Εθνική μίνι ποδοσφαίρου: Με Κατσουράνη στο Παγκόσμιο του Ρεθύμνου

Εθνική μίνι ποδοσφαίρου: Με Κατσουράνη στο Παγκόσμιο του Ρεθύμνου

Ο Κώστας Κατσουράνης θα είναι ο ηγέτης της εθνικής ομάδας μίνι ποδοσφαίρου στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στο Ρέθυμνο από τις 11 έως τις 20 Οκτωβρίου.

Ο Κώστας Κατσουράνης φοράει και πάλι τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια αλλά και την γαλανόλευκη φανέλα. Θα ηγηθεί της Εθνικής μίνι ποδοσφαίρου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Ρεθύμνου από τις 11 έως τις 20 Οκτωβρίου.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 επιστρέφει σε Παγκόσμιο τουρνουά έπειτα από το 2014 και θα τιμήσει το εθνόσημο δίπλα στους νέους του συμπαίκτες. Στο συγκεκριμένο τουρνουά αγωνίζονται 12 παίχτες, έξι εναντίον έξι και τα παιχνίδια γίνονται σε πλαστικό χλοοτάπητα. Ο «Κατσούρ» γνωστοποίησε την συμμετοχή του μέσω της προσωπικής του σελίδας στο twitter.

https://twitter.com/KKatsouranis

Στο Ρέθυμνο θα παρευρεθούν 40 εθνικές ομάδες, χωρίς να έχει ανακοινωθεί η τελική λίστα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει στην αποστολή επαγγελματίες εν ενεργεία ποδοσφαιριστές, για αυτό και στην προεπιλογή υπάρχουν παίκτες της Γ’ Εθνικής και του Futsal, όπως οι Καραβίδας και Θανασάι.

Ο προπονητής της ομάδας Αντρέας Ντρένοβα εντείνει την πίεση με συνεχόμενες και καθημερινές προπονήσεις, προκειμένου να ανακοινώσει την τελική αποστολή για τον Οκτώβρη. Σε δηλώσεις του κατά την παρουσίαση της επίσημης φανέλας τόνισε: «Είναι ένα δύσκολο τουρνουά κυρίως λόγω του επιπέδου των ομάδων.

Έχουμε κατανοήσει πως όλες οι ομάδες θα έχουν μια μεγάλη δυναμική και πρέπει να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται για να πάμε όσο ψηλότερα μπορούμε. Πρέπει να έχουμε συγκεκριμένη φιλοσοφία, τα πόδια μας να είναι στη γη αλλά το βλέμμα μας να κοιτάει ψηλά και να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα».

Ενώ για την όποια πίεση θα υπάρχει για την διοργανώτρια Ελλάδα απάντησε: «Σίγουρα υπάρχει μεγαλύτερη πίεση και λόγω της προβολής των αντιπάλων και του κόσμου που θα βρεθεί στο γήπεδο. Θα πρέπει να τη μεταφράσουμε σε δημιουργική πίεση. Υπάρχει εμπειρία, ταλέντο, θα υπάρχει και το σπρώξιμο από το κοινό ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε».

Ο Δημήτρης Καραβίδας ένας από τους αρχηγούς της Εθνικής τόνισε: «Πρέπει να ευχαριστηθούμε όλη την πορεία προς την διοργάνωση αλλά και την ίδια τη διοργάνωση. Είμαστε στο στάδιο της προεπιλογής και εύχομαι να έχουμε υγεία και μια καλή πορεία».

Παράλληλα εξήγησε κάποιες από τις διαφορές του futsal και του mini football: «Η βασικότερη διαφορά είναι ο αριθμός των παικτών στο μίνι ποδόσφαιρο και πως τα ματς γίνονται σε ανοιχτά γήπεδα. Επίσης υπάρχουν διαφορές σε τακτικά κομμάτια ανάμεσα στις δυο διοργανώσεις».

Ο Χρύσανθος Λευκαρίτης, ο έτερος αρχηγός της ομάδας μίλησε κυρίως για τα συναισθήματα που δημιουργεί η διοργάνωση: «Αυτό που είχε γίνει στο Ρέθυμνο αν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να το περιγράψεις.

Έχουμε ζήσει έξι διοργανώσεις από τότε αλλά ακόμα το έχουμε στο μυαλό μας. Το να είσαι οικοδεσπότης είναι ευχή και κατάρα. Η ώθηση που μας έδινε ο κόσμος ήταν λες και έπαιζες ντοπαρισμένος ψυχολογικά».

Η παρουσίαση του γηπέδου που θα διεξαχθούν οι αγώνες έγινε μέσω βίντεο την προηγούμενη εβδομάδα, από την ομοσπονδία σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο, ενώ ακολούθησε συνέντευξη Τύπου.

Το παρακάτω βίντεο πραγματικά μαγεύει κάθε θεατή και δίνει την αίσθηση της απόλυτης απόλαυσης, αφού οι ποδοσφαιριστές θα αγωνίζονται πάνω σε μία από τις υπέροχες παραλίες του Ρεθύμνου. Το γήπεδο θα έχει χωρητικότητα 3.000 θεατών και θα «δέχεται» την δροσιά του Κρητικού Πελάγους.

Τέλος έγινε και η παρουσίαση των δύο εμφανίσεων της Εθνικής μας, πάντοτε φυσικά στο μπλε και το άσπρο.Η εταιρεία Umbro «ντύνει» τους διεθνείς, ενώ οι χορηγοί στην τεράστια προσπάθεια για την διοργάνωση και τους αγώνες των ποδοσφαιριστών είναι οι εταιρείες Old Spice και Gillette.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ