Ειλικρινά το πιστεύω. Δεν σας το λέω μόνο για να σας το πω και να σας χαϊδέψω τα αυτιά σας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος. Αξίζει να προχωρήσετε παραπάνω».

Οι «μικροί» άκουσαν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Και τρελαίνουν την Ευρώπη με την παρουσία τους. Απέκλεισαν και τη Λανς στους «16» και πλέον βρίσκονται στους «8» της Ευρώπης. Και σήμερα το απόγευμα έχουν τη μεγάλη ευκαιρία να συνεχίσουν να γράφουν ιστορία κόντρα. Σήμερα (17:00), έχουν την ευκαιρία να πλησιάσουν στο… τέλος. Οι Νέοι του Θρύλου αντιμετωπίζουν στα προημιτελικά του Youth League την Μπάγερν Μονάχου, στο προπονητικό κέντρο των Βαυαρών. Και με νίκη, κλείνουν εισιτήριο για το Final 4 που θα διεξαχθεί στη Νιόν. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Μόναχο χωρίς τον Ισίδωρο Κουτσίδη, αλλά με αυτοπεποίθηση, πίστη στο πλάνο και μενταλιτέ νικητή. Όπως ταιριάζει στον Ολυμπιακό.

Ισως οι ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού πρέπει να κοιτάξουν, να παραδειγματιστούν σε θέματα νοοτροπίας από τους νέους ομόσταυλούς τους, της ομάδας Κ19 του Ολυμπιακού. Η πιτσιρικαρία του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου βρίσκεται στις 8 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης στο Champions League Νέων. Απέκλεισαν με ποιότητα, προσωπικότητα και χαρακτήρα την πρωταθλήτρια Ιταλίας Λέτσε, την πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν Καραμπάγκ, την πρωτοπόρο της φετινής Primavera Ιντερ και την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Κ19 της Γαλλίας. Λανς, με ανατροπή. Βγάζοντας στο γήπεδο όλα εκείνα τα στοιχεία πάνω στα οποία δουλεύει ο σύλλογος, προετοιμάζοντας τους «μικρούς», για το ποδόσφαιρο των «μεγάλων».

ΠΛΑΝΟ, ΔΙΑΘΕΣΗ, ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

Αξιολόγηση. Εξέλιξη. Πρόοδος. Χαρακτήρας. Προσωπικότητα. Γνώση. Εκπαίδευση. Ευ αγωνίζεσθαι. Διαχείριση συναισθημάτων. Νοοτροπία. Δεν είναι ατάκτως ερριμμένες λέξεις και φράσεις. Είναι έννοιες κομβικές στη «δόμηση» ενός υγειούς ποδοσφαιρικού περιβάλλοντος, που έχει στόχο την ανάπτυξη των νέων παιδιών και της προετοιμασίας τους για το πραγματικό ποδόσφαιρο. Η ιστορία της ομάδας Κ19 του Ολυμπιακού, είναι η επιβεβαίωση πως όταν όλες οι παραπάνω έννοιες συνδυάζονται, εφαρμόζονται και τηρούνται από όλους, η επιτυχία επιτυχία είναι δεδομένη. Η πρόκριση στους «8» του Youth League, του Champions League Νέων της UEFA, δεν είναι ένα πυροτέχνημα. Είναι το αποτέλεσμα δουλειάς και πλάνου χρόνων. Που ξεκίνησε από την ηγεσία του συλλόγου και μεταφέρθηκε σε εκείνους που έχουν την ευθύνη της υλοποίησης.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, από το 2010 έως σήμερα, έχει ξοδέψει περισσότερα από 55.000.000 € σε ό,τι έχει να κάνει με τη βελτίωση των υποδομών (εγκαταστάσεις Ρέντη), τη φιλοξενία και την ανάπτυξη των τμημάτων υποδομής. Οι εγκαταστάσεις των «μικρών» του Ολυμπιακού στο Ρέντη, είναι ανώτερες από των περισσότερων ομάδων της Super League και μοναδικές ακόμη και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα λεφτά δίνονται για να υπάρχει αποτέλεσμα. Και πλέον ο σύλλογος βλέπει τα αποτελέσματα των κόπων, των χρημάτων και της δουλειάς που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια.

Η ΧΡΥΣΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ

Οι Ερυθρόλευκοι διαθέτουν πλέον τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ελλάδα σε όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες. Από την Κ10 έως την Κ19, έχουν καταφέρει να ανακαλύψουν, δημιουργήσουν, αξιολογήσουν ό,τι καλύτερο διαθέτει το ελληνικό ποδόσφαιρο, δημιουργώντας μια ποδοσφαιρική βάση, που είναι δεδομένο ότι θα αρχίσει να παράγει ποδοσφαιριστές για την πρώτη ομάδα, μέσω και της εξαιρετικά αποδοτικής παρουσίας «μικρών» και στην ομάδα Β.

Ηδη το αστέρι του 16χρονου Μπάμπη Κωστούλα λάμπη και ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί επίσημες κρούσεις, από την Ιντερ και τη Λανς για το στάτους του. Τις δύο ομάδες που απέκλεισε για να φτάσει στους «8» της Ευρώπης. Η ταμπέλα, ωστόσο, είναι μεγάλη και ευανάγνωστη: «Δεν πωλείται». Παρόμοιες περιπτώσεις ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός Ισίδωρος Κουτσίδης, βασικός στην ομάδα Β’ και έτοιμος για την πρώτη ομάδα. Με τον 17χρονο μέσο Χρήστο Μουζακίτη και τον 19χρονο μεσοεπιθετικό, Αντώνη Παπακανέλλο να είναι επίσης μέλη της λίστας… προβιβασμού.

ΕΥΡΩΤΙΤΛΟΣ; ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ…

Το πλάνο του Ολυμπιακού για τα τμήματα υποδομής του είναι μακροπρόθεσμο και κυρίως μεγαλόπνοο. Στόχος είναι η επάνδρωση της πρώτης ομάδας, με όσους περισσότερους γηγενείς. Νέους Φορτούνηδες, Ρέτσους, Τζολάκηδες. Και ακόμη καλύτερους. Ωστόσο, κανείς δεν εμποδίζει αυτά τα παιδιά να ονειρεύονται κορυφές. Ένα 90λεπτο με την Μπάγερν χωρίζει την Κ19 του Θρύλου από το Final 4 του Youth League. Και όπως έχουν δείξει μέχρι τώρα, με το ταλέντο, το πείσμα, τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά τους, είναι βέβαιο ότι δεν θα το χαραμίσουν. Θα κάνουν τα πάντα, ώστε ο Ολυμπιακός να γίνει η πρώτη ομάδα σε επίπεδο Ακαδημιών, με… ευρωτίτλο. Γιατί όχι; Το ταλέντο, οι ικανότητες, το πλάνο, είναι εκεί…

Και μπορεί να λείπει ο τραυματίας Ισίδωρος Κουτσίδης, αλλά είναι εκεί όλα τα υπόλοιπα «χρυσά» παιδιά του συλλόγου. Για την ιστορία, η αποστολή του Ολυμπιακού αποτελείται από τους εξής παίκτες: Έξαρχος, Σίνα, Κουράκλης, Αλαφάκης, Τανούλης, Κουτσογούλας, Χρήστου, Μπάκουλας, Μουζακίτης, Δάμα, Λώλης, Κ. Κωστούλας, Χ. Κωστούλας, Πνευμονίδης, Πρεκατές, Λιατσικούρας, Τουφάκης, Παναγάκος, Δαρβίρας, Γατόπουλος, Παπακανέλλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ