Ολυμπιακός: Διήμερο με 3 τμήματα στους «4» της Ευρώπης!

Ολυμπιακός: Διήμερο με 3 τμήματα στους «4» της Ευρώπης!

Ο Ολυμπιακός με την πρόκριση της ομάδας χάντμπολ πανηγύρισε και για τρίτο του τμήμα στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης την ίδια χρονιά και ετοιμάζεται για τις 19-20 Απριλίου

Η πρόκριση της ομάδας χάντμπολ στα ημιτελικά του European Cup μετέτρεψε το διήμερο 19-20 Απριλίου σε μοναδικό για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Πειραιά θα δει φέτος και τρίτο του τμήμα στους «4» της Ευρώπης. Κάτι το ιστορικό.

Η ομάδα της Κ19 έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία της στο φαϊναλ φορ του Youth League της UEFA. Την Παρασκευή 19 Απριλίου στη Νιόν (15:00 ώρα Ελλάδας) θα αντιμετωπίσει τη γαλλική Ναντ για μια θέση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων κόντρα σε Μίλαν ή Πόρτο (το παιχνίδι που κρίνει την κορυφή της Ευρώπης θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 22 Απριλίου πάλι στο στάδιο «Κολοβρέ» της ελβετικής πόλης).

Διαβάστε επίσης: Κέντρικ Ναν: Ένας game changer που κάνει τον Παναθηναϊκό να ονειρεύεται ξανά (vids)

Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού έχει προκριθεί ήδη στο φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Θα είναι το 11o στην ιστορία του τμήματος στη διοργάνωση και στόχος είναι το 4ο Πρωταθλητριών. Αντίπαλος στο μεγάλο ραντεβού της Βαρκελώνης θα είναι η Ματαρό στο κολυμβητήριο της CN Barcelona. Αν οι «ερυθρόλευκες» στις 20 Απριλίου αποκλείσουν τις Καταλανές και προκριθούν στον τελικό θα παίξουν για την πρωτιά κόντρα στον νικητή του Σαντ Αντρέου-Σαμπαντέλ.

Επίσης στις 20 Απριλίου ο Ολυμπιακός για τα ημιτελικά του EHF European Cup (προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του τμήματος) θα υποδεχθεί την Φερεντσβάρος στον πρώτο αγώνα για την πρόκριση στον τελικό. Οι Ούγγροι απέκλεισαν με δυο νίκες την σλοβάκικη Τατράν Πρεσόβ και θα αντιμετωπίσουν τους Πειραιώτες και σε τρίτο σπορ φέτος μετά το ποδόσφαιρο και το πόλο ανδρών. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί μια εβδομάδα αργότερα στην «Elek Gyula Aréna» της Βουδαπέστη. Στους διπλούς τελικούς αντίπαλος θα είναι ο νικητής του Μπαϊα Μάρε Ρουμανίας – Βαλούρ Ισλανδίας.

Να σημειωθεί ότι δυο μέρες νωρίτερα (18/4) η ποδοσφαιρική ομάδα ανδρών του Ολυμπιακού θα παίξει τη ρεβάνς των προημιτελικών του Κόνφερενς Λιγκ στην Πόλη κόντρα στην Φενέρμπαχτσε.

Την ίδια μέρα (18/4) η ομάδα μπάσκετ ανδρών των «ερυθρολεύκων» θα παίζει κι αυτή κόντρα στην αντίστοιχη της Φενέρμπαχτσε για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας έχοντας σε μεγάλο βαθμό εξασφαλίσει την παρουσία της στην πρώτη εξάδα και τα πλεϊ οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.

Η ομάδα πόλο ανδρών του Ολυμπιακού είναι και αυτή στα προημιτελικά και διεκδικεί την πρόκριση της στο φαϊναλ φορ του Len Champions League. Είναι 2η μετά από τις δυο πρώτες αγωνιστικές και στις 23 Απριλίου θα υποδεχθεί στον Πειραιά την Φερεντσβάρος για την 4η αγωνιστική σε έναν αγώνα που μπορεί να κρίνει την πρόκριση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να διεκδικεί έξι ευρωπαϊκά κάτι που για φέτος δεν το έχει καταφέρει καμία άλλη ομάδα. Μόνο η Μπαρτσελόνα και η Μπενφίκα παραμένουν στη διεκδίκηση πέντε ευρωπαϊκών τίτλων.

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ