Πουλάει κι εξαφανίζεται

Πουλάει κι εξαφανίζεται

Ο Ρονάλντο παραδέχθηκε πόσο ανεύθυνος ήταν όταν αγόρασε Κρουζεϊρο και Βαγιαδολίδ και τώρα τις δίνει και φεύγει από την προεδρία τους.

Ήταν το «Φαινόμενο». Όλοι μιλούσαν για αυτόν. Ακόμη λένε το πόσο σπουδαίος ήταν. Καλύτερος όλων. Ρονάλντο το φαινόμενο. Όχι ο Κριστιάνο. Ο Βραζιλιάνος. Ποιος μπορεί να το αμφισβητήσει; Όσο καλός ήταν στα γήπεδα (παρά τους τραυματισμούς που το τσάκισαν) τόσο χάλια τα πάει ως επιχειρηματίας. Τον έπεισαν να γίνει πρόεδρος.

Έβαλε τα ωραία του λεφτά στην Κρουζεϊρο, όπου έκανε το όνομά του στη Βραζιλία και στην ισπανική Βαγιαδολίδ.

«Μέγας επενδυτή», τον ονόμασαν οι άνθρωποι των δύο συλλόγων και εκείνος γελούσε πλατιά. «Πρόεδρε» και «μπράβο, πρόεδρε» άκουγε συνέχεια. Ωραίο ήταν. Στα λόγια όλα καλά είναι πάντα. Τελικά… φαλιμέντο. Οι επιτυχίες δεν ήρθαν ποτέ και ο κόσμος σε Μπέλο Οριζόντε και «Νουέβο Θορίγια» τον αποδοκίμασαν και του φώναξαν ρυθμικά «πούλα και φύγε». Από μεσσίας στο πυρ το εξώτερον. Το πάλεψε πολύ, αλλά δεν πήγαινε άλλο. Ο Ρονάλντο Ναζάριο αφού επιβεβαίωσε την πώληση του «Σταυρού του Νότου» (Κρουζεϊρο ντο Σουλ) στον επιχειρηματία Pedro Lourenço, ιδιοκτήτη της αλυσίδας BH Supermarket, ανακοίνωσε ότι πουλάει και τη Ρεάλ Βαγιαδολίδ, την οποία κατέχει από το 2018. Στην ισπανική ομάδα ελέγχει το 73% του μετοχικού κεφαλαίου, χωρισμένο σε δύο μεγάλα πακέτα μετοχών. Το ένα είναι το πλειοψηφικό με 51,05% μέσω της Tara Sports SL. Το δεύτερο, που περιλαμβάνει το 21,68%, του ανήκει άμεσα.

Διαβάστε επίσης: Τα κλειστά χαρτιά του «Μέντι» και μια μέρα αφιερωμένη στις στατικές φάσεις

«Η Βαγιαδολίδ είναι η επόμενη», είπε απλά ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής στη συνέντευξη Τύπου όπου επισημοποίησε την πώληση της Κρουζέιρο. Στη Βαγιαδολίδ, στην οποία εισήλθε το 2018 αγοράζοντας το 51% των μετοχών για 30 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτήν τη στιγμή, η Βαγιαδολίδ βρίσκεται στην Β’ κατηγορία, στην οποία υποβιβάστηκε την περασμένη σεζόν και ελπίζει ότι θα επανέλθει άμεσα στην Πριμέρα.

«Σήμερα με διακατέχει ένα μείγμα συναισθημάτων, αλλά κυρίως το αίσθημα του καθήκοντος εκπληρωμένο. Είναι αναπόφευκτο να μη θυμηθώ όταν πριν από δύο χρόνια και τέσσερις μήνες ανεύθυνα ανέλαβα την πρόκληση να αγοράσω την Κρουζέιρο», τόνισε ο Ρονάλντο σε συνέντευξη Τύπου για την πώληση της βραζιλιάνικης ομάδας.

Ο περίφημος ως ο «Fenomeno», ο οποίος άρχισε να χαράζει τον μύθο του σε αυτόν τον σύλλογο της Βραζιλίας, θυμήθηκε ότι από τόνισε για την Κρουζεϊρο: «Μπορώ να πω ότι παρέδωσα την Κρουζεϊρο στον «Pedrinho» με ένα αίσθημα ηρεμίας και ένα καθήκον εκπληρωμένο, δεδομένου ότι η κατάσταση ήταν πολύ επισφαλής», σημείωσε ο πρώην διεθνής φορ, ο οποίος θα συνεχίσει να είναι μέλος του Δ.Σ. στον σύλλογο της Minas Gerais.

Τους τελευταίους μήνες, ο Ρονάλντο Ναζάριο έχει καταθέσει αρκετές καταγγελίες σχετικά με την παρενόχληση που δέχθηκε μέσω μηνυμάτων και κοινωνικών δικτύων τόσο από οπαδούς της Βαγιαδολίδ όσο και της Κρουζεϊρο.

Οι επιθέσεις αυτές συνέβαλαν στην απόφαση να φύγει.

Το τίμημα της πώλησης της Βαγιαδολίδ έχει ελάχιστη ή καθόλου σχέση με το αν θα επιτύχει ή όχι τελικά την άνοδο στην EA Sports League. Η αλήθεια είναι ότι η απόσταση μεταξύ του Βραζιλιάνου προέδρου και των φιλάθλων είναι αβυσσαλέα. Δεν υπάρχει αρμονία. Είναι κάτι που είναι εμφανές τους τελευταίους μήνες και οι αδικαιολόγητες επιθέσεις και παρενοχλήσεις έκαναν έξαλλο τον Ρονάλντο. Πλέον, παίρνει το καπελάκι του και φεύγει. Απλά είναι τα πράγματα…

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ