Το «μπλόκο» του Τούχελ σε Ανιγκό, Συλαϊδόπουλο, Αβραάμ, η μεγάλη έκπληξη, το Final 4 και η ιεροτελεστία των αποδυτηρίων

Το «μπλόκο» του Τούχελ σε Ανιγκό, Συλαϊδόπουλο, Αβραάμ, η μεγάλη έκπληξη, το Final 4 και η ιεροτελεστία των αποδυτηρίων

To10.gr καταγράφει όσα απίθανα συνέβησαν στο Μόναχο και την πρόκριση του Ολυμπιακού στους «4» του Youth League, την έκπληξη του Τόμας Τούχελ και το «μυστικό» για τα 99 χρόνια, που φόρτισε την ατμόσφαιρα.

Το παιχνίδι των θαυματουργών Νέων με την Μπάγερν Μονάχου τελειώνει. Ο Ολυμπιακός πανηγυρίζει την ιστορική, μεγαλειώδη πρόκριση στους «4» του Youth League. Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Αλλά μέσα στον ενθουσιασμό και τη χαρά, μία ψιλόλιγνη φιγούρα, πλησιάζει τους ανθρώπους της ομάδας των Πειραιωτών και προσπαθεί να τους μιλήσει. Διακόπτοντας για λίγο τους πανηγυρισμούς και την προσπάθειά τους να κατέβουν στα αποδυτήρια. Ο κύριος; Τούχελ το όνομά του. Τόμας Τούχελ!

Ναι, ο προπονητής της πρώτης ομάδας της Μπάγερν Μονάχου, ο οποίος βρέθηκε στο Bayern Campus και παρακολούθησε όσα έγιναν στο παιχνίδι, μαζί με τον επίτιμο πρόεδρο Ούλι Χένες, τον αθλητικό διευθυντή του συλλόγου Κρίστοφ Φρόιντ, αλλά και τον διευθύνον σύμβουλο, Μαξιμίλιαμ Εμπερλ, ήθελε να μιλήσει στους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Και το έκανε με τρόπο που επιβεβαιώνει το πόσο μεγάλη ήταν η επιτυχία που σημείωσαν οι ποδοσφαιριστές οι Ερυθρόλευκοι.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Υπάρχουν λόγοι πολλοί…

Ο Γερμανός τεχνικός σταμάτησε τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο, τον διευθυντή της ακαδημίας του Ολυμπιακού και τον τεχνικό σύμβουλο της Ακαδημίας Αβραάμ Παπαδόπουλο και τους έδωσε συγχαρητήρια για τη νίκη και την πρόκριση στο Final 4 του Youth League. Μάλιστα, δεν έμεινε σε αυτό, αλλά δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον τρόπο που αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός και την τακτική προσέγγιση του αγώνα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «παίξατε πάρα πολύ καλά, αξίζατε να νικήσετε και να προκριθείτε»! Υπόκλιση από έναν εκ των κορυφαίων προπονητών στην Ευρώπη! Δεν το λες και πράγμα μικρό.

Στη συνέχεια ο Τούχελ και άλλα μέλη της Μπάγερν είχαν συζήτηση με τον επικεφαλής της ακαδημίας των Πειραιωτών, Ζοσέ Ανιγκό, εκφράζοντας και στον Γάλλο του Ολυμπιακού την έκπληξή τους για τον τρόπο που αγωνίστηκε η ομάδα του Πειραιά, αλλά και για την ποιότητα που διαθέτει. Με τους Βαυαρούς, μάλιστα, να εύχονται στους Ερυθρόλευκους να κατακτήσουν τον τίτλο, να φτάσουν μέχρι τέλους στη διοργάνωση.

Από εκεί και πέρα, επειδή στο ποδόσφαιρο πολλές φορές παίζουν ρόλο τα μικρά πράγματα, έχει αξία να αναφέρουμε ότι κορυφαίο ρόλο στην αποφασιστικότητα, στη συγκέντρωση και στην προσήλωση που είχαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, έπαιξαν όσα έγιναν πριν την έναρξη του αγώνα. Και όσα ειπώθηκαν στα αποδυτήρια, τόσο από τον Συλαϊδόπουλο, όσο και από τους ανθρώπους της ομάδας, αναφορικά με τη χρονική συγκυρία.

Τόσο ο προπονητής της ομάδας, όσο και ο Δημήτρης Μαυρογενίδης, λοιπόν, άφησαν κατά μέρους την τακτική πριν βγει η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο και ζήτησαν από τους «μικρούς» να παίξουν για το σήμα στην καρδιά. Ο Ολυμπιακός έκλεισε τα 99 του χρόνια την Κυριακή και ο προπονητές επέλεξαν να κάνουν μια υπενθύμιση στους ποδοσφαιριστές του, τι σημαίνει Ολυμπιακός. Ζήτησαν να κάνουν τα πάντα για να δώσουν χαρά στον κόσμο, σημείωσαν ότι είναι βασικό να δείξετε το πάθος και την ψυχή που χαρακτηρίζει τον σύλλογο. Και να τιμήσουν τα χρώματα που φορούν, αλλά και την ιστορία. Όπως και έκαναν. Σημειώνοντας μια επιτυχία που δεν έχει επαναληφθεί ποτέ από ελληνική ομάδα. Ακριβώς, γιατί έκαναν όσα επιτάσσει η ιστορία του συλλόγου, για όσους φορούν την ερυθρόλευκη και ριγωτή.

Η Μπάγερν, συνολικά, είναι μια πιο ταλαντούχα ομάδα. Μια ομάδα που έχει αγοραστεί με δεκάδες εκατομμύρια. Αλλά τα «πιτσιρίκια» του Ολυμπιακού έκαναν παρέλαση στο Μόναχο, επειδή έπαιξαν ως ομάδα. Με πίστη, με αυταπάρνηση, με πάθος, με πλάνο, με ψυχραιμία, με ποιότητα και με εμπιστοσύνη στον συμπαίκτη τους. Αυτά είδε ο Τούχελ και εντυπωσιάστηκε. Αυτά είδε όλη η Ευρώπη. Και δίνει ραντεβού στο Final 4 με τους «μικρούς» του Θρύλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ