Τα wonderkids του Ολυμπιακού που ισοπέδωσαν την Μπάγερν και ένα «3-4-3» για σεμινάριο

Τα wonderkids του Ολυμπιακού που ισοπέδωσαν την Μπάγερν και ένα «3-4-3» για σεμινάριο

Ο Ολυμπιακός Κ19 συνεχίζει το ταξίδι του στο Youth League μετά το «διπλό» στο Μόναχο, έχοντας δώσει μία μοναδική ποδοσφαιρική παράσταση.

Δίνοντας μια εξαιρετική ποδοσφαιρική παράσταση τα φοβερά και τρομερά παιδιά της Κ19 του Ολυμπιακού επικράτησαν χτες (12/3) με 3-1 της Μπάγερν στο Μόναχο παίρνοντας έτσι την πρόκριση για το Final 4 του Youth League.

Σε ένα απόγευμα που οι «μικροί»… μεγάλωσαν, εκτέλεσαν σχεδόν άψογα το πλάνο του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου και εξασφάλισαν την παρουσία τους στο Final-4 της Νιόν, στις 19 Απριλίου όπου θα αντιμετωπίσουν την Ναντ στο τελευταίο βήμα πριν από τον μεγάλο τελικό.

Διαβάστε επίσης: Τα δεδομένα για τον Μάικ Τζέιμς – Το συμβόλαιο που ψάχνει, η διάρκεια και τα δύο ζητούμενα

Όπως είναι φυσικό, σε ένα τόσο μεγάλο αποτέλεσμα, κανενός η απόδοση δεν θα μπορούσε να είναι χαμηλή, αλλά υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι έδωσαν το κάτι παραπάνω στην ομάδα με την εμφάνισή τους στο χτεσινό παιχνίδι.

Ο Ελ… Μπαμπί Κωστούλας

Το μεγάλο αστέρι αυτής της ομάδας, ο Μπάμπης Κωστούλας, ήταν αυτός που σημείωσε το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού, με ένα εξαιρετικό τελείωμα. Εκμεταλευόμενος την αδράνεια στην άμυνα των Γερμανών, ο νεαρός επιθετικός έκανε τέλεια επαφή με την μπάλα, στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά γωνία του αντίπαλου τερματοφύλακα και πανηγυρίζοντας όπως ο αρχισκόρερ της πρώτης ομάδας Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Δεν είναι όμως μόνο το γκολ που θα ζήλευε ακόμη και ο Μαροκινός φορ των «ερυθρολεύκων», που τον έκανε να ξεχωρίσει.

Ο Κωστούλας, είχε 39 ενέργειες με την μπάλα, 14/20 (70%) εύστοχες μεταβιβάσεις, 8/15 κερδισμένες μονομαχίες και 2 κερδισμένα φάουλ, προϊόν των μονομαχιών αυτών. Όμως, αυτό που δεν φάινεται στους αριθμούς του, είναι η ηρεμία και η υπομονή που είχε τις στιγμές που χρειαζόταν. Συγκεκριμένα, ο μόλις 16 χρονών επιθετικός των Πειραιωτών, κρατούσε την μπάλα όταν χρειαζόταν, την μοίραζε σωστά και κατέβαινε σε χαμηλά μέτρα για να λειτουργεί σαν στήριγμα στην μεσαία γραμμή.

Δείτε το πανέμορφο γκολ που πέτυχε στο 40ό λεπτό:

Άρτια εκτέλεση του 3-4-3 και σωστή πίεση ψηλά για το 0-1

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος στη διάρκεια του φετινού Youth League επιλέγει την διάταξη 3-4-3 στα παιχνίδια του Ολυμπιακού Κ19. Ο Έλληνας τεχνικός, μέλος και του τεχνικού τιμ της πρώτης ομάδας από τότε που ανέλαβε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, έχει εκπαιδεύσει τους παίκτες του στην συγκεκριμένη διάταξη, η οποία είναι δύσκολη και απαιτητική ακόμη και για ομάδες επιπέδου ανδρών.

Μάλιστα, η υπομονή, η ψυχραιμία και η λήψη σωστών αποφάσεων που έχει το σύνολο των Πειραιωτών, είναι πρωτοφανής για το συγκεκριμένο ηλικιακό επίπεδο. Είχαν πολύ καλό passing game με 168/239 (70%) εύστοχες πάσες και αυτό οδήγησε σε φάσεις όπως το πρώτο γκολ στην χτεσινή αναμέτρηση.

Η τριάδα της επίθεσης (Κωστούλας, Παπακανέλλος, Πνευμονίδης) πίεσαν σωστά τους παίκτες των Βαυαρών μέσα στην μεγάλη περιοχή, οδήγησαν τον τερματοφύλακα σε λάθος μεταβίβαση και ο Μουζακίτης (ένας εκ των δύο του άξονα της μεσαίας γραμμής), ερχόμενος απέξω από την μεγάλη περιοχή, εκτέλεσε με μία σκοράροντας και ανοίγοντας τον δρόμο για την μεγάλη πρόκριση.

Τα «παιδιά» του Ολυμπιακού… μεγάλωσαν υπό το βλέμμα του Τόμας Τούχελ που είδε από κοντά την αναμέτρηση και συνεχίζουν το ταξίδι τους στο Youth League. Το που θα καταλήξει αυτό κανείς δεν ξέρει, το βέβαιο είναι πως οι παίκτες του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου γεμίζουν εμπειρίες και παραστάσεις που θα κουβαλούν στο υπόλοιπο της καριέρας τους…

Θυμηθείτε ξανά τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ