Ολυμπιακός: Τρεις μεταγραφές μέχρι την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ

Ολυμπιακός: Τρεις μεταγραφές μέχρι την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ

Βαλμπουενά, Μολέντο ή Ματιέ και στράικερ οι τρεις… μεταγραφικές δουλειές που θέλει να τελειώσει ο Ολυμπιακός ως την κλήρωση της 18ης του Ιούνη

Τρεις μεταγραφές. Ιδανικά ως την κλήρωση της δεύτερης προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ (18/6). Εκεί όπου ο Ολυμπιακός θα μπει στο γκρουπ των ισχυρών, χωρίς να ξέρει ακόμη περισσότερα: Αν δεν γίνει άλλωστε ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ (29/5) και αν δεν προκύψει ο νέος κάτοχος του θεσμού δεν προβλέπεται να ξεκαθαρίσει και το συγκεκριμένο ντόμινο.

Οποιαδήποτε όμως και αν είναι η «λίστα» των πιθανών αντιπάλων οι Ερυθρόλευκοι έχουν μια συγκεκριμένη δουλειά να φέρουν εις πέρας. Να σχηματίσουν τη δική τους ομάδα, όσο καλύτερα μπορούν και να επιτρέψουν στον Πέδρο Μαρτίνς να έχει τις λύσεις που χρειάζεται ώστε το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας να είναι έτοιμο για την πρόκληση της 23ης Ιουλίου.

Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε δουλεύει καιρό τώρα ο οργανισμός, με πρώτη και μεγάλη επιτυχία την υπόθεση του Ζοσέ Σα. Μια μεταγραφή που συνολικά θα στοιχίσει στους Πειραιώτες περισσότερα από 5 εκατ ευρώ (η ρήτρα στην Πόρτο, το τριετές συμβόλαιο του διεθνούς πορτιέρο) αλλά που σίγουρα αξίζει τον κόπο. Γιατί με τον Πορτογάλο ο Ολυμπιακός έδειξε φέτος να λύνει ένα από εκείνα τα «θέματα» που αποτελούν βάση για κάθε ομάδα. Την υπόθεση «τερματοφύλακας»

Επόμενοι στόχοι: Ο στόπερ που θα καλύψει το αριστερό κομμάτι της άμυνας. Ο επιπλέον winger που θα σταθεί στην ευθεία του Ποντένσε και του Φορτούνη. Και βέβαια ο σέντερ φορ που όπως φαίνεται θα είναι και η τελευταία κίνηση σε αυτή την πρώτη «παρτίδα» μεταγραφών.

Για τον στόπερ τα πράγματα αυτή τη στιγμή είναι σχηματοποιημένα. Ο Ολυμπιακός εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του Ζερεμί Ματιέ και προσπαθεί –το δύσκολο- για τον Ροντρίγκο Μολέντο. Η πρώτη περίπτωση μοιάζει πιο εύκολη (ο Ματιέ μένει ελεύθερος) και ίσως και πιο «συμβατή» καθώς πρόκειται για έναν κλασικό αριστεροπόδαρο. Η δεύτερη μοιάζει σαν η επικρατέστερη επιθυμία αν μπορεί κάποιος να πιάσει τον «παλμό» στο λιμάνι. Εάν και εφόσον και εδώ μιλάμε για ένα deal 5 εκατ ευρώ και πάνω και μάλιστα για έναν ποδοσφαιριστή 32 χρονών. Ο Βραζιλιάνος είναι δεξιοπόδαρος αλλά στον Παναθηναϊκό έπαιζε μονίμως αριστερό στόπερ, γιατί μπορούσε να το κάνει. Έτσι όπως είναι τα πράγματα; Θα πρέπει οι Πειραιώτες να μην μπορούν να κάνουν καμία από τις δύο υποθέσεις, ώστε να προχωρήσουν σε άλλο όνομα.

Το αυτό ισχύει και για τον winger καθώς η επιλογή του Ματιέ Βαλμπουενά μοιάζει «κλειδωμένη». Οι Ερυθρόλευκοι όμως δεν μπορούν να… κινηθούν αν δεν τελειώσει το πρωτάθλημα στην Τουρκία (26/5). Σημειώστε πως οι Πειραιώτες θέλουν μέσα στο καλοκαίρι να κάνουν συνολικά δύο μεταγραφές εξτρέμ. Ο άλλος «εκλεκτός» τους είναι ο Ματέο Γκαρσία. Λογικά όμως αυτή η υπόθεση θα είναι για αργότερα. Εκτός αν δεν μπορεί να προχωρήσει του Γάλλου. Οπότε μπορεί και να αλλάξει η… σειρά.

Και όσο για τον σέντερ φορ; Εδώ το πράγμα είναι σαφώς πιο «ανοιχτό». Στη λίστα του Ολυμπιακού είναι σίγουρα ο Σλιμανί, είναι ο Βινίσους της Νάπολι. Θα λέγαμε και για τον Μπεργκ αν το όνομα του δεν είχε διαψευστεί κατ επανάληψη από τους ίδιους τους Ερυθρόλευκους. Πάει για κάτι καλό. Και κυρίως για κάτι όσο το δυνατόν πιο «σίγουρο». Παίκτη με… γκολ. Και εδώ όμως αν δεν τελειώσουν τα πρωταθλήματα και αν δεν αρχίζει να σχηματίζεται στην αγορά το ποιοι παίκτες είναι πραγματικά διαθέσιμοι δεν θα προκύψει λογικά κάποια εξέλιξη. Η σειρά με βάση το «πλάνο» είναι στόπερ, winger και έπειτα ο φορ…

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ