Αν μιλούσε το ποδόσφαιρο, ο ΠΑΟΚ θα είχε ήδη τον σέντερ φορ

Αν μιλούσε το ποδόσφαιρο, ο ΠΑΟΚ θα είχε ήδη τον σέντερ φορ

Ο Ευθύμης Κουλούρης κάνει σεζόν… Μήτρογλου. Και όμως ο Δικέφαλος αναζητώντας τις εντυπώσεις ψάχνει αλλού. Πιθανότατα εκεί που μπορεί να βρει μόνο μπελάδες

Δεν είναι… προνόμιο του ΠΑΟΚ. Πρόκειται για μια κατάσταση συνηθισμένη, ειδικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο των προέδρων. Είναι όμως τόσο χαρακτηριστικό το παράδειγμα, που πραγματικά προκαλεί εντύπωση. Να έχεις στα χέρια σου τον καλύτερο Έλληνα σέντερ φορ των ημερών μας, να μπορείς να λύσεις το πρόβλημα που σου προκάλεσε η πώληση του Πρίγιοβιτς μέσα σε λίγες ώρες και ακόμη να το σκέφτεσαι. Λες και ο Ευθύμης Κουλούρης είναι παιδί κατώτερου Θεού και όχι ένας πιτσιρικάς που ζει με το όνειρο να γίνει πρωταγωνιστής στη Τούμπα.

Πραγματικά ακατανόητο και μην αρχίσει κανείς τις… εξυπνάδες του στιλ «είναι δανεικός στον Ατρόμητο». Σε μια στιγμή αν θέλει ο ΠΑΟΚ έχει πίσω στη βάση του, τον 23άχρονο σέντερ φορ. Έτοιμο να μπει απευθείας στην εξίσωση. Δίχως να χρειάζεται προσαρμογή. Δίχως να αγνοεί την δίψα του Δικέφαλου για αυτό το πρωτάθλημα. Χωρίς να πρέπει να του εξηγούν δύο μερόνυχτα τι παίζεται στην Τρίπολη την Κυριακή. Με 17 γκολ σε 18 ματς φέτος. Πόσο κοστίζει στα αλήθεια ένας τέτοιος στράικερ, και πόσο καλύτεροι (για εξελίξιμοι δεν το συζητάμε) είναι αυτοί που εξετάζονται από την διοίκηση της ομάδας. Ναι, από τη διοίκηση γιατί τους τεχνοκράτες τους έχουν πεταμένους στη γωνιά. Να πληρώνονται για δουλειές που δεν τους επιτρέπεται να κάνουν.

Θα πάρει ο ΠΑΟΚ τον Μπεργκ; Τότε μπράβο του και του μαγκιά του. Ο Γιωργάκης το έχει πάρει πάνω του. Αν τα καταφέρει όλα καλά. Ο Σουηδός όμως θέλει 3 εκατ ευρώ τον χρόνο (6 με την εφορία), η Αλ Αϊν ζητάει λεφτά και ο Παναθηναϊκός όπως λέει το ρεπορτάζ του θα την ψάξει με κάθε τρόπο για την ρήτρα που ολοκληρώνεται στα τέλη Γενάρη. Θα δώσει ο ΠΑΟΚ 15 εκατ ευρώ για έναν σέντερ φορ; Προσωπικά δεν το πιστεύω. Όπως δεν πιστεύω ότι καταλαβαίνουν στη Θεσσαλονίκη τι μπελάδες τους περιμένουν αν όντως προχωρήσουν σε μια τέτοια επιλογή.

Γιατί μετά τι θα πεις στον Κρέσπο, τον Βαρέλα, τον Πασχαλάκη, τον Κάνιας, τον Πέλκα και όποιον άλλο περιμένει με το χέρι ανοιχτό διεκδικώντας καλύτερο συμβόλαιο; Δεν σου τα δίνω; Όταν πληρώνεις 3 εκατ ευρώ τον σέντερ φορ δεν μπορεί το δεκάρι σου να παίρνει 200.000 τον χρόνο. Είναι βασικά πράγματα αυτά στο ποδόσφαιρο. Τι λένε τα ρεπορτάζ τόσο καιρό; Ότι ο Πέλκας και οι άλλοι θέλουν τα λεφτά του Ελ Καντουρί που παίρνει 1 εκατ ευρώ τον χρόνο. Δεν είναι απλές ιστορίες οι συγκεκριμένες. Σου ανατινάζουν τα αποδυτήρια. Αλλά ξαναλέμε για να τα αντιληφθείς όλα τα παραπάνω πρέπει να το κατέχεις. Στον ΠΑΟΚ τον Μπράνκο τον έχουν να κοιτάζει. Κάνουν κουμάντο άνθρωποι που νοιάζονται για τις εντυπώσεις…

Ο Ολυμπιακός φέτος παίζει καλή μπάλα. Ένας από τους βασικούς λόγους είναι ότι άκουσε τον Καρεμπέ και τον Μοντέστο. Ο Παναθηναϊκός κάνει υπέρβαση με τα παιδάκια γιατί ο Νταμπίζας και ο Δώνης έχουν τη φτώχεια τους αλλά και το προνόμιο να αποφασίζουν εκείνοι. Στην ΑΕΚ έβαλαν «κουμανταδόρο» τον Γιαννάκη Παπαδόπουλο και σε έξι μήνες μια ομάδα πρωταθλήτρια πήγε να ανατιναχθεί με ιδέες του στιλ «σου κρεμάω το δελτίο» κλπ.

Όπου μιλά το ποδόσφαιρο, υπάρχει αποτέλεσμα. Όπου όχι; Θα κάνουμε ταμείο στο φινάλε. Ο ΠΑΟΚ όμως που ψάχνει σέντερ φορ ενώ έχει τον Κουλούρη, και μιλάει με τον Σταφυλίδη ενώ έχει τον Γιαννούλη δεν σκέφτεται αυτόν τον καιρό ποδοσφαιρικά. Και αυτό μπορεί κάλλιστα να το πληρώσει… Έστω και αν η ΕΠΟ και η Εξυγίανση γίνεται χαλί για να πατήσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ