Προπονητής από το καλοκαίρι ο Τσάβι

Προπονητής από το καλοκαίρι ο Τσάβι

Ο Τσάβι αναμένεται να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια το καλοκαίρι και να ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα.

Τίτλους τέλους στην πλούσια καριέρα του βάζει ο Τσάβι. Ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα, ο οποίος αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια στην Αλ Σαντ του Κατάρ, ανακοίνωσε ότι στο τέλος της φετινής σεζόν θ’ αποσυρθεί από τα γήπεδα. Συγκεκριμένα ο Τσάβι ανακοίνωσε πως τον Απρίλιο, όταν ολοκληρώνεται η σεζόν στο Κατάρ, θα κρεμάσει οριστικά τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, αλλάζοντας σελίδα στην καριέρα του, αλλά παραμένοντας στα γήπεδα.

Συγκεκριμένα από την 1η Ιουλίου, ο Τσάβι θα είναι και επίσημα προπονητής και θα έχει κάθε δικαίωμα να καθίσει στον πάγκο οποιασδήποτε ομάδας, αφού θα έχει πάρει πλέον το δίπλωμά του. Ο διάσημος άσος θα βρεθεί στην Ισπανία στις 23 Απρίλη για να παρακολουθήσει τα τελευταία σεμινάρια προπονητικής που απαιτούνται ώστε να πάρει το δίπλωμα του.

Έχοντας ασχοληθεί τον τελευταίο καιρό με τα τμήματα υποδομής στο Κατάρ, έπειτα και από τη συμφωνία που έχει κάνει με την Αλ Σααντ ώστε να γλιτώσει χρόνο, ο Τσάβι θα είναι έτοιμος μόλις ολοκληρωθεί το θεωρητικό επίπεδο των σεμιναρίων του UEFA Pro στα γραφεία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ισπανίας.

Στην πλούσια και γεμάτη διακρίσεις καριέρα του με την φανέλα της Μπαρτσελόνα (505 συμμετοχές-58 γκολ), έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το Champions League, οκτώ πρωταθλήματα Ισπανίας, δύο EURO κι ένα Μουντιάλ στις 133 (13 γκολ) εμφανίσεις του με τους «φούριας ρόχας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ