Στιβ Μουνιέ, από το πάνω ράφι…

Στιβ Μουνιέ, από το πάνω ράφι…

Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για την εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση του Στιβ Μουνιέ και κινείται μεθοδικά και με πλάνο για το θηρίο της Χάντερσφιλντ.

Ο Ζοσέ Σα έμεινε. Αρα ο Ολυμπιακός έχει βασικό τερματοφύλακα για τη νέα σεζόν. Ο Ματιέ Βαλμπουενά αποκτήθηκε. Και το κενό που υπήρχε στις θέσεις των εξτρέμ καλύφθηκε με έναν σταρ παγκοσμίου βεληνεκούς. Πλέον, ο Ολυμπιακός κινείται με μεθοδικότητα για την ολοκλήρωση και των υπόλοιπων μεταγραφών πρώτης προτεραιότητας. Με κύρια στόχευση στην απόκτηση του βασικού σέντερ φορ για τη νέα σεζόν και ενός κεντρικού αμυντικού. Με τον Στιβ Μουνιέ και τον Ρούμπεν Σεμέδο σε πρώτο πλάνο.

Η πιο δύσκολη περίπτωση από όλες είναι η απόκτηση επιθετικού. Ρεαλιστικά δύσκολη και όχι στα λόγια. Για αρκετούς λόγους, μάλιστα. Κατ’ αρχάς, όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη αναζητά έναν σέντερ φορ που θα κάνει τη διαφορά. Ολοι θέλουν έναν κυνηγό που να σκοράρει, να πιέζει, να κυριαρχεί. Επιπλέον -και σημαντικότερο- ο Ολυμπιακός κοιτάζει περιπτώσεις που δεν είναι «μέτριες». Κοιτάζει παίκτες από τα σαλόνια. Παίκτες με προδιαγραφές και στοιχεία για το κορυφαίο επίπεδο. Και αυτή η προσπάθειά του έχει μεγάλο δείκτη δυσκολίας.

Ο Στιβ Μουνιέ είναι μια τέτοια περίπτωση, όπως αποκάλυψε to10.gr. Ενας παίκτης κορυφαίου επιπέδου, στα 24 του χρόνια, που βρέθηκε στον δρόμο του Ολυμπιακού. Και οι Ερυθρόλευκοι δεν συνηθίζουν να αφήνουν ανεκμετάλλευτες τέτοιες ευκαιρίες. Δεν συνηθίζουν να γυρίζουν την πλάτη σε παίκτες που μπορεί με την παρουσία τους να ανεβάσουν το επίπεδο το ρόστερ τους. Σε περιπτώσεις παικτών που κοστίζουν δεκάδες εκατομμύρια στο διεθνές μεταγραφικό παζάρι, αλλά υπάρχει τρόπος και θέληση να γίνει το deal. Ο Ολυμπιακός έχει ανακαλύψει, εξελίξει και προσφέρει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Και έχει δείξει ότι γνωρίζει όσο λίγοι σύλλογοι στην Ευρώπη να αναδεικνύει την πραγματική αξία παικτών με ταλέντο, ποιότητα και αξία.

Ο Μουνιέ, λοιπόν, είναι η περίπτωση του επιθετικού που θα ήθελε να έχει στο ρόστερ του ο Ολυμπιακός. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ερυθρόλευκοι δεν μένουν ασυγκίνητοι μπροστά στην ευκαιρία να τον κάνουν δικό τους. Ακόμη κι αν πρόκειται για μια περίπτωση δύσκολη και ακριβή. Διότι η απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη για επιστροφή στην κορυφή και στους ομίλους του Champions League, δεν είναι… θεωρητική. Είναι έμπρακτη, με τις κινήσεις για την επίτευξη των στόχων να έχουν ήδη ξεκινήσει. Ναι, υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που αρέσουν, εξετάζονται και «παίζουν» για τον Ολυμπιακό. Αλλά ο Μουνιέ είναι στην ελίτ λίστα. Και όχι άδικα. Εξάλλου, ακόμη κι όσοι δεν γνώριζαν τον εν λόγω παίκτη, έχουν αποκτήσει μια στοιχειώδη εικόνα για το τι μπορεί να κάνει. Ακόμη και από το youtube, άλλωστε, δεν χρειάζεσαι πάνω από 2-3 λεπτά για να μπεις στο νόημα.

Σχετικά με το θέμα της συμμετοχής του στα τελικά του Κόπα Αφρικα με την εθνική ομάδα του Μπενίν, τώρα, είναι ένα δεδομένο που στον Ολυμπιακό δεν το παραβλέπουν. Ωστόσο, το γεγονός ότι η εν λόγω εθνική ομάδα είναι μία από τις πλέον αδύναμες της διοργάνωσης, προσφέρει ουσιαστικές ελπίδες ότι το πολύ στις 2 Ιουλίου ο Μουνιέ θα  έχει ξεμπερδέψει με τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Και θα τεθεί στη διάθεση του Ολυμπιακού, έστω με λίγες ημέρες ξεκούραση. Οπότε θα είναι διαθέσιμος για τους πρώτους αγώνες των προκριματικών του Champions League (23-24/07).

Επαναλαμβάνουμε πως ο Ολυμπιακός διαθέτει κι άλλες λύσεις στα χέρια του για την επίθεση. Ολες ανάλογης ποιότητας και επιπέδου. Αλλά όταν προκύπτει μια ευκαιρία, δεν μπορείς να κλείνεις τα μάτια και να την αφήνεις να περάσει. Οι Πειραιώτες, λοιπόν, θα κάνουν αυτό που πρέπει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ