Μαραντόνα: «Το γκολ με το χέρι ήταν εκδίκηση για τον πόλεμο»

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα, σε ντοκιμαντέρ για τη ζωή του, αποκάλυψε πως είχε καταλάβει ότι σκόραρε με το χέρι κόντρα στην Αγγλία και πως ήταν εκδίκηση για τον πόλεμο των Φόκλαντ.


Μαραντόνα: «Το γκολ με το χέρι ήταν εκδίκηση για τον πόλεμο» | to10.gr

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα προχώρησε σε μια ενδιαφέρουσα αποκάλυψη για το περίφημο γκολ με το «χέρι του Θεού» που είχε σημειώσει απέναντι στους Άγγλους το 1986 στο Μουντιάλ Μεξικό για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο «Ντιεγκίτο» δήλωσε, σε ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή του πως είχε κατάλαβε από την αρχή ότι είχε σκοράρει με το χέρι, τονίζοντας πως είχε ωραία συναισθήματα μιας και πήρε μια μικρή εκδίκηση για την ήττα της Αργεντινής στον πόλεμο με τους Άγγλους για τα νησιά Φόκλαντ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μαραντόνα:

«Είχα καταλάβει ότι έβαλα γκολ με το χέρι. Έγιναν όλα τόσο γρήγορα που και ο επόπτης δεν είδε ότι τέντωσα το χέρι μου. Κοίταξα τον διαιτητή, με κοίταξε κι αυτός και είπε «γκολ». Ήταν ωραίο το συναίσθημα και αυτή η νίκη πήρε χαρακτήρα μιας… μικρής εκδίκησης για την ήττα μας στον πόλεμο των Φόκλαντ.

Δεν ξέραμε τι ακριβώς έκανε ο στρατός μας, αλλά μας έλεγαν ότι όλα πήγαιναν καλά. Βέβαια, αυτό δεν ίσχυε, γιατί οι Άγγλοι είχαν φτάσει να μας κερδίζουν… 20-0 σ’ εκείνον τον πόλεμο…»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο